X

בחירות בחיפה – מסע בין קלפיות

אחוז מועט מאוד של מצביעים ניצל עד כה את זכות הבחירה הדמוקרטית בישראל. הרוב העדיפו לעשות על האש ולטייל עם המשפחות. יצאנו לבדוק מקרוב כמה קלפיות, מה הציבור החיפאי באמת חושב מי צריך להיות ראש העיר והאם, בעת מלחמה, זה זמן טוב לבחירות לרשויות

הבחירות בחיפה מסקרנות, אין ספק. העיר השלישית בגודלה בישראל, יוצרת שיח ציבורי רחב ולא רק מכמות המועמדים הגדולה ביותר בישראל שרוצים לשבת על כס המלכות בעיר. כמה שזה נשמע מוזר אבל גם בעיית החזירים שמשתלטת על העיר בשנים האחרונות, היא גורם שמקבל קרדיט גדול בדעת הבוחרים אבל לא רק. ישנו חשש גדול מאוד שמלחמה מהצפון בפתח. הרבה תושבים חוששים האם וכיצד תהיה התנהלות ראש העיר שייבחר כאשר העיר שלנו, מלאת היעדים האסטרטגיים שבה, תהיה יעד משמעותי לטילי החיזבאללה חלילה.
יצאתי לעשות סיבוב קלפיות וגיליתי שעל אף שכמות המצביעים בישראל נמוכה מאוד בבחירות הללו, בחיפה יש מי שמרגישים חובה לנצל את הזכות הדמוקרטית שבידיהם. הרבה אגב לא הסכימו לשתף במי הם בחרו, אבל כן אמרו כי על אף המלחמה, טוב שהבחירות מתקיימות ומקווים שדווקא מי שהם בחרו, יהיה זה שיוביל את העיר בחמש השנים הקרובות.

בקלפי בשכונת נווה דויד, פגשתי את משפחת סידורנקו: "אנחנו 9 שנים בארץ. כשהגענו, לא ראינו חזירים כמו שיש עכשיו. בארבע השנים האחרונות המצב הפך בלתי נסבל. שמנו את הפתק של יונה יהב. אהבנו את העבודה שלו. היינו שמחים אם יחזור לתפקיד".
משפחת כהן דווקא חושבת אחרת: "יהב לא עשה את מה שציפינו ממנו. חיפה צריכה מנהל. אז, במי בחרתם? "בורובסקי הוא האיש המתאים מבחינתנו. הניסיון שלו מוכח וראוי להוביל את העיר".




הקלפי הריק בשכונת נווה דויד. צילום: יניב בנימיני

בקלפי בשכונת נאות פרס רוב תושבי השכונה מצביעים ברגליים. הרבה מתושבי השכונה הם הייטיקיסטים שחלקם אף הסכים לשתף שיצביעו ל'טק והעיר' שמספר 2 שלה ברשימה הוא תושב השכונה אבי ברקו :
משפחת באבו: " אנחנו זוג צעיר עם 2 ילדים קטנים. גדלנו בחיפה ולדעתנו ההייטק שהוא מנוע הצמיחה של העיר, כבר לא מה שהיה. ההייטק חייב לחזור להיות מה שהיה ולכן, בוחרים להצביע לטק והעיר.
היו כאלו שדווקא אמרו אחרת כמו משפחת שכטר: "עציוני הוא צעיר, אנחנו רוצים מישהו עם דרייב שיוביל את העיר ולא מבוגרים עייפים".

הקלפי בשכונת נאות פרס. דעות חלוקות בקרב תושבי השכונה. צילום: יניב בנימיני

והיו גם כאלו שאומרים בקול שאביהו האן ראוי להיות ראש עיר כמו דויד מחלו שגר בשכונה: "אביהו האן ראוי וצריך להיות ראש העיר. הוא הוכיח את יכולותיו. חיפה צריכה משהו חדש".

בקלפי ברחוב דרך הים, בבית האבות בן יהודה, אחוזי ההצבעה נמוכים במיוחד. כששאלתי זוג מבוגרים נחמדים מה התחושות שלהם לגבי בחירות בזמן מלחמה הם אמרו "מקבלים את ההחלטה וצועדים בתלם" הם לא רצו לגלות למי הצביעו רק הוסיפו: "אנחנו וותיקים, מאמינים במי שבגילנו (והמבין יבין)".

בקלפי של בית הספר אילנות, אלי ויוכבד לוי שיתפו גם הם את הסיבה שהובילה אותם לצאת ולהצביע: "החיילים שלנו לוחמים והחטופים עוד לא חזרו. היו צריכים לחכות עם הבחירות. ועדיין, באתם להצביע? "באנו להצביע כי זו הזכות הדמוקרטית שלנו וכמו שמימשנו אותה כל השנים, גם הפעם נממש אותה. לסיום הוסיפו הזוג לוי את המשפט: "מחכים שיונה יחזור"

"מחכים שיונה יחזור". הזוג לוי. צילום: יניב בנימיני

את אולגה ובתה קטיה, פגשתי ממש ביציאה מהקלפי: "מלחמה יכולה לקחת שנה ויותר. אם רוצים להחליף ראש עיר, אפשר וצריך לקיים בחירות". הן אגב, לא הסכימו לגלות למי הצביעו.

"טוב שהבחירות התקיימו".
אולגה וקטיה.. צילום: יניב בנימיני

תושב אחר שעמד לצידן, עופר, דווקא מרוצה מראש העיר המכהנת ומצהיר כי תומך בה לקדנציה נוספת: "טוב שהבחירות מתקיימות. חייבים להמשיך הלאה ולמה דווקא קליש? היא עשתה עבודה מצויינת בקדנציה הזו. מאמין שתמשיך לעשות".
.
לירון מאיר חושב אחרת: "הגיע הזמן להחליף את קליש. עציוני הוא המתאים ביותר לתפקיד. צעיר ורענן".

בשכונת וורדיה גם כן הדעות חלוקות, חלק אומרים עציוני, חלק דווקא בורובסקי ויש כאלו שאומרים שבכלל צריכים להתקיים בחירות ארציות. "אם יש בחירות מוניציפליות במלחמה, אפשר גם בחירות לראשות הממשלה" צעק לי שלמה.
אוסנת – אישה מבוגרת עם מקל הליכה, בחרה לצאת מהבית למרות הקשיים הפיזיים ואמרה: "לקיים בחירות מוניציפליות בעת מלחמה זה מוזר אבל אין ברירה. חייב להיות ראש רשות אחר, השאלה אם ראש עיר חדש, יוכל להתנהל עם המלחמה שבפתח. אני לא יודעת אם המועמדים עשו עבודת בית איך להתמודד בזמן מלחמה אבל מה שבטוח, ליהב יש ניסיון כראש עיר ברגעים כאלו." אז הצבעת ליונה?" שאלתי בחיוך. "את זה אני לא מוכנה לגלות" ענתה.

יום בחירות בעיר קורה אחת לחמש שנים ותמיד, הדעות בחיפה חלוקות. הפעם, יותר מבעבר, הבחירה לא פשוטה. ישנם 12 מועמדים. חלקם חזקים יותר, חלקם פחות. והשאלה הנשאלת…האם בחמש השנים הקרובות, החזירים ימשיכו לחגוג ברחובות, כמו שהם חוגגים כיום.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<