X

רק מילים: מדדי התוצאה של בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים פורסמו ללא ציונים

לראשונה מפרסמת ראמ"ה את הנתונים ללא ציונים מספריים, אלא באופן שמאפשר לשקף את החוזקות והאתגרים הניצבים בפני כל מוסד חינוכי. בכל אחד מהתחומים שנבדקו משקפת ראמ"ה את מצב בית הספר ביחס לדומים לו, ומציגה באילו תחומים נתוני בית הספר גבוהים בהרבה, גבוהים במעט, דומים, נמוכים במעט או נמוכים בהרבה בהשוואה לבתי הספר הדומים לו


הרשות הארצית למדידה והערכה במשרד החינוך (ראמ"ה) מפרסמת היום את הישגיהם של כ-3,000 בתי הספר בישראל, בהתבסס על המבחנים והסקרים שנערכו בשנת תשפ"ג (טרם מלחמת "חרבות ברזל"). הנתונים מאפשרים מבט רחב על תוצאות בתי הספר במונחי ידע (שפת אם), מיומנויות (דיגיטליות, חברתיות ואישיות) ואקלים (מוגנות ושייכות), ומשקפים גם את מרחבי העשייה הבית ספריים (מצב הצוות החינוכי, הלמידה בכיתה, היבטי מנהיגות ושותפות והמאמץ להקניית מיומנויות ולטיפוח מעורבות חברתית).

לראשונה, מפרסמת ראמ"ה את הנתונים ללא ציונים מספריים, אלא באופן שמאפשר לשקף את החוזקות והאתגרים הניצבים בפני כל מוסד חינוכי. בכל אחד מהתחומים שנבדקו משקפת ראמ"ה את מצב בית הספר ביחס לדומים לו, ומציגה באילו תחומים נתוני בית הספר גבוהים בהרבה, גבוהים במעט, דומים, נמוכים במעט או נמוכים בהרבה בהשוואה לבתי הספר הדומים לו. כך, ניתן לראות את רמת הידע והמיומנויות בהתאם למסמך "דמות הבוגר", תחושת המוגנות של התלמידים, שביעות הרצון של המורים ונתונים נוספים. במבחני השפה, קבוצת הדומים כוללת בתי ספר דוברי אותה שפה (עברית/ערבית) שהרקע החברתי-כלכלי שלהם דומה (נמוך/בינוני/גבוה). בסקרי העמדות, קבוצת הדומים מבוססת על שפה בלבד (עברית/ערבית).




לאזור "מצב החינוך" באתר ראמ"ה: https://outcomes.edu.gov.il/

שר החינוך, יואב קיש: "על מנת להבין ולפעול טוב יותר למען תלמידנו ומורינו, אנו חייבים להיות מסוגלים לראות, בצד התמונה האישית, את התמונה הכללית הניבטת פעמים רבות בצורה החדה ביותר מבין המספריים. התוצאות שאנו מפרסמים כעת הם כלי עבודה חשוב בהקשר זה. אנו נלמד אותם ונשען גם עליהן בדרך להזנקת מערכת החינוך קדימה".

קישור לקובץ הנתונים המלא: https://bit.ly/rama-2023-data

מנכ"ל ראמ"ה, ד"ר גל אלון: "העשייה החינוכית של בית הספר אינה ניתