X

"החלום של ילד ערבי זה לחזור בבטחה הביתה וזה מצב עצוב"

בישיבת הוועדה למיגור אלימות בחיפה הוצגו נתוני הפשיעה בחיפה ולפיהם ישנה ירידה באירועי הפשיעה. אך לצד זה, יו"ר הועדה למיגור אלימות רג'א זעאתרה, וחברי הועדה טוענים כי במבחן התוצאה תחושת הביטחון של תושבי חיפה עדיין נמוכה


בישיבת הוועדה למיגור אלימות שנערכה בראשות חבר המועצה רג'א זעאתרה, הוצגו נתונים מעודדים על ירידה בפשיעה בחיפה במחצית הראשונה של השנה. עם זאת, חברי הוועדה הביעו דאגה מהתחושה המתמשכת של חוסר ביטחון בקרב התושבים, במיוחד בחלק משכונות העיר.

מפקד תחנת חיפה החדש, סנ"צ אייל שחר, דיווח על ירידה משמעותית באירועי ירי ובאלימות בעיר, הודות לתגבור כוחות המשטרה ולחסימות שמנעו כניסת רכבים משופרים לעיר. "התחלתי את עבודתי לפני כחודש, יש המון תהליכים שקורים בתחנה" אמר שחר. "בחודש יולי-אוגוסט תגברנו ב-30 שוטרים מהמחוז ו-40 סיירות של שוטרי מג"ב מתרכזות בעיקר באזור הדר, במקרה הצורך מניידים גם למקומות אחרים".




שחר הוסיף כי ישנם תהליכים שמטרתם להעצים את התחנה, וכי הוא צפוי להיפגש בקרוב עם השר לביטחון לאומי וראש העיר בנושא הקמת שיטור עירוני, שיכלול תוספת של 40 פקחים, 40 שוטרים ו-10 ניידות סיור. "אנחנו בודקים אנשים שמגיעים מחוץ לעיר ומפריעים לסדר הציבורי" הסביר שחר. "יש לנו נוכחות בהדר כמו שלא הייתה בשנתיים האחרונות, יוצאים עם יותר ניידות סיור ותגבור מג"ב". במהלך הישיבה, סנ"צ שחר הציג את תכנית "עצירת הדימום" שיישם בתפקידו הקודם כמפקד תחנת אום אל פאחם, שמטרתה שיקום עבריינים צעירים מהחברה הערבית והביע תקווה ליישמה גם במלבן הדר. בנוסף, דנה הוועדה בחשיבות שיתוף הפעולה בין המשטרה לרשות לביטחון קהילתי ובפרט בתוכניות למניעת אלימות בקרב בני נוער וצעירים. הוצע להפעיל מחדש את תכנית "מילה" במזרח חיפה ולקדם תכנית לחיבור בין בני נוער יהודים וערבים.

למרות הנתונים המעודדים שהוצגו, תחושת הביטחון בקרב התושבים נותרה נמוכה, בעיקר בשכונות מסוימות כמו חליסה והדר. יו"ר הוועדה, רג'א זעתרה, ציין את הירידה המתמשכת בתחושת הביטחון של התושבים בשנים האחרונות וקרא למשטרה ולרשויות להגביר את מאמציהן למיגור הפשיעה והאלימות. "המחסומים המשטרתיים מעיקים על התושבים" אמר זעתרה. "יש לוודא שהנושא מתפרסם בתקשורת".

זירת רצח בשכונת חליסה. צילום ארכיון: דוברות המשטרה

במהלך הישיבה, חברי ועדה נוספים הביעו את דאגותיהם. חברת המועצה סאלי עבד הביעה חשש מכך שנשיאת נשק במרחב הציבורי אינה משרה תחושת ביטחון בקרב התושבים הערבים. סגנית ראש מנהל חינוך וצעירים טלי שטיינברג, הדגישה את החשיבות של נוכחות משטרתית בשכונות עם ביטחון ירוד והזכירה תוכניות עבר שהופעלו בבתי הספר למניעת אלימות.

חבר המועצה פאח'ר ביאדסי הביע דאגה מהנתונים המדאיגים במגזר הערבי וההשפעה הפוטנציאלית על החברה היהודית. "יש צורך בסיורים רגליים בחליסה ובנוכחות משטרתית מרתיעה" ציין ביאדסי. הוא גם ציין את תופעת הפרוטקשן בעסקים הקטנים ואת החשש של התושבים להתלונן. "הנתונים במגזר הערבי מאוד מדאיגים הפשיעה בסופו של דבר תזלוג גם לחברה היהודית, לפושעים כבר אין קווים אדומים ישנו סכסוך ארצי בין משפחות פשע שהגיעו לחיפה. בעסקים הקטנים יש תופעה של פרוטקשן, אנשים מפחדים להתלונן. בחליסה הטופוגרפיה של המקום תורמת לפשיעה, צריך סיור רגלי על מנת לתת מענה. הרבה משפחות עזבו את השכונה הכתובת היא על הקיר, החלום של ילד ערבי זה לחזור בבטחה הביתה וזה מצב עצוב, צריך תכנית להכשרת פקחים שיסתובבו בשכונה, הנוכחות של המשטרה מרשימה כעת אם תמשיכו כך נראה מגמה חיובית".

שכונת הדר, חיפה. צילום: דורון גולן

סגן מנהל מחוז חוף, הרשות הלאומית לביטחון קהילתי אסף רצאבי, בירך את חברי הוועדה והדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין העירייה למשטרה. "המעורבות ההורית ופרויקטים כמו סיירות הורים ושומרי סף הם חלק חשוב במאבק נגד האלימות," ציין רצאבי.

הוועדה למיגור אלימות בחיפה שיקפה את המורכבות של המאבק בפשיעה ובאלימות בעיר. לצד ההישגים המשטרתיים המעודדים, הוועדה זיהתה אתגרים משמעותיים הדורשים טיפול מעמיק ומקיף. הוועדה התחייבה להמשיך ולעקוב אחר המצב ולגבש תוכניות חדשות להתמודדות עם האלימות והעבריינות, במטרה להגביר את תחושת הביטחון של כל תושבי העיר.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות











<












<