X

שכונת הדר בחיפה: "מרגישים חוסר ביטחון יותר גדול מהעבריינים שמגיעים לשכונה מאשר מהטילים של חיזבאללה"

אירועי הירי בשכונת הדר מדירים שינה מעיני תושבי השכונה. "לא יודעת מאין תגיע הירייה הבאה" אומרת אתי המתגוררת בהדר מעל 30 שנה. חבר המועצה קיריל קארטניק: "נעשה כל שביכולתנו כדי להבטיח שהרחובות שלנו יהיו בטוחים לכולנו" (צפו בווידאו)

מקרי הירי בשכונת הדר לא פוסקים. ב 26 ביוני ב 1:40 לפנות בוקר ירי מסיבי סמוך לשוק תלפיות. ב 20 במאי ירי בהדר בצהרי היום לעבר צעיר בן 28 שנפצע קשה. ב 17 באפריל ירי בהדר גבר כבן 30 נפצע קשה. אירועים אלה, אליהם מתווספים על-פי עדויות של תושבי השכונה, אירועי אלימות, עבריינות וונדליזם. "יש תחושה שהשכונה הזאת מנותקת מהעיר" אומר איציק תושב הדר כבן 40. "החצר האחורית של חיפה ואפילו יותר גרוע מיזה כשיורדת החשכה. מפחיד ללכת ברחוב. איך זה יתכן הרי זאת חיפה, לא איזה מקום נידח או כפר".

איציק היה עד לירי שאירע בהדר ב 26 ביוני ומאז הוא עובר ימים מסויטים. "חזרתי מתל אביב באותו לילה ירדתי במרכז השמונה ועליתי לכיוון הדר מכיוון הפירמידה והלכתי לכיוון הבית שלי קרוב לפינת הרחובות הרב אוחנה ורחוב יחיאל. לפתע אני שומע מאחורי צרור של יריות ממש כמה מטרים ספורים ממני. הייתי בהלם. אני עוד לא מבין על מי יורים, התחלתי פשוט לרוץ לכיוון הבית". "רצתי הביתה ואחרי כמה דקות דיווחתי למשטרה. חזר אליו השוטר ואמר שהוא בשטח. שאלתי אותו מה אפשר לעשות כי זה לא פעם ראשונה שיש שימוש בנשק חם והיה גם זריקת רימון וירי. פניתי למשטרה ובקשתי שתהיה נוכחות של ניידת משטרה בשכונה כי אני ועוד תושבים רבים בשכונה ממש מפחדים ללכת ברחוב. אז השוטר אמר לי אין לנו כסף לזה".





"אבל", אומר איציק בקול מאוכזב, "אם אירועי הפשיעה היו מתרחשים באחת השכונות על הכרמל או במקום שגר בו איזה בכיר בעירייה, אין מצב שזאת התשובה שהייתי מקבל". "פשוט לא סופרים אותנו". "אם לא יהיה אקט הרתעתי שמצד המשטרה והעירייה עלול להיות אירוע בו יפגעו גם עוברי אורח. הכתובת על הקיר. מאז שעברתי את החוויה של ירי לידי אני מתהלך בתחושת חוסר ביטחון ויש לי מועקה והתקפי חרדה. אני מרגיש שאני במצב לא טוב".

במרץ 2020 ניסחה מועצת הדר הכרמל מסמך צרכים שכונתי אשר נולד מאסיפת תושבים רחבה בה העלו תושבים רבים את צרכיהם וצרכי השכונה בתחומי החיים השונים. המסמך כלל סקירה של הבעיות המרכזיות המדאיגות את תושבי השכונה. לצד סקירת הבעיות השונות בתחומים שונים מעל לכל צפה סוגיית הביטחון האישי.

איציק: "מבטיחים לנו כל פעם מחדש שיטפלו בבעיית הפשיעה אבל בפועל, גם אם עושים משהו, במבחן התוצאה הפשיעה לא ממוגרת. תופעות של אלימות קשה, הצתת מכוניות, חיסול חשבונות, סחר בסמים, נהיגה נגד כיוון התנועה, גידול כלבים מסוכנים, ונדליזם, איומים בכוח, אירועי ירי, הצתות על רקע חיסול חשבונות, נהיגה פרועה ומסוכנת ועוד ואנחנו כעוברי אורח מרגישים שננטשנו. אנחנו חשופים לסכנה יומיומית ואין מי שיגן עלינו".

יריות בשכונת הדר בחיפה. שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"לא יודעת מאין תגיע הירייה הבאה" אומרת אתי המתגוררת בהדר מעל 30 שנה. "אנחנו חיים פה בתחושה של פחד, מרגישים חוסר ביטחון יותר גדול מהעבריינים שמגיעים לשכונה מאשר מהטילים של חיזבאללה. שנים מבטיחים לנו בטחון אבל חוסר הביטחון רק עולה".

חבר מועצת העיר, קיריל קארטניק: "לאחר שראיתי את הסרטון המזעזע של ירי ברחובות חיפה, החלטתי לנקוט בצעדים מידיים להגברת הביטחון האישי במרחב הציבורי. בתור אחראי על הרשות לביטחון קהילתי בשיתוף עיריית חיפה, הנחתי על תגבור מערך המצלמות בכל רחבי העיר, עם דגש על שכונת הדר. יותקנו מצלמות נוספות ברחוב י. ל. פרץ לכיוון רחוב שבתאי לוי ובאזור מקבץ הדיור לב הדר. המצלמות הללו יחוברו למוקד הרואה – מוקד מבצעי שמאויש 24/7, שמסייע במניעת אירועי אלימות ובפיענוח אירועי ירי ואלימות. נעשה כל שביכולתנו כדי להבטיח שהרחובות שלנו יהיו בטוחים לכולנו".

תגובת עיריית חיפה לגבי תחושת חוסר ביטחון של תושבים בהדר: ״העירייה פועלת בשיתוף המשטרה האחראית על אכיפת החוק ומסייעת לפעילותה ע״פ הנתונים שבידי המשטרה והצרכים המוגדרים על ידה״.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחיפה








<