X

הקורונה עדיין פה: תביעה על יותר מ-700 אלף שקלים

קבלן בניין שנפגע מהמחלה תובע מחברת הביטוח יותר מ-700 אלף שקלים על נכות מעבודה בגלל בעיות רפואיות שהוא סובל מהן מאז לקה בקורונה וגם פיצוי על אובדן כושר עבודה בשל מחלת הפיברומיאלגיה





זוכרים את מגפת הקורונה ששינתה את חיינו? מסתבר שיש כאלה שסובלים עד היום מהמחלה. אחד מהם קבלן בסוף שנות ה-40 לחייו, תובע מחברת הביטוח שבו יש לו פוליסת ביטוח חיים סך של כשלושת רבעי מיליון שקלים בשל הבעיות הרפואיות שהוא סובל מווירוס הקורונה.

באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה, מומחה לנזקי גוף, הוגשה התביעה נגד חברת "מנורה" לבית משפט השלום בחיפה ובה נטען כי בסוף ינואר 2022 נחשף התובע במסגרת עבודתו לחולה קורונה וכתוצאה מכך החל לסבול מבעיות רפואיות רבות שבגללם הוא אינו מסוגל לעבוד עד היום.


עו"ד סאמי אבו ורדה. צילום: יח"צ




בין הבעיות שסובל מהן הקבלן: קוצר נשימה ממושך בכל מאמץ,  שיעול טורדני, איבוד חוש הטעם, רגישות לאור ורעש חזק, עייפות ותשישות, חרדות ונדודי שינה, חולשה כללית וכאבים מפושטים בכל גופו. הקבלן נמצא בטיפולים ומעקב רפואי צמוד ובין השאר אובחן כסובל ממחלת הפיברומיאלגיה.

עוד נטען  כי הוא מתקשה בביצוע פעולות יומיומיות בשל כאבים ברגלים ובידיים, זקוק לעזרה בפעולות פשוטות בבית, אינו מסוגל לעבוד.

לתביעה צורפו חוות דעת של  רופא מומחה ברפואה תעסוקתית שקבע  כ"התובע איבד את כושר העבודה של באופן מוחלט לעיסוקו ולכל עיסוק סביר אחר לרמת הכשרתו". מומחה פנימאי קבע כי לתובע נותרה נכות של 25 אחוז בשל מחלת הפיברומיאלגיה. מומחה  לפסיכיאטריה קבע כי יש לו  גם 30 אחוז נכות נפשית בעקבות המחלה.

חברת הביטוח אישרה תחילה פיצוי על אובדן כושר עבודה לכמה חודשים ואחר כך ענה שהתובע כשיר לחזור לעבודתו. את התביעה על פיצוי בשל נכות מעבודה החברה דחתה. עתה מבקש עו"ד סאמי אבו ורדה תשלום בגין אובדן כושר עבודה ובשל נכות מהעבודה בסכום של  765,638 שקל כולל ריבית והצמדה  על פי תנאי הפוליסה.

לדברי עו"ד סאמי אבו ורדה, זהו איננו מקרה בודד של אדם שסובל מספיחי הקורונה. "ישנם עוד עובדים רבים שהמחלה פגעה בכושר העבודה שלהם וחלקם אף נותרו נכים והם אינם מודעים לכך".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט
























<