לתשומת לב הצוותים החינוכיים: סדרת כללים כיצד לשמור על מיתרי הקול
לוח וגיר הם אולי החפצים המזוהים ביותר עם ארגז הכלים של המורים בכיתות. עבור הגננות יהיו אלה הטושים והבריסטולים, אבל לצוותים החינוכיים שמלווים את תלמידי ישראל בבתי הספר, התיכונים ובגני הילדים, יש כלי נוסף ומשמעותי במיוחד – הקול שלהם. למרות החשיבות הגדולה שיש לקול עבור העוסקים במקצועות ההוראה והחינוך, נראה כי רבים מהם לא יודעים איך להתאים אותו לצרכיהם, לתנאי העבודה, או לשמור עליו לאורך זמן.
אז איך נמנעים מבעיות בקול? מה הם סימני האזהרה שצריך להתייחס אליהם ברצינות? איך מטפלים בכלי שבלעדיו פשוט אי אפשר לעבוד בתחום החינוך, ואילו סכנות אורבות דווקא בחדר המורים? מומחי רמב"ם עושים סדר.
- סקר מכבי חושף: הישראלים מדווחים על תחושת פגיעה בבריאותם הפיסית והנפשית
- מעובדי רפא"ל באהבה למחלקות רמב"ם
- בצל המלחמה – התמודדות עם חוסר וודאות
- "כללית" מרחיבה את שירותי רפואת העיניים במרפאה היועצת ביקנעם
- שלושה חיילי צה"ל נפצעו מירי חיזבאללה בגבול הצפון בהם שופט בליגת העל
- הילד נסגר בעקבות המלחמה ולא מדבר? חמש עצות להורה בעין הסערה
- מתופעות הלוואי של המלחמה: עלייה חדה בסובלים מדיכאון וחרדה
- איך לשמור על היגיינת עור הפנים בגיל ההתבגרות?
את המאמר כתב ד"ר נדים חבשי, רופא מומחה א.א.ג ניתוחי ראש צוואר; מומחה בהפרעות קול ובליעה וגידולי בית הבליעה, רמב"ם; סיגלית גבאי, קלינאית תקשורת שירות קלינאי התקשורת, רמב״ם.
הכל על הקול
מורים ושאר קבוצות באוכלוסייה המשתמשות בקולן ככלי מרכזי בעבודה, סובלים לעיתים קרובות מבעיות קול. הסיבה הינה ברורה, תחום עיסוק שלהם מחייב אותם בשימוש יומיומי בקול לשעות ארוכות למשך שנים ולכן לאורך זמן עלולות להיווצר פגיעות ישירות במיתרי הקול.

ד"ר נדים חבשי מרמב"ם מבצע בדיקה למיתרי הקול
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם
לפי מחקרים, כשישה אחוזים מהאוכלוסייה הכללית יפתחו בעיות קול, אך כשמתמקדים באוכלוסיית העוסקים בהוראה, המספרים עולים לכ-12-20%, עליה של פי 2-3.
נתונים אחרים מעידים על כך שכ-20-30% מסך ימי המחלה של מורים מנוצלים על רקע של בעיות קול, ולא קשה להבין למה.
המורים, הגננות, הסייעות וחבריהם למקצוע, עושים שימוש רב, ממושך ואינטנסיבי בקולם. לאורך זמן, עקב שחיקה, שימוש שגוי במערכת הפקת הקול, הגיל ונסיבות נוספות, איכות הקול מתדרדרת, לצד התפתחות פגיעות ישירות במיתרי הקול והתפתחות הפרעות קול.
איך נוצר קול?
הקול נוצר בריאות. הריאות שלנו הן מנוע שדוחף את האוויר לכיוון מיתרי הקול, שמשמשים כסוג של הגה ומכוונים את האוויר כדי לייצר את הקול.
הגוון של הקול והארטיקולציה (הדיבור) מתבצעים בזמן הזה, כאשר האוויר עובר דרך הגרון, בסיס לשון, הלשון, החיך ואפילו באף.
כלומר מעבר האוויר דרך כל אלה יכול להשפיע על הקול, כך שאם יש באזורים הללו בעיות, הדבר יבוא לידי ביטוי בקולנו. ניצול מיטבי של כול המערכות הללו יסייע בהפקת קול באיכות טובה. ובהגייה נכונה.
מה הן הפרעות קול?
הפרעות קול יכולות להופיע לאחר שיבוש באחת או יותר מתכונות הקול : הראשונה – גובה הטון (PITCH), הפיץ' בלעז, השניה – עוצמת הקול (LOUDNESS ) , והשלישית- איכות הצליל (Quality of sound)
אנשים שסובלים למשל מיובש בגרון, חולי סכרת או כאלו שנוטלים תרופות שמייבשות את חלל הפה, יכולים לגרום להפרעות באיכות הקול כיוון שחלק חשוב ממערכת התהודה היא הלחות שמתאפשרת בזכות בלוטות הרוק שקיימות במערכת העיכול העליונה ומפרישות כמעט ליטר וחצי של רוק ביום.
כל הפרעה באחד מהפרמטרים האלה יכול לשבש את היכולת להפיק קול ולהקשות על העברת המסר בזמן הדיבור.
סימני אזהרה לבעיות קול
ישנם מספר סימני אזהרה המחייבים בירור של רופא אף אוזן וגרון.
הדבר החשוב ביותר הוא צרידות. הכוונה לצרידות שנמשכת כשבועיים, או שבוע במקרה של מעשנים.
סימנים נוספים שצריך להתייחס אליהם הם חוסר יציבות של איכות הקול בזמן דיבור, כאבי גרון, יובש ותלונות על עייפות קולית (לא יכולים לדבר בסוף היום), ירידה באיכות הקול (משתנה לאורך היום), הצורך לכחכח בעקבות תחושת יובש, ואפילו תלונות על כאבי צוואר וראש עקב שימוש לא נכון במיתרי הקול.
במידה וחווים אחד מהסימפטומים או יותר, מומלץ להגיע לבירור אצל רופא אאג, רצוי לרינגולוג (מומחה להפרעות קול). טיפול מוקדם ימנע סיבוכים מיותרים.
אילו הפרעות קול קיימות?
כאמור, אוכלוסיית משתמשי הקול מועדת לפתח הפרעות ובעיות קול. על פי מחקרים, בקרב מורים ודומיהם, שכיחות הסיכוי לכך גבוהה ביותר במהלך חמשת השנים הראשונות לעבודה, ועולה שוב לאחר 15 שנים. בקרב מורות מחנכות, הנטייה לבעיות קול, גדולה יותר.
הסיבה ברורה, והדבר נובע מהשימוש התכוף והמצטבר בקול גם באופן יומיומי וגם לאורך שנים.
כאשר מדברים על הפרעות באיכות הקול, למשל צרידות שהיא ההפרעה השכיחה ביותר, נראה שהן מתפתחות לרוב עקב שימוש לא נכון במנגנון של הפצת הקול, למשל סגירה לא נכונה של מיתרי הקול, או כיווץ יתר של שרירי הגרון שאחראיים על התנועה של מיתרי הקול.
ישנן גם בעיות אורגניות כמו יבלות, פוליפים או ציסטות שמתפתחות על מיתרי הקול.
מחלה נוספת שנפוצה בקרב המורים, היא מחלה שנקראת Muscle tension dysphonia (MTD , שמתפתחת כאשר המורים מנסים להתגבר על רעש בחלל הכיתה ולא מתאימים את עוצמת הקול ליכולת שלהם, למשל מרימים את הקול מעבר לנטייה הטבעית שלהם כדי להתגבר על צעקות בכיתה.
לאורך זמן ההתנהלות הזו יכולה לגרום לבעיות ולצרידות, התפתחות של הצטלקות במיתרי הקול, ואף לנזק בלתי הפיך.
טון הדיבור הוא עניין נוסף שצריך להתייחס אליו. נשים וגברים משתמשים בתדר שונה, באופן טבעי, כאשר נשים מדברות בטון גבוה יותר. הטון גם משתנה מגיל לגיל. כשלא מתאימים את הטון למגדר או לגיל זה גורם לנזק במיתרי הקול.
נקודה נוספת היא היכולת הטבעית שצריכה להילקח בחשבון – באקדמיה למוזיקה, כאשר לומדים שירה, נדרשים לבצע בדיקות של מיתרי הקול לפני תחילת הלימודים ובמהלכם, מידי שנה. זו למעשה בדיקת כשירות למקצוע.
במערכת החינוך אין חובה כזו. אמנם, בשנים האחרונות ישנה בקשה לבדיקה מורים ומורות חדשים הנקלטים במערכת, אך אין הקפדה על סוג הבדיקה, וביצועה על ידי הרופא המתאים, למרות שמדובר בכלי הכרחי למקצוע.
חשוב להבין – יש כאלה שעוסקים במקצוע, למרות שיש להם נטייה לפתח בעיות במיתרי הקול והם מראים סימנים לכך כבר בתחילת הדרך. בדיקה נכונה, על ידי לרנגולוג עם ציוד רפואי מותאם, יכולה לסייע באבחון המגבלות הללו, מוקדם ככל האפשר, ולהבין כיצד ניתן להתמודד איתן מבלי לפתח בעיות קול בהמשך.
בהקשר הזה, מורים, כמו כל בן אדם, מתבגרים ונחלשים עם הזמן באופן טבעי. מורים ותיקים יותר חשופים יותר לפגיעה, ולכן אחרי 15 שנים במקצוע, אנו רואים עליה חוזרת בבעיות קול. חשוב להיבדק באופן קבוע, כטיפול מונע.
איך מטפלים בבעיות קול?
מרבית המורים לא מודעים לבעיה שיש להם בקול. רובם חושבים שמדובר בתופעה חולפת, שתעבור מעצמה, או מעדיפים לא לקחת יום מחלה ולשבש את שגרת יום הלימודים לתלמידים, כדי ללכת להיבדק.
הם סוחבים את הפציעות, לעיתים אפילו במשך שנה, עד שמגיע החופש הגדול, ואז מגיעים להיבדק כאשר הפגיעה כבר מתפתחת משמעותית. למעשה, בתקופת הקיץ ישנה עליה גדולה בכמות הבדיקות במרפאות השונות, בדיוק מהסיבה הזו.
במהלך השנה, יהיו כאלה שיאמצו שימוש במכשירי הגברה, כמו מיקרופון מדונה, כדי להתגבר על בעיות הקול שהם מרגישים, אך מדובר בפתרון זמני בלבד שלא רק שלא פותר את הבעיה, אלא אף תורם להחמרתה, כיוון שבינתיים הטיפול בבעיה מוזנח.
ככלל, תמיד קל יותר לטפל בבעיות ובפציעות של מיתרי הקול, עם התפתחותן, אז הסיכויים להצלחת הטיפול והימנעות מהדרדרות המצב והגעה לניתוח, גבוהים יותר. קול של מורים, לשם המחשה, משהו שכולנו מכירים, הוא עניין פתולוגי שנוצר עקב שימוש לא נכון בקול לאורך שנים.
בבדיקת רופא אא"ג, רצוי לרנגולוג, המתמחה בבעיות קול, מתבצעת בדיקת לרנגוסקופיה – בחינת מבנה של מיתרי הקול באמצעי מונחה מצלמה. ישנן כמה אפשריות לביצונ הבדיקה: בעזרת צינור סיב אופטי גמיש שמוחדר דרך האף, ומשם לגרון ובדיקת מיתרי הקול, או באמצעות מוט קשיח דרך הפה, אף הוא מצויד במצלמה זעירה. לפעמים עושים שימוש משולב בין הכלים.
במהלך הבירור בוחנים את פעולת מיתרי הקול בזמן אמת ובמנוחה, וכן סגירה או פתיחה של מיתרי הקול, איתור ממצאי בעיות אורגניות, כגון ציסטות וכדומה, ולפי הממצאים מחליטים על טיפול.
טיפול תרופתי או אנטיביוטי, המשמש לטיפול בדלקת, בצקת או דימום. לעיתים יומלץ על מתן סטרואידים או טיפול להורדת חומציות הקיבה, העלאת רמת הלחות בגרון ועוד.
קו שני הוא טיפול קלינאית תקשורת לאלו שעושים שימוש לא תקין בקולם. מרבית המורים שמעו על קלינאית תקשורת, אך מעולם לא פגשו אחת.
מפגש עם קלינאית תקשורת מומלץ כחלק מטיפול או אף כטיפול מונע וטחפול באיכות הקול, כשגרת היגיינת הקול. הטיפול מלמד איך לדבר נכון, לשמור על איזון ותזמון של מערכת הפקת הקול.
מדובר באספקט טיפולי חשוב מאין כמוהו, המותאם אישית לכל אחד על פי מאפייניו, צרכיו ויכולותיו האישיות. מול זה, ולאחר אבחון הקלינאית, תבנה תכנית טיפול שמטרתה שימוש נכון ונוח בקול עם דגש על תרגילי נשימה, הפקה של הקול ושימוש נכון בחללי התהודה ומיגור הרגלים רעים ומזיקים לקול.
הקו השלישי לטיפול, הוא טיפול ניתוחי לבעיות כגון פוליפים, ציסטה, נגע חשוד ועוד. ניתוחים אלו מבוצעים תחת הרדמה כללית.
הכל על הקול: https://youtu.be/z_XpsUH9OUU
טיפים וכללים לשמירת הקול
כדי להימנע מהתפתחות בעיות קול ופגיעה אפשרית בבריאות ובפרנסה, ישנם כמה טיפים שימושיים שאפשר לאמץ:
- שמירה על אורח חיים בריא והימנעות מעישון.
- הימנעות ממאכלים ומשקאות מסוימים שעלולים לייבש את חלל הפה ולגרום לחומציות יתר של הקיבה, שעולה לגרון ופוגעת בקול. למשל אוכל חריף, מטוגן או שומני, כזה שיש בו הרבה בצל ושום, לצרוך פחות אלכוהול ומשקאות מוגזים. גם הפסקות בחדר המורים מגיעות עם מגבלות, כאשר מומלץ לצרוך קפה ושוקולד כמה שפחות.
מאידך, מומלץ לשתות מים כמה שיותר. ולאורך כל היום, גם אם לא צמאים. ההמלצה עבור מורים היא לשתות יותר מ-12 כוסות מים ביום. אם יש צורך בקפה, אז לאזן עם שתי כוסות מים על כל כוס קפה. המים עוזרים לשמור על לחות חלל הפה ולשמור על הקול.
- הקפדה על מנוחה לקול בכל פרק זמן קבוע, בין השיעורים. לא מומלץ להגיע למצב שבו אין מנוחה לקול במשך שעות. להתאים את הפסקות הקול לסדר היום. רצוי בכל שעה, לתת מנוחה קולית של כרבע שעה.
גם כאשר מגיעים הביתה, אחרי יום העבודה, לא לאמץ את הקול, לא לצעוק או להרים את הקול, ולדבר בטון טבעי כמה שיותר.
- שמירה על טון ועוצמה המתאימים לקולנו. לא לאמץ קול שאינו טבעי לנו, לא לצעוק או ללחוש. לחישה מאמצת את הקול יותר מהכל, וגורמת לנזק לאורך זמן. מומלץ לשמור על גובה טון שאיתו אנחנו מרגישים בנוח.
בנוסף, יש להתאים את עוצמת הקול לגודל הכיתה. כיתה גדולה ניתן לעשות שימוש במיקרופון מדונה, או לצעוד לאורך הכיתה במנלך השיעור, אך להשתדל לדבר פחות בזמן הפעולה עצמה.
- לנשום. לייצר הפסקות מדודות בין חלקי הדיבור. להשתמש במשפטים קצרים ולהקפיד לנשום ביניהם. אם אחרי משפט ארוך אין אוויר, כנראה שעושים משהו בצורה לא טובה. צריך לעצור, לנשום, ולהמשיך.
בזמן השהות בכיתה, יש להקפיד על יציבה נכונה, סתסייע בנשימה נכונה. שרירים רפויים באזור הכתפיים. רגליים בקו ישר עם המותניים והראש.
- הקפדה על שאיפת אוויר צח והימנעות או מינון השימוש במזגן. מומלץ בהפסקות לקחת כמה דקות טובות של נשימות אוויר צח, לפתוח חלון לצד השימוש במזגן או להימנע ממנו, במידת. אפשר. המזגן מייבש את האוויר וכשאנחנו נושמים אוויר קר, חלל הפה שלנו מתייבש, מה שמוביל לפגיעה במיתרי הקול. בהקשר הזה, טוב להחזיק בקבוק מים בכיתה וללגום לגימות קטנות.
- מרגישים לא טוב? לא להתעקש להגיע לכיתה. מומלץ לנוח ולתת לגוף להחלים, כדי למנוע סיבוכים. דיבור בזמן מחלה ויראלית, כשמצוננים או משתעלים, מאמץ את מיתרי הקול מאוד ופוגע בהם.
- הקפדה על בדיקות מעקב לכל הפחות אחת לשנה, גם אצל רופא וגם אצל קלינאית תקשורת. עבור מעשנים, מומלץ להגיע בתדירות גבוהה יותר של אחת לחצי שנה, גם ללא תלונה, אלא כטיפול מונע. אפשר לנצל את תקופת החופש הגדול והחגים לביצוע הבדיקות.
- שינה טובה חשובה מאוד. מומלץ להקפיד על לפחות 6-7 שעות שינה ומנוחה.
- לקחת בחשבון שלחץ נפשי משפיע מאוד על בריאות הקול, ועל הבריאות בכלל. כאשר נמצאים במעקב של אנשי המקצוע, מקבלים תרגילים וטיפים לנשימה נכונה והרגעה.
הנה שניים לדוגמא: כעת בקיץ, בזמן שמבלים בבריכה, אפשר להכניס את הראש מתחת למים ולנשוף אוויר, לעשות בועות.
תרגיל נוסף ומשמעותי ומוכר הוא טכניקת 4-7-8. שאיפת אוויר במשך 4 שניות, החזקת האוויר במשך שבע שניות, ושחרור איטי במשך שמונה שניות. התרגיל הזה מוריד מתח משרירי הקול והצוואר.
כדי לשמור. כך תשמרו על הקול ותמנעו מבעיות וסיבוכים: https://youtu.be/_I5svBFkZso
עוד בבריאות
-
שלושה חיילי צה"ל נפצעו מירי חיזבאללה בגבול הצפון בהם שופט בליגת העל
לבית החולים רמב"ם בחיפה פונו שלושה חיילי צה"ל שנפצעו מירי חיזבאללה בגבול הצפון. אחד הפצועים, שופט בליגת העל בכדורגל, ניב שטייף, שנמצא בשירות מילואים נפצע קשה ועבר סדרת ניתוחים ארוכה ומורכבת ומצבו מוגדר כעת יציב -
סקר מכבי חושף: הישראלים מדווחים על תחושת פגיעה בבריאותם הפיסית והנפשית
כל ישראלי שלישי מעיד על שינוי לרעה במצבו הבריאותי. כך עולה מסקר חדש, מקיף וראשון מסוגו שערכה מכבי שירותי בריאות במלאת חודשיים למלחמה וחושף את מצב הבריאות של הישראלים בימים אלו, כפי שהם עצמם תופסים אותה -
מעובדי רפא"ל באהבה למחלקות רמב"ם
שיתוף הפעולה בין עובדי רפא"ל לבין בית החולים רמב"ם מתקיים זה שנים רבות, כאשר את התרומות מגייסים נציגי הסקטורים השונים ברפא"ל, באמצעות עובדי הרשות התורמים ממשכורתם האישית -
בצל המלחמה - התמודדות עם חוסר וודאות
ללמוד לחיות בצד מפלצות מתחת למיטה או לשמר אשליה של שליטה במפלצת שמתחת למיטה. דלית אשד, פסיכולוגית בכירה במחוז הצפון של מכבי שירותי בריאות עם טור מיוחד לגבי אי הוודאות להשבת החטופים -
"כללית" מרחיבה את שירותי רפואת העיניים במרפאה היועצת ביקנעם
ד"ר חן לוקס, מומחה ברפואת עיניים, הצטרף למרפאה היועצת של כללית בעמק השלום, יקנעם ויעניק שירותי רפואת עיניים בימים א', ד' ו-ו'. "הסיפוק שלי בעבודה נובע מהיכולת שלי לעזור לאנשים לשפר את איכות חייהם" אומר ד"ר לוקס -
המרכז הרפואי בני ציון בחיפה ביוזמה חדשה: שיקום בסיוע הספורט הפראלימפי
המרכז הרפואי בני ציון מצטרף ליוזמה של ההתאחדות הישראלית לספורט נכים והוועד הפראלימפי הישראלי, שנועדה לחבר את הספורטאים הפראלימפים למאושפזים במחלקות השיקום -
ימים של מלחמה - כיצד משפיעים מצבי לחץ על מחלת הסוכרת?
חשוב להבין את השפעות הלחץ והסטרס על מחלת הסוכרת, על מנת לנקוט בצעדים מקדימים להפחתת השפעת הלחץ הנפשי ולשמור על איזון המחלה. "מצב הרוח שלנו מקרין באופן ישיר על המצב הגופני, בעיקר בקרב חולים במחלות כרוניות, כשבראשן מחלת הסוכרת" מסביר ד"ר אחמד ח'טיב, מומחה באנדוקרינולוגיה בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי -
שלוחת כללית רפואה משלימה בקריית טבעון עוברת למשכנה החדש
שלוחת כללית רפואה משלימה בקריית טבעון עוברת דירה: החל מחודש דצמבר 2023 השלוחה תעבור אל משכנה החדש בקריית טבעון, ברחוב הדולב 8. הטיפולים אשר יינתנו בשלוחה יהיו טיפולי שיאצו, רפלקסולוגיה, נטורופתיה ועיסוי ובהמשך מתוכננים טיפולים נוספים -
מינוי חדש ברפואת הקהילה ואפידמיולוגיה ב"כרמל"
פרופ' וליד סליבא מונה כמנהלה החדש של המחלקה לרפואת הקהילה ואפידמיולוגיה במרכז הרפואי כרמל. פרופ' סליבא משמש גם כיו"ר רשות המחקר של ביה"ח והוא מתכנן להוביל את שני הגופים והמחלקות לאיכות ולרמה הגבוה ביותר -
הילד נסגר בעקבות המלחמה ולא מדבר? חמש עצות להורה בעין הסערה
בעת מצוקה יש שיבחרו להסתגר ולצמצם תקשורת בינאישית על מנת להגן על נפשם. לכן יש לנסות להגיע אל הילד באופן הדרגתי שמותאם לצרכיו וליכולתו. ד״ר אורן הרשקו, עו״ס קליני, מומחה בבריאות הנפש ובטיפול בטראומה במחוז הצפון של מכבי שירותי בריאות, עם חמישה טיפים להורים כיצד לגשת לילדים -
רכב ממוגן, קסדה ושחפ"צ: יחידת טיפול הבית של "מכבי שירותי בריאות" מגיעה ליישובי קו העימות
ביחידה לטיפולי בית של מכבי שירותי בריאות בצפון פועלים להנגשת השירות בקו העימות ומשתמשים ברכב ממוגן ושימוש אישי לאמצעי מיגון לצורך שמירה של רצף טיפול ומתן מענה מקסימלי בבתי מטופלים מורכבים -
ד"ר נתנאל הורוביץ ימונה ליו"ר האיגוד הישראלי להמטולוגיה ורפואת עירויים
חברי וחברות האיגוד הישראלי להמטולוגיה ורפואת עירויים בחרו בד"ר נתנאל הורוביץ, מנהל היחידה לטיפול יום המטולוגי, המערך ההמטולוגי שברמב"ם, לכהן כיו"ר האיגוד -
מתופעות הלוואי של המלחמה: עלייה חדה בסובלים מדיכאון וחרדה
על פי הנתונים של "מכבי שירותי בריאות" ישנה עליה של כ-30 אחוז בסובלים מדיכאון וחרדה; עליה של פי 2.5 בקרב נשים לעומת גברים, עליה מורגשת גם בקרב ילדים ובני הגיל השלישי. מנכ"לית "מכבי": ״אתגר מרכזי שעומד בפני מערכת הבריאות״ -
מרגש - הצילה חיים בבית החולים שבו היא עובדת וגם משרתת במילואים
לי שחף מחיפה, משרתת קל"ב. רמב"ם, המקום שבו היא עובדת כמרפאה בעיסוק בחטיבה הפסיכיאטרית מזה שנתיים, הוא גם המקום שבו היא משרתת כבר שבעה שבועות כקצינת נפגעים. לאחרונה הפכה הזירה הזו, לנקודת ציון חשובה נוספת בחייה של שחף אחרי שתרמה תרומת מח עצם כפולה, להצלת חייה של אישה אשר נמצאה התאמה ביניהן -
תרגיל פתע של נפילת טיל – בבית החולים כרמל מוכנים לאירוע רב נפגעים
תרגיל פתע של אירוע רב נפגעים, נערך השבוע בהצלחה במיון מרכז רפואי כרמל. בתרגיל שנערך כחלק מהמוכנות להתגברות הלחימה בצפון נבחנו יכולות היערכות מהירה של בית החולים לקליטת מספר רב של נפגעים מסוגים שונים -
מתגייסים למען משרתי המילואים בחרמון
מטפלי כללית רפואה משלימה העניקו מגוון רחב של טיפולי רפואה משלימה לרבות טיפול במצבי חרדה, לחץ וכאב, לעשרות משרתי מילואים מגדוד 1810 הנמצאים במוצב החרמון -
כללית ״סמייל״ למען ילדי משפחות המפונים
כללית סמייל, רשת מרפאות השיניים הגדולה ביותר בישראל, נרתמת למאמץ המלחמתי ומעניקה בימים אלה, למפונים הנמצאים בימים במלון ״הרדוס פאבליקה״ בהרצליה טיפולי עששת, ייעוץ והדרכה -
חדשנות בטיפול בפצועי המלחמה: שיטה מתקדמת לטיפול בפציעות עור בבי"ח כרמל
שיטה מתקדמת לטיפול בפציעות עור החוסכת השתלת עור מיושמת במרכז הרפואי כרמל. השיטה יושמה בכרמל בהצלחה בטיפול בחיילים ובפצועים שהגיעו לכרמל משדה הקרב ומהאירוע הקשה ברעים. פרופ' ירון הר- שי מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בכרמל: "ניתן ליישם את השיטה בכל בתי החולים בארץ עם שיעורי הצלחה גבוהים במיוחד" -
איך לשמור על היגיינת עור הפנים בגיל ההתבגרות?
