X

אתגרי התזונה ודרכי ההתמודדות עם סרבני המזון הקטנים

כהורים מצפים לנו שלל אתגרים בכל הנוגע לגידול ילדים, מאמר זה נדון בהרחבה אתגרי התזונה ודרכי ההתמודדות עם סרבני המזון הקטנים

חיכיתם וציפיתם לו תשעה חודשים, והינה הגיע הרגע המאושר ונולד לכם תינוק חדש. כל ילד במשפחה מתנהג בצורה שונה מאחיו ואחיותיו, ולכן גם אם לאף ילד שלכם בעבר לא היו בעיות אכילה, אין הדבר מעיד שכך יהיה גם עם התינוק החדש. במאמר זה נדון בהרחבה על הבעיה הזו ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותה.

מעקב צמוד




כשתינוק חדש נולד, יש צורך לעקוב אחר מספר הפעמים שהוא אוכל ביום, כמות התמ"ל או חלב האם שהוא שותה וכמובן לעקוב אחר היציאות שלו ולוודא שהן אכן תקינות. אם נתקלתם במקרה של עצירות אצל תינוקות חשוב מאוד לעקוב אחר הנושא ואף לדווח על כך בטיפת חלב או אצל רופא המשפחה של התינוק. חשוב לבדוק כמה ימים נמשכת העצירות, אם התינוק חסר מנוחה וכאוב ולנסות להקל עליו כמה שרק ניתן.

מה ניתן לעשות?

פעילות גופנית עוזרת לזרימת הדם גם אצל מבוגרים, גם אצל ילדים וגם אצל תינוקות. תוכלו להשכיב את התינוק על גבו, ולדחוף את רגליו כשהן בתנוחה של כיפוף כלפי הבטן שלו וליישר אותן, ולחזור על כך בין 10-5 חזרות, עסו מעט את הרגליים של התינוק וגם את כפות הרגליים שלו בתנועות סיבוביות בעזרת האגודל. כעת, הרימו בזהירות את זרועותיו כלפי מעלה, והורידו אותן למטה, חזרו על כך חמש פעמים. לאחר מכן פרשו בזהירות את ידיו של התינוק לצדדים ושלבו אותן על בית החזה, חזרו על כך חמש פעמים, לסיום עסו מעט את כתפיו וגבו של התינוק.

דבר נוסף שניתן לעשות הוא לנסות ולגרות מאוד בזהירות את אזור פי הטבעת של התינוק ולנסות מאוד בעדינות לעודד אותו לעשות את צרכיו. לא לעשות את זה בתדירות גבוהה ובוודאי שלא כמה פעמים ביום , אלא רק במקרים שבהם התינוק עם עצירות וסובל מאוד. כמובן שתמיד יש להיוועץ ברופא שיסייע לכם לעזור לתינוק.

טעימות והרבה סבלנות

השלב הבא שאליו ייחשף התינוק הוא שלב הטעימות. ככל שיאכל יותר מוצקים כך ישתנה צבען של היציאות שלו עד שיגיע לגוון חום. אל תיבהלו אם נקלעתם למצב של תינוק לא אוכל. בשלב הטעימות, תינוקות רבים אינם משתפים פעולה ומסרבים לטעום יותר מסוג אחד של מזון, וייתכן שם תינוקכם מגיב כך.

מה ניתן לעשות?

ראשית, גלו סבלנות רבה, החשיפה לטעמים חדשים עשויה לארוך זמן ואין טעם להאיץ בתינוק. גם אם בטיפת חלב אמרו לכם להתחיל טעימות החל מגיל ארבעה חודשים או חצי שנה, נסו להתחיל את הטעימות כאשר הוא מראה עניין באוכל שאתם אוכלים, כשהוא מושיט את ידיו או פותח פה בעת הארוחה שלכם, כך תדעו שהוא מרגיש בשל להתנסות בדברים חדשים. שנית, התחילו תמיד מירקות משום שפירות הם מתוקים. המעבר ממתוק לטעמים אחרים קשה יותר מאשר להרגיל לטעמים אחרים ורק אז למתוק. שלישית, המסע אל הטעם האהוב על חיכו של התינוק שלכם יכול להיות כרוך בהכנה של אין ספור מרקים המכילים שלל טעמים שהוא פשוט לא מתחבר אליהם ולא מוכן לאכול אותם. אל תאמרו נואש, המשיכו לנסות עד שתמצאו מתכון שיישא חן בעיניו ומשם פתחו אצלו עוד טעמים לאט לאט. נציין שאם התינוק לא אוהב מאכל מסוים לא להכריח אותו לאכול בכוח, אלא לנסות ולתת לו לטעום אותו גם ביום למוחרת וכן הלאה.

לסיכום, כהורים מצפים לנו שלל אתגרים בכל הנוגע לגידול ילדים, כאשר הדבר החשוב באמת הוא לגלות סבלנות, לא לפתח תסכול ולנסות ולהתקדם בקצב של התינוק שלכם, לא רק במזון אלא בכל שלב בדרך.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד באוכל

















<






<