X

בחדרי חדרים: מה באמת קורה בחדר הטיפול של הסקסולוגית?

ד"ר דניאלה מזור, מטפלת מינית מוסמכת, מספקת הצצה לתהליך הטיפולי ולאתגרים הנלווים אליו




מה קורה בתוך הקליניקה של המטפל המיני, מה גורם לגבר הסובל מבעיות בתפקוד המיני להתגבר על מחסום הבושה ולספר על הבעיה שלו, ומהו הפתרון האידיאלי לבעיה? ד"ר דניאלה מזור, מטפלת מינית מוסמכת, מספקת הצצה לתהליך הטיפולי ולאתגרים הנלווים אליו

מרבית בני האדם יחוו בעיות הקשורות לתפקוד המיני שלהם בשלב כזה או אחר של חייהם. אצל נשים הבעיה תתבטא לרוב בקושי להגיע לאורגזמה, בכאבים בזמן החדירה ובחוסר חשק, בעוד שאצל גברים הבעיות יתבטאו לרוב בקשיי זקפה, בשפיכה מוקדמת ועוד.



אחת מהתופעות הנפוצות יחסית, ועם זאת המביכות ומביישות ביותר עבור הגבר, היא אין אונות וזקפה חלשה. כשזה קורה, גברים רבים יעדיפו לסבול מהבעיה בשקט, ובגלל הבושה אף יימנעו מלפנות לגורם מקצועי.


ד"ר דניאלה מזור, מטפלת מינית מוסמכת ומרצה בתחום, 'מכניסה' אותנו לקליניקה שלה ולתהליך הטיפולי שעובר גבר שמחליט דווקא כן לטפל בעצמו. הבושה, כפי שעולה מדבריה, היא מוטיב חוזר לכל אורך הטיפול.

"התהליך הטיפולי מתחיל עוד לפני ההגעה לקליניקה," מספרת ד"ר מזור, "כי כבר בשיחת הטלפון הראשונית מחסום הבושה משחק תפקיד משמעותי. בשיחה כבר אפשר לזהות את הבושה. לא פעם המטופל מספר כי הוא כבר חצי שנה עם מספר הטלפון שלי ולא מעז להתקשר. לכן בשיחה הראשונה איתו אני מנסה לנרמל את הקושי ולהרגיע אותו".

הקושי להתקשר נובע, לדבריה, מהעובדה שבניגוד לטיפול פסיכולוגי, רבים אינם מכירים לעומק את הטיפול הסקסולוגי. אנשים תוהים מהו הטיפול ומה בדיוק עושים בו. זו תעלומה מבחינתם, ולכן הם גם מתמהמהים ביצירת הקשר.

בראש ובראשונה – להירגע

במפגשים הראשונים על ספת הסקסולוג, אומרת ד"ר מזור, עובדים קודם כול על הסרת מחסום הבושה. לכן חשוב להבין שקשיים בתפקוד המיני בקרב גברים אינם נדירים כל כך: מחקר שנערך בשנת 2019 באוניברסיטת ויסקונסין מצא כי כ-40% מהגברים בני 40 ומעלה סובלים מקשיים בתפקוד המיני.

"בהמשך לשיחת ההיכרות הטלפונית, בפגישה הראשונה בקליניקה נערך תיאום ציפיות לגבי התהליך," מספרת ד"ר מזור, "למטופל מוסבר כי הבעיה היא לאו דווקא הקושי בהגעה לזקפה, אלא המקור שלה".

"בנוסף חשוב לי להדגיש בפניו כי הוא לא חייב לענות על כל השאלות שלי, ואם יש שאלות שמביכות אותו – הוא יכול לבחור שלא לענות. אין 'צריך' או 'לא צריך' – יש פה מה שנכון וטוב למטופל, ומה המטופל מוכן לעשות כדי להתמסר לתהליך. הוא לא צריך 'להתפשט' ולהיחשף על ההתחלה".

קרדיט תמונה- רן הלל

להתגבר על מחסום הבושה

כאמור, הסיבה העיקרית שבגינה גברים רבים הסובלים מהתופעה אינם הולכים לקבל אבחנה וטיפול היא הבושה. הבושה גורמת להם להתבייש מהפרטנרית, מהסביבה, מהרופא, ובעיקר מעצמם: "הרבה גברים חיים עם זה בארון. קשה להם לדבר על זה. לא פעם הם ידברו על חוסר חשק, ותוך כדי השיחה איתם יעלו בעיות נוספות".

עם זאת, ד"ר מזור מספרת שיש לא מעט גברים שמייד רוצים לשתף – אבל לא משום שהם מתגברים על הבושה, אלא משום שהם מתנתקים מהרגש שלהם ומתייחסים לטיפול כאל 'משימה' שחייבים לבצע. "זו נקודה לא בריאה בטיפול," היא מדגישה, "כי חשוב שיהיה חיבור לרגש. הטיפול הרגשי אצל הסקסולוג עוזר לאדם להבין את הרגשות שלו, ולכן הוא חשוב כל כך".

הפתרון האולטימטיבי – נפש וגוף גם יחד

כשמדובר על בעיה רפואית מורכבת כמו קשיים בתפקוד המיני, שלעיתים נושאת עימה גם היבטים נפשיים, חשוב לטפל בשתי החזיתות – הרפואית והנפשית גם יחד. "אם אין חשק מיני, גם תרופות לא יעזרו לבעיה", מסבירה ד"ר מזור.

כיום לדוגמה ניתן לשלב טיפול בוֶרְטִיקָה (מכשיר רפואי ביתי הפועל בטכנולוגיית גלי רדיו ומשפר את מנגנון הזקפה) יחד עם טיפול רגשי. הוֶרְטִיקָה משפיע על התפקוד הפיזיולוגי – משקם את סיבי הקולגן שבאיבר ומאפשר זקפה לאורך זמן – ואילו הטיפול עצמו מתמודד עם ההשלכות הנפשיות של בעיות זיקפה.

חשוב לציין כי את המכשיר ניתן לקנות בדיסקרטיות, ללא צורך במרשם רופא, ישירות באתר החברה וכן בסיוע של נציג שירות בטלפון. גם הפנייה לטיפול המיני נעשית כאמור באופן דיסקרטי, כך שהגבר אינו חייב להיחשף שלא לצורך.

 

 

 

 

 

 

 

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות