X

איך לשרוד טיסות ונסיעות ארוכות עם אסתמה

התמודדות עם אסתמה אין פירוש הדבר שצריך לוותר על נסיעות מעבר לים, אבל כדאי בהחלט לתכנן היטב את הנסיעה ולהתכונן לקראתה על מנת לעבור אותה בשלום




עונת החגים היא עונת הנסיעות ורבים מעוניינים לצאת לחופש, לשבור שגרה, להתאוורר ולצבור אנרגיות וכוחות לקראת השנה החדשה.
אנשים המתמודדים עם מצב כרוני נשימתי דוגמת אסתמה עשויים לסבול מהתנאים הקיימים במטוס סגור ובעיקר בשל הירידה המשמעותית החדה בחמצן.

מה זה אסתמה? מחלת נשימה כרונית המתארת היצרות של דרכי הנשימה. מדובר במחלה שכיחה, לא מדבקת, ממנה יכולים לסבול מבוגרים וילדים כאחד.
התמודדות עם אסתמה אין פירוש הדבר שצריך לוותר על נסיעות מעבר לים, אבל כדאי בהחלט לתכנן היטב את הנסיעה ולהתכונן לקראתה על מנת לעבור אותה בשלום.
לפניכם מידע חשוב שיכול לסייע לכם לטוס בהצלחה גם עם אסתמה:


בדקו שאתם אכן מוכנים לטיסה
ראשית, מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה לפני הנסיעה כאשר אפשר גם לבצע מבחן כושר לטיסה המכונה הערכת אתגר היפוקסי אשר נועד להעריך אם אתם בכושר מספק לקראת הטיסה.
שנית, יש להיות מוכנים גם לקראת התקף אסתמה במהלך הטיסה ולכן, כדאי לשאת עמכם למטוס עצמו משאף אסתמה.
יש לוודא לפני הנסיעה שהמשאף אכן תקין ונמצא בהישג ידכם ושהוא כולל את הכמות עמה ניתן לטוס ושיש לכם משאף נוסף לגיבוי.
אם יש מישהו שמתלווה אליכם, שהוא יוכל לסייע לכם במידת הצורך לשלוף ולתפעל אותו אם יהיה לכם קשה לעשות זאת בעצמכם.
אגב, ישנם מצבים בהם הרופא יציע לנסוע גם עם מיכל חמצן אבל כל מקרה לגופו. ישנן גם אפשרויות למד זרימה מיוחד שמשמש לניטור תסמיני אסתמה ותרופות שונות שיכולות לעזור במידה ומתעורר התקף אסתמה חמור.
בכל מקרה, אתגר או אימון היפוקסי עתידים לנבא איך תוכלו להתמודד עם התנאים הקיימים במטוס, במיוחד אם לא טסתם מזמן או זו הפעם הראשונה או אתם טסים בתקופה לאחר התמודדות עם התקף אסתמה או החמרה במצב או יוצאים לטיסה ארוכה.

להוריד את המתח לקראת ובמהלך הטיסה
חשוב תמיד לשמור על כושר גופני גבוה שיכול לשפר את מצב האסתמה ובתפקוד הגופני במיוחד לקראת טיסה ולנהל את האסתמה על בסיס קבוע על מנת להגיע לטיסה במצב הטוב ביותר.
מומלץ לא להילחץ בטיסה, כי באופן טבעי בשל לחץ אוויר מופחת וירידה בכמות החמצן בדם יתכנו תופעות לא סימפטיות ולא נעימות והופעתם של תסמינים המזוהים עם אסתמה, לעיתים גם בצורה קיצונית יותר כמו מתח באזור החזה, קוצר נשימה משמעותי, צפצופים, שיעול – כדאי לנסות להפחית את תחושת המתח והלחץ שגם הם עשויים להחריף את התחושות הללו. למשל, לתרגל מיינדפולנס, לבצע תרגילי דמיון מודרך, תרגילי נשימות להסדרת הנשימה.
נסו לא להיות מושפעים מחוויית טיסה שלילית אם היתה לכם כזאת בעבר, כי יתכן שהטיסה הנוכחית תהיה שונה ונסו להגיע אליה אופטימיים ורגועים יותר. שתפו את הצוות במצב על מנת שידעו וישימו לב אם אתם מתמודדים עם קשיים, במיוחד אם אתם נוסעים בסולו.
כדאי גם לנקות ככל שאפשר את סביבת מקום הישיבה במטוס כמו באמצעות מגבוני חיטוי לשולחן ומגש האוכל. כמו כן, וודאו שאינכם יושבים ליד נוסע שנוסע עם בעל החיים שלו על מנת להפחית את הסיכוי לחשיפה לאלרגנים שונים שמקורם בפרווה של בעלי חיים.
היות והאוויר במטוס יבש במיוחד, הקפידו לצרוך כמות מספקת של נוזלים והימנעו מצריכת משקאות עם קפאין או משקאות אלכוהוליים שעשויים ליבש אפילו יותר.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות