X

רגע השיא – תערוכת בוגרים 2023

השפעת האינטליגנציה המלאכותית על עולם היצירה, קיימות ושמירה על הטבע, אספקטים חברתיים שונים ועוד יבואו לידי ביטוי בפרויקטים שונים ויצירתיים שיוצגו במסגרת תערוכת הגמר של בוגרות ובוגרי המרכז האקדמי ויצו חיפה




יותר מ- 100 בוגרי ובוגרות המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה מהמחלקות ארכיטקטורה, תקשורת חזותית ועיצוב גרפי, צילום ואמנויות המסך ועיצוב אופנה יסיימו השנה את לימודיהם באירוע השיא – תערוכת הבוגרים. התערוכה תתקיים ברחבי המרכז האקדמי ויצו חיפה ובה יבוטאו אספקטים יצירתיים רבים של חוויות אישיות לצד מגמות טכנולוגיות, חברתיות ואקולוגיות.

מספר פרויקטים בולטים מהמחלקה לצילום ואמנויות המסך:



דימוי מתוך הסרט. לינה הואש


לינה הואש בפרויקט "עד שיעלה הדימוי" – סרט קצר העוסק באביה של לינה. "אבי מת כשהייתי בת 5. אני זוכרת אותו רק מתמונות באלבומי המשפחה הישנים. עשרים שנה מאוחר יותר, אני יוצאת למסע שבו אני מחפשת את זכרו של אבא ומצלמת במקום שבו נולדתי, כפר ג'דידה" מספרת הואש ומוסיפה  "אני מצלמת ומעמתת את אמי וסבתי עם האובדנים ששתיהן חוו, כאשר המצלמה מהווה עדות למילים וסיפורים שלא סופרו. הסרט הוא מסע חיפוש אישי כצלמת ואמנית בו אני מהרהרת על אבי ועל יחסי עם אמי וסבתי אל מול השתנותו של הכפר בו נולדתי".

אסיל ג'מאמעה

אסיל ג'מאמעה בפרויקט "הממתינים" – אסיל נולדה בכפר יפיע מוקפת באנשים שהם פועלי בניין ותעשיה, שחיי היומיום שלהם רצופים מאבקים וההתמודדויות. כשהתבגרה נחשפה לרעיונות סוציאליסטים ששינו את תפיסת עולמה. לימודי הצילום אפשרו לה להבין את כוחה של המצלמה לחשוף מקומות ועולמות שקופים. במיצב הוידאו שלה, מתעדת אסיל חלק משגרת יומם של פועלי בניין פלסטינים, בדרכם חזרה מאתרי בנייה בחיפה למחסום אלג׳למה המוביל לביתם, בעודם ממתינים לאוטובוס בצד הכביש, וכן יושבים בתוכו דחוסים, עייפים, שותקים. באמצעות המצלמה, אסיל מציבה במרכז את הפועלים כגיבורים לרגע, וממירה רגעים סתמיים של המתנה ועייפות בדימויים אסתטיים ופואטיים, ובכך כאילו מחלצת אותם מהקושי לעבר חיים של יופי ומשמעות.

איתי ליפשיץ

איתי ליפשיץ בפרויקט The Closer I Get, The Less I See  – הפרויקט מזמין את הצופים לחקור את הנוף הרגשי של העידן הדיגיטלי, המתאפיין בקשרים מרובים וחופפים, תחושת ניכור עמוקה וגבולות עמומים בין מציאות לסימולציה. בפרויקט נעשה שימוש במגוון אמצעים כגון – צילום, אמצעים אנלוגיים, AI image – to-image generators, CGI – Computer-generated Imagery. העבודה מעלה שאלות קיומיות על יחסי התלות המתעצמים בין האדם לטכנולוגיה, שעשויות להוות מרכיב מרכזי בהגדרת הזהות האינדיבידואלית והקולקטיבית. שאלות אלו, נוגעות בתפיסת המדיום הצילומי בעידן הדיגיטלי. העבודה לא מנסה לספק תשובות סופיות. במקום זאת, היא מעודדת  את הצופים להסיק מסקנות משלהם.

אור בן שטרית

אור בן שטרית בפרויקט "מאז'יינה" – העבודה שלי עוסקת בשורשים המרוקאים שלי ובביוגרפיה הגיאוגרפית של משפחתי. במהלך הפרויקט עברתי מסע, שהחל בביתי בפתח תקווה והגיע עד לערים וואזן וקזבלנקה במרוקו, מסע שעברתי ביחד עם אבי אשר הוריו עלו ממרוקו לישראל בשנות החמישים. המוטיבציה שלי הייתה להגיע למרוקו ולנסות להבין, אפילו לרגע, את העבר המשפחתי ששמעתי מסיפורים בלבד. השאלות שהניעו אותי הן האם ניתן להחיות את מה שכבר איננו? האם ניתן לייצר דבר מה חדש מתוך המסורת? והאם העכשווי יכול להיות אותנטי?

ערן חדד ברק, ראש המחלקה לצילום ואמנויות המסך במרכז האקדמי ויצו חיפה: "ימים סוערים, מטרידים מתעתעים וחסרי וודאות משתקפים בתערוכת הבוגרות והבוגרים של המחלקה לצילום ואומנויות המסך. נדמה כי אין רגע של נחת, רגע צלול בו ניתן להביט במציאות או בהשתקפויותיה ולדלות מתוכה אמת או אפילו חלקיות שלה. באופן פרדוקסלי ברוח התקופה ככל שאמצעי צילום ומצלמות מקיפות את חיינו התעתוע ביחסן למציאות רק הולך וגובר. מיקומם של תצלומים בכל ענן דיגיטלי, שרתים עלומים, כרטיסי זיכרון ובאתרי פסולת וירטואליים ממקמים את עולם הצילום במקום מבלבל ומרתק המשתקף בתערוכת הבוגרים השנה.  במבט בלתי מתפשר, חוקר יצירתי וביקורתי מתהווה בתערוכה מבט נוקב על תופעות ואירועים חברתיים, פוליטיים ואישיים המשקפים את מציאות חיינו. זו תערוכה אמיצה שלא חוששת מאמירות מורכבות וביקורתיות ובמקביל מציעה מבט אישי ולעיתים חומל על מצבו של הפרט בעולם".

תערוכת הבוגרים במרכז האקדמי ויצו חיפה תיערך בין התאריכים 08.08.2023-25.07   ברח' הגנים 21, חיפה

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך