X

פנינה בלייר, המנהלת המיתולוגית של פסטיבל הסרטים הבינ"ל בחיפה, הלכה לעולמה

פנינה בלייר הייתה חברת האקדמיה האירופית לקולנוע והאקדמיה הישראלית לקולנוע, כיהנה בתור שופטת ואוצרת של פסטיבלי קולנוע בינלאומיים, וקטפה פרסים ועיטורים. היא הייתה המנהלת של פסטיבל הסרטים הבינ"ל בחיפה במשך 33 שנה

מי שהייתה המנהלת האומנותית של פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה במשך 33 שנה ופרשה ממנו לפני ארבע שנים, פנינה בלייר, הלכה הלילה לעולמה. בלייר ניהלה את פסטיבל הסרטים אמנותית מאז 1988, ובמרוצת השנים גדלה התוכניה תחת ידיה מ-30-50 סרטים למאות סרטים מכל העולם שמוקרנים בו.

בלייר הייתה חברת האקדמיה האירופית לקולנוע והאקדמיה הישראלית לקולנוע, כיהנה בתור שופטת ואוצרת של פסטיבלי קולנוע בינלאומיים, וקטפה פרסים ועיטורים כמו פרס רוברטו רוסליני 2006 שהוענק לה בידי השחקנית איזבלה רוסליני ואות 'אבירת מסדר האמנויות והספרות הצרפתי' 2018 ועוד. כאשר פרשה מתפקידה כמנהלת האומנותית של פסטיבל הסרטים היא מונתה לנשיאת כבוד של הפסטיבל על ידי דירקטוריון אתו"ס.




ראש העיר, יונה יהב, ספד לה: "הצטערתי מאוד לשמוע על מותה של פנינה בלייר, שבמהלך כל חייה הייתה אושיית תרבות מהשורה הראשונה. פנינה יצרה בכישרונה הרב את אופייו הייחודי של פסטיבל הסרטים הבינלאומי של חיפה שאותו ניהלה ביד רמה במשך 33 שנים. בשם כל תושבי העיר, אני מבקש לשלוח תנחומים למשפחתה של פנינה".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות

















<