בכדי לשמור על עור הפנים צריך להשקיע והנה כמה טיפים לשמירה על עור הפנים בריא במהלך גיל ההתבגרות -
לשעת חירום: הדרכות טיפול בנפגעי טראומה לצוותים הרפואיים של כללית
איכות ומהירות הטיפול בנפגע טראומה משפיעות באופן ישיר על סיכויי ההישרדות של הפצוע ועל איכות חייו לאחר ההחלמה מהפציעה. ההדרכות כוללות הכשרה בביצוע מיון ראשוני בזירה מרובת נפגעים, עקרונות לטיפול הן בפצוע הבודד והן באירוע רב נפגעים. תרגול הנחת חסמי עורקים מסוגים שונים, חבישות שונות, טיפול בפצועי ירי, דקירות, כוויות, שאיפת עשן ועוד -
עמותת הידידים למען עובדי כרמל מוקירה תודה לצוותים הרפואיים
הנהלת עמותת הידידים של המרכז הרפואי כרמל הגיע לביה"ח כדי לתמוך ולחזק את הצוותים הרפואיים. הם חילקו מגשי פירות ועוגות לצוותי הרפואה והודו להם על העבודה הקשה לאורך כל התקופה. יו"ר העמותה, שלומי פורמן, "אנחנו מעריכים ומודים לכם מאוד על העמידה האיתנה שלכם לכל אורך המלחמה, ויחד ננצח" -
צוותי מאוחדת במחוז צפון מתגייסים למען החקלאים
בשבועות האחרונים הגיעו צוותי מאוחדת במחוז צפון למושב אחיטוב בעמק חפר במטרה לסייע בהתנדבות בעבודות הקטיף במשקים שסובלים ממצוקת כוח אדם על רקע המצב הביטחוני -
מענה ראשוני בכל מקום. מד"א מכשיר את הצוותים ברמב"ם
המטרה: לתת מענה רפואי ראשוני בלבד עד להגעת צוותי מגן-דוד אדום לזירה ובכך להגדיל משמעותית את הצלת חיי האדם שעל הפרק -
סכנה: השפעת המצב הביטחוני של מתח וחרדה על איזון הסכרת
מחקרים שהתפרסמו בספרות הרפואית מצביעים על כך שהמתח הנפשי בעת מלחמה עלול להשפיע גם על המערכת החיסונית ועל התפתחותן של מחלות כרוניות, כולל סכרת. "המציאות הביטחונית בישראל היא מאתגרת מאוד וגורמת לתחושת לחץ וחרדה בקרב האוכלוסייה" אומר ד"ר מוחמד שיח'-אחמד -
מלחמה, שלום וגם מתכון. השפעת המצב הביטחוני על הרגלי האכילה וכיצד לשמור על איזון
הרגלי האכילה שלנו מושפעים מהמצב, בתיה שהרבני, תזונאית קלינית במכבי שירותי בריאות בצפון, עושה סדר וממליצה על מתכונים מתאימים. חשוב לשים לב לשני מצבים קיצוניים חוסר תיאבון מצד אחד ואכילה שאינה רגועה, מצד שני רצון להעסיק את הפה כל הזמן -
נלחמים בשפעת: משפחות של מפונים מקווי העימות חוסנו על ידי צוות של "מכבי"
הודות לשיתוף פעולה בין מחוז הצפון של מכבי שירותי בריאות למלון גארדן בחיפה, חוסנו עשרות משפחות המפונים מהצפון והדרום. "נמשיך להגיע ולחסן בכל מקום בו תהיה היענות" -
בני ציון – נוהל טיפול מהיר במכון לאלרגיה לילדי משפחות המפונים
ילדים ממשפחות מהדרום שפונו לחיפה והזקוקים לייעוץ אלרגי, יטופלו בנוהל מהיר במכון לאלרגיה ואימונולוגיה היחיד מסוגו בצפון במרכז הרפואי בני ציון -
להורים: עשרה טיפים לשמירה על החוסן הרגשי והנפשי של הילדים בעת מלחמה
להורים יש תפקידים רבים בימים קשים אלו, אחד התפקידים המשמעותיים ביותר הוא שמירה על הילדים, על הביטחון שלהם ובטח על החוסן הנפשי-הרגשי אצלם. הייתם דגים, קלינאי תקשורת במחוז הצפון של מכבי שירותי בריאות נותן עם עשרה טיפים להתמודדות עם הילדים בעת מלחמה -
מרפאת העיניים הניידת של בי"ח כרמל הגיעה לטפל במשפחות המפונים
הצוותים של "כרמל" ערכו למפונים בדיקות ראיה, בדיקות גלאוקומה ובדיקות רשתית מיוחדות. הגיעו גם מומחי עיניים לילדים ויחד הם העניקו מעטפת מלאה של רפואת עיניים מושלמת למפונים כאילו הם נמצאים ממש בבית חולים -
סיוע לתושבי הדרום בדרך לריפוי הגוף והנפש בעזרת כללית רפואה משלימה
צוותי רפואה משלימה של כללית הגיעו בשלושה השבועות האחרונים להעניק טיפולים למפוני הדרום השוכנים במלונות ניר עציון ומלון קדם בטירת כרמל. הטיפולים הניתנים הם טיפולים במגע כגון: רפלקסולוגיה, שיאצו, טווינא ועיסויים והם נמשכים בהתאם לצורך -
אהבה מרפאת הכל: צמידים ועוגיות מילדים מטופלים לילדי המפונים
ילדים ובני נוער המטופלים בתחום בריאות הנפש ברמב"ם, הכינו חבילות שי שמכילות צמידי חברות ועוגיות טעימות. זהו מסר של תמיכה בילדים המפונים ששוכנים בבתי מלון באזור חיפה, משהו קטן שינחם אותם ויזכיר להם שיש ילדים אחרים, כאלו שעוברים בעצמם התמודדויות, אבל חושבים כרגע עליהם -
מחמם את הלב - נפצע קשה בקרבות בקיבוץ בארי וכעת לומד לנגן על גיטרה במחלקת השיקום במרכז הרפואי בני ציון
סמ"ר דור, לוחם בחטיבת הצנחנים, נפצע קשה ביום השני למלחמה, במהלך הקרבות בקיבוץ בארי. הוא ספג מספר קליעים ברגליו ורסיס ביד והגיע למחלקת השיקום של במרכז הרפואי בני ציון, היחידה באזור הצפון, כשבוע וחצי לאחר הפציעה -
מנכ"ל כללית, אלי כהן, בביקורו בבתי החולים כרמל ורמב"ם: "נמשיך להעניק שירותים רפואיים בכל מצב, תוך איחוד כוחות ושיתופי פעולה בין בתי חולים בחיפה ומרפאות כללית"
בסיורו בבתי החולים כרמל, רמב"ם ובמרפאות כללית בחיפה ובגליל ביקש המנכ"ל לחזק את ידי הצוותים הרפואיים על עשייתם הרבה עד כה ולעמוד על ההיערכות שתבטיח את המשך רציפות השירותים הרפואיים במקרה של הסלמה בגבול הצפון -
בשגרה ובחרום - שיתוף פעולה בין "כללית" ורמב"ם
במסגרת שיתוף הפעולה והיערכות לשעת חרום, בין כללית לבית החולים רמב"ם, הוזמן מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי בכללית, רונן נודלמן לביקור בבית החולים על ידי פרופ' מיקי הלברטל מנהל בית החולים -
בריחת שתן בהיריון, למה זה קורה?
באופן כללי הנושא הזה גורם לנשים רבות מבוכה ואי נוחות, אך אין צורך לחוש כך, אנו נפרט כאן למה זה קורה? מתי ואיך אפשר להימנע אם בכלל -
כחלק מלקחי מלחמת לבנון השנייה והמלחמה היום, רמב"ם נערך לתמיכה בהריוניות ויולדות
כלקח ממלחמת לבנון השנייה, תירגלו בבית החולים מתן מענה לנשים שאינן יכולות לצאת מהבית. "כיום אנחנו ערוכים לתת לנשים בהריון, יולדות ונשים לאחר לידה מגוון רחב של שירותים באופן מקוון, כדי לתמוך בהן במצב שהן לא יכולות לצאת מהבית, אך עדיין זקוקות ליד מכוונת" -
עשרות נשים עברו בדיקה מצילת חיים, במסגרת ניידת ממוגרפיה שהוצבה ליד מרפאת כללית
החודש הגיעה הניידת למרפאת כללית בעספיא ונבדקו בה כ-90 נשים, שתיים מתוכן אף הגיעו מדלית אל כרמל. חשיבות הבדיקה הוכיחה את עצמה ושתיים מהמטופלות נקראו להמשך מעקב. בדיקת הממוגרפיה נחשבת כבדיקה מצילת חיים שמטרתה גילוי מוקדם של סרטן השד -
כרמל ורמב"ם משתפים פעולה ונערכים יחד לכל אירוע
בהסכם לשיתוף פעולה יוצא דופן נקבע כי 100 מטופלים מהמרכז הרפואי כרמל, שטופלו במחלקות לא ממוגנות, יועברו במקרה של הסלמה לטיפול בבית החולים הממוגן ברמב"ם. צוותים מכרמל, בסיוע מקביליהם ברמב״ם כבר השלימו את ההכנות המקדימות בשטח -
עכשיו זה רשמי: משרד הבריאות הורה להתחיל בצעדים מעשיים להעברת בית החולים כרמל מחיפה לקריית אתא
משרד הבריאות הודיע באופן רשמי להתחיל את הצעדים האופרטיביים להעברת בית החולים כרמל לבית החולים החדש שנבנה בקריית אתא. הנהלת כרמל מסרה: "המחויבות שלנו לקידום שירותי רפואה איכותיים וקידום בריאותם של תושבי חיפה והצפון הם שיובילו את המרכז רפואי כרמל וכללית להקמת מרכז רפואי מתקדם וחדשני שיצעיד את שירותי הרפואה לעידן חדש" -
הפוגה ממסדרונות בית החולים לטובת עזרה לחקלאים
עובדים מבית החולים רמב"ם, בהם מנהל בית החולים פרופ' מיקי הלברטל, יצאו להתגייס לעזרתם של חקלאים שנותרו ללא עובדים עקב המצב הביטחוני -
כל גלגולי המזון מגיל אפס ועד שנה
במאמר זה אספנו עבורכם את כל הגלגולים של המזון של התינוק המתוק שלכם כדי שתדעו למה לצפות -
כללית בקיבוצים ובמושבים למען תושבי הדרום והצפון שפונו מבתיהם עקב המצב הביטחוני
הורחבו השירותים הרפואיים במרפאות כללית בקיבוצים ובמושבים ומטופלי המרפאות באזורים שנאלצו להתפנות יקבלו שרות מלא מצוות המרפאה. מנהל המחוז, רונן נולדמן: "ציידנו את המרפאות במקום בציוד ובצוות רפואי מלא ובנוסף מרפאות המושבים ערוכות להעניק שירותים נרחבים נוספים לכלל הפונים" -
בעת מלחמה, כללית במחוז חיפה ממשיכה להעניק רצף טיפולי למפוני הדרום והצפון
אחיות כללית במחוז חיפה וגליל מערבי חיסנו עשרות מתושבי הדרום והצפון המתארחים בבתי המלון כנגד מחלת השפעת, חיסוני קורונה יינתנו למעוניינים בתאום תור מראש ורופאי הכללית ממשיכים להעניק שרות רפואי חיוני -
מחיפה לאילת: צוותים רפואיים מבית החולים כרמל מסייעים לצוותי רפואה באילת
אילת קלטה יותר מ-60 אלף מפונים והיא נזקקת לסיוע של צוותים מכל מקצועות הרפואה. בית החולים כרמל שלח צוותים רפואיים נרחבים לתמוך בעמיתיהם מבית החולים יוספטל באילח -
המדריך להורים ולילדים לשמירה על בריאות נפשית בימים של מתיחות ביטחונית
אנו נמצאים בתקופה קשה ולא פשוטה, להורים ולילדים. על מנת שנוכל להתמודד עם המצב, יערה רימון – עובדת סוציאלית פסיכותרפיסטית בריאות הנפש ילדים ונוער במרפאת ארמון בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי מסבירה אילו המלצות הכי חשוב ליישם, כיצד נכון להעביר מידע לילדים, וטכניקות מומלצות להפגת מתח וחרדה מסבירה אילו המלצות הכי חשוב ליישם, כיצד נכון להעביר מידע לילדים, וטכניקות מומלצות להפגת מתח וחרדה -
מחזקים את הצוותים של "מכבי שירותי בריאות" שנמצאים בחזית
בצל המלחמה, מנכ"לית מכבי וראש מחוז הצפון הגיעו לחזק את הצוותים במרחבי הצפון ולהוקיר את פועלם בימים אלו על ההתגייסות היומיומית, האתגרים מסביב לשעון והדבקות במטרה. במקביל לפעילות הרפואית השוטפת שמתקיימת כסדרה, פועלים במחוז הצפון להעניק שירותי רפואה ב-93 בתי המלון בצפון בהם שוהים כעת מפוני יישובי הדרום והצפון -
הפלה באמצעות כדורים - איך זה עובד?
היתרונות של הפלה בכדורים כוללים בראש ובראשונה מניעת הליך כירורגי פולשני. זאת בנוסף לקלות היחסית בה ניתן לעבור את התהליך -
יורחבו ויחוזקו יכולות המיגון והאשפוז בבניין הראשי במרכז הרפואי בני ציון בחיפה
מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ביקר היום במרכז הרפואי בני ציון יחד עם הצוות הניהולי הבכיר במשרד הבריאות. בסיום הסיור ומפגש עבודה, סוכם על כך שיורחבו ויחוזקו יכולות המיגון במחלקות אשפוז בבניין הראשי במרכז הרפואי בני ציון -
לאור המצב הביטחוני - כללית הוסיפה עשרות סניפים לאיסוף תרופות ומפעילה צוות מיוחד
הורחב שירות הזמנות און ליין לאיסוף תרופות מבית המרקחת, משלוחי תרופות חינם וצוות מיוחד שעובד 7 ימים בשבוע כדי שמשלוחי התרופות יגיעו בזמן למטופלים בכל הארץ -
מחלקת השיקום של "בני ציון" נערכת לקליטת חיילים שנפצעו במלחמה
מחלקת השיקום במרכז הרפואי בני ציון, הינה היחידה בחיפה ובצפון שמהווה טיפול שיקומי אורתופדי ונוירולוגי משולב וערוכה לקליטת חיילים וחיילות שנפצעו במלחמה -
"אחות עד הבית", שירות מיוחד ליולדות
בעקבות המלחמה ביה"ח כרמל מפעיל שירות מיוחד של אחות המגיעה לביקור בית אישי בבית היולדת המבקשת שחרור מוקדם מהמחלקה. "אנחנו כאן בשביל היולדות והילודים שלנו כדי להעניק להם את השירות התומך והחם ביותר גם בזמנים הקשים". -
מאוחדת פתחה מוקד ייעודי לאזרחים הוותיקים לעזור לעבור את תקופת הלחימה
המצב הביטחוני כיום מעורר בכולנו תחושות של אי ודאות, פחד ולחץ, תוך שיבוש שגרת היום יום. תקופה זו משפיעה גם על האזרחים הקשישים, למרות שחלק ניכר מהם בעלי חוסן נפשי המאפשר להם התמודדות טובה עם מצבי חירום. יחד עם התחושות המורכבות והטבעיות, יש לזכור כי אזרחים וותיקים רבים הם בעלי ניסיון חיים וחוו אירועים לא פשוטים בעבר. ניסיון זה יכול לסייע להם בהתמודדות היום-יומית בימים אלו -
לאור המצב הביטחוני - המרכז הרפואי בני ציון ממשיך בהיערכות לשעת חירום
מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אוהד הוכמן והצוות הניהולי הבכיר ולשע"ח במרכז הרפואי הציגו את ההיערכות והעתקת פעילות המחלקה לרפואה דחופה – מיון, מחלקת פנימית ג', מחלקת הפגייה, המחלקה לטיפול נמרץ כללי ומחלקות נוספות למבנה הממוגן החדש -
רמב"ם ערוך לסייע לחולי מחלות עצב-שריר שפונו מבתיהם
בית החולים רמב"ם מעניק מענה גם לתושבי אזורי הלחימה הזקוקים למעקב וטיפול וחלקם חולים במחלות כרוניות כדוגמת מיאסטניה גראביס, טרשת נפוצה ומחלות גנטיות נדירות -
רפואת שיניים און ליין דחופה כללית סמייל
עכשיו במיוחד, שירות התייעצות עם רופאי שיניים במצבי חירום, באמצעות שיחת וידיאו, זמין כל העת לרווחת כל לקוחותיה. הייעוץ עצמו ניתן ללא עלות -
מכבי מסייעת בתהליך פינוי מרותקי הבית המורכבים שבאחריותה
מחוז הצפון במכבי שירותי בריאות נערך להמשך הענקת שירותי רפואה וסיוע למאות אלפי חברי מכבי על רקע המצב הביטחוני בצפון -
בית החולים כרמל - מחלקות הועברו לאזור הממוגן
לראשונה מאז 2006 ובמבצע בזק ותוך שעות ספורות בלבד, הועברו הפגייה וחדרי הלידה של בית החולים כרמל לאזור ממוגן ומאובטח -
האתגרים שניצבים בפני ההורים בתקופה ביטחונית מתוחה. כך תעזרו לילדים שלכם
ימים מאתגרים אלה מעלים אצל כולנו לחץ, חרדה ודאגה גם אצל ילדינו. לעיתים אנחנו לא מספיק ערים מה וכמה הילדים שלנו קולטים מהמידע ששומעים בבית ומחוצה לו וכיצד הם מפרשים אותו. אז איך בכל את נצלח את התקופה הקשה? -
המציאות הביטחונית - איך להתמודד עם הלחץ והחרדה? דרכים לסייע לילדים ולמבוגרים
את המתח והלחץ שחשים מבוגרים מרגישים גם הילדים. איך נהפוך את הסיטואציה למרגיעה? הנה כמה טיפים שיוכלו לסייע לכם. בנוסף, על רקע המצב הביטחוני, מפעילה מכבי קו סיוע מיוחד לתמיכה נפשית המאויש על ידי עובדים סוציאליים. המוקד זמין לחברי מכבי דרך מוקד מכבי ללא הפסקה במספר 3555* -
חדר מיון חדש וממוגן נפתח במרכז הרפואי בני ציון בחיפה כחלק מההיערכות למצב הביטחוני
חדר המיון הישן הועבר לאגף החדש, ששטחו כ-1700 מ"ר והוא יאפשר טיפול רפואי בתנאים המתקדמים והטובים ביותר לציבור מחיפה והסביבה -
על רקע המצב הביטחוני - מכבי מתגברת את השירותים והסיוע למבוטחיה ועובדיה
מתחילת האירועים הביטחוניים מפעילה מכבי קו סיוע מיוחד לתמיכה נפשית המאויש ע״י עובדות ועובדים סוציאליים. המוקד זמין לחברי וחברות מכבי דרך מוקד מכבי ללא הפסקה במספר 3555* -
חרבות ברזל בכרמל. שישה פצועים מהקרבות בדרום מאושפזים בבית החולים
הלחימה בדרום אינה פוסקת לרגע ובית החולים כרמל ערוך ומוכן לכל תרחיש. בית החולים קולט נפגעים ובמקביל צוותי בית החולים יוצאים לסייע לבתי החולים בדרום -
לאור המצב הביטחוני: כללית מפעילה שירותי און-ליין סביב השעון, תוגבר מערך אשפוז הבית
מרפאות כללית במחוז חיפה וגליל מערבי פתוחות בהתאם להנחיות פיקוד העורף, ומסרונים על טיפולים שמבוטלים, עקב המצב נשלחים למטופלים. בנוסף תוגבר מערך אשפוז הבית והוא ערוך לקלוט מטופלים נוספים, ככל שיידרש. מנהל המחוז: "מרפאות הכללית בכל רחבי המחוז ממשיכות להעניק שרות על פי הנחיות פיקוד העורף" -
בעקבות המצב הביטחוני: מאוחדת מפעילה באופן רציף ובזמינות גבוהה את שירות המיון ההיברידי
באמצעות המיון ההיברידי ניתן לקבל מענה רפואי מיידי מרופאי משפחה ורופאי ילדים, באמצעות האתר או האפליקציה של הקופה וללא צורך לצאת מהבית. בנוסף לכך תוגבר מערך אשפוז הבית על מנת להפחית את העומסים על בתי החולים -
סכנת האלכוהול המזויף - אישה מאושפזת במצב קשה ברמב"ם לאחר ששתתה אלכוהול מזויף (וידאו)
אישה בשנות ה-40 לחייה, המתגוררת באזור חיפה, פונתה לפני מספר ימים אל הקריה הרפואית רמב"ם כשהיא סובלת מנזק נוירולוגי עקב צריכת אלכוהול מזויף. מצבה של האשה, אשר מאושפזת מאז הגעתה לרמב"ם במחלקה לטיפול נמרץ פנימי, מוגדר קשה. המקרה דווח למשטרה ולמשרד הבריאות -
מנהל חדש ליחידת האקו של ביה"ח כרמל. "אני מאמין שהחולה הוא הדבר המרכזי והחשוב"
יחידת האקו של כרמל מקיימת מעל 7000 בדיקות בשנה כולל אקו במאמץ, אקו דרך הושט, אקו במאמץ תרופתי ועוד. ד"ר סלים עדוי: "אני מגיע מוקדם בכל בוקר עם חיוך ואהבה לכל מטופל" -
המיתוסים סביב חיסון השפעת ואיך מפריכים אותם
בפתיחתה של עונת השפעת, ד"ר חנא פרח רופא ילדים ומומחה למחלות זיהומיות במרכז בריאות הילד נהריה, בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי, מפריך מיתוסים ועונה על שאלות חשובות. "השפעת הינה מחלה נגיפית שעלולה לגרום לתסמינים קשים, תחלואה ואף תמותה בעיקר בקרב אוכלוסיות בסיכון. החיסון נגד שפעת הינו הכלי הטוב ביותר לצורך הגנה יעילה מפני המחלה וסיבוכיה" -
מינוי חדש ב"בית בלב" נשר: ד"ר רעות אמיר רונן מונתה למנהלת הרפואית החדשה
במרכז הרפואי גריאטרי ושיקומי "בית בלב" מקבוצת מכבי שירותי בריאות בנשר התמנתה בתחילת החודש מנהלת רפואית חדשה, ד"ר רעות אמיר רונן -
מה זה גדול, עם ארבע זרועות ומסתובב?
רובוט דה-וינצ'י Xi המתקדם מסוגו בעולם נקלט לאחרונה בבית החולים רמב"ם. ניתוח באמצעות רובוט דה-וינצ'י ממקסם את יכולות הרופא המנתח ומאפשר לבצע ניתוחים מורכבים ופשוטים באמצעים טכנולוגיים מתקדמים -
היום מצוין היום הבינלאומי לאמצעי מניעה. כל התשובות לשאלות
היום הבינלאומי בנושא אמצעי מניעה מצוין היום מדי שנה על מנת להגביר את המודעות לשימוש באמצעי מניעה, למנוע הריונות לא מתוכננים ומניעת הדבקות , אבתסאם קאסם, רוקחת קלינית במכבי שירותי בריאות מחוז צפון מסבירה -
מקלוני ביוץ - הדרך לדעת מתי כדאי נסות להיכנס להריון
אם את מתכננת להיכנס להריון ומתחילה לנסות, כדאי שתשקלי לעשות שימוש במקלוני ביוץ -
בי"ח כרמל מצהיר: "מוכן לשעת חירום"
תרגיל אירוע רב נפגעים משולב עם אר"ן אט"א מורכב ומיוחד, נערך בהצלחה במיון מרכז רפואי כרמל. בתרגיל נבחנו יכולות היערכות מהירה של בית החולים לקליטת מספר רב של נפגעים מסוגים שונים תוך מתן טיפול מקצועי בהם -
זהירות, אופניים: מומחי רמב"ם מזהירים מפני הסכנה בכבישים ביום כיפור
המחשבה שכבישי הארץ חופשיים מתנועת רכבים הופכת את התנועה בהם מסוכנת לרוכבי אופניים במהלך יום הכיפורים. ברמב"ם מציינים כי מספרם של רוכבי האופניים שנפגעים עולה מדי שנה -
מבצע חיסוני השפעת. מחוז חיפה וגליל מערבי של כללית נערך לקראת החורף (וידאו)
״להתחסן נגד מחלת השפעת זוהי חובתנו המוסרית כעובדים בארגון בריאות". כך אומר מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי בכללית, רונן נולדמן שהראה דוגמא אישית והיה מראשוני המתחסנים נגד שפעת. את החיסון ניתן לקבל במרפאות האם, מרכזי בריאות הילד, טיפות חלב, מרכזי בריאות האישה ומרפאות יועצות -
אלון אלפרוביץ' מונה לראש מחוז הצפון של מכבי שירותי בריאות
לאחר שורה של תפקידי ניהול בכירים, אלון אלפרוביץ' יחליף את סטלה קריוף, ראש מחוז הצפון היוצאת, שתעבור לעמוד בראש מחוז השרון של הארגון. מנכ״לית מכבי שירותי בריאות סיגל דדון-לוי: ״אני מברכת על הצטרפותו של אלון לשדרת הניהול הבכירה של מכבי"