X

יום הכיפורים – יום של עלייה באיכות האוויר

יום הכיפורים תשפ"ד: מנתוני המשרד להגנת הסביבה עולה כי נרשמה איכות אוויר טובה מאוד בכל רחבי הארץ. גם בחיפה נרשמה ירידה חדה בזיהום האוויר

הנתונים ברוב התחנות התחבורתיות לניטור איכות אוויר הפזורות ברחבי הארץ מצביעים על ירידה בזיהום האוויר הנגרם מתחמוצות חנקן במהלך החג. השיפור באיכות האוויר בתחנות אלה ביום הכיפורים מדגים את ההשפעה של התחבורה כמקור העיקרי לזיהום האוויר בערים הגדולות.

איכות אוויר טובה מאוד נרשמה ביום הכיפורים תשפ"ד בכל תחנות הניטור של המערך הארצי לניטור אוויר, המפוקח על-ידי המשרד להגנת הסביבה. כל הנתונים זמינים לציבור בזמן אמת בכל עת באתר: www.svivaaqm.net וביישומון "אוויר בסביבה" של המשרד להגנת הסביבה.



העיר התחתית חיפה. צילום: ניוז חיפה קריות


עם כניסת החג (ראשון) ירדו ריכוזי תחמוצות החנקן – המהווים סמן לזיהום אוויר מכלי-רכב – ברוב התחנות התחבורתיות בחיפה. ריכוזי השיא של תחמוצות החנקן ביום הכיפורים בתחנות התחבורתיות בערים הגדולות עמדו על ערכים שבין 3.7 ל-38.9 חלקים לביליון (חל"ב) – ערכים נמוכים מאוד ביחס לערך הסביבה החצי-שעתי העומד על 500 חל"ב. תחמוצות החנקן (NOx) גורמות לסימפטומים שונים של מחלות בדרכי הנשימה ולהקטנת עמידות הגוף בפני חיידקים ונגיפים.

השיפור המשמעותי באיכות האוויר ביום הכיפורים מדגים את ההשפעה של התחבורה כמקור העיקרי לזיהום האוויר במרכזי הערים הגדולות. כמו בכל יום כיפור, הירידה חלה בתחמוצות חנקן ובמזהמי אוויר הנפלטים מתחבורה. עבור חלקיקים העוברים בדרכי הנשימה (PM 2.5 ו-PM 10), שחלקם ממקור טבעי וגם במזהמים שניוניים (כמו למשל אוזון), אין בהכרח ירידה ביום הכיפורים.

תחמוצות חנקן: בערב יום הכיפורים (ראשון) בשעות הבוקר, הגיעו ריכוזי השיא ברחוב העצמאות בעיר התחתית בחיפה המהווה ציר תנועה מרכזי למשאיות מונעות במנועי דיזל מזהמים עד ל-68.3 חל"ב כאשר ביום הכיפורים (שני) הריכוז המרבי שנמדד היה 6.9 חל"ב. ברחוב הרצל פינת בלפור ירדו הריכוזים 0.2 חל"ב ל- 0.13 חל"ב.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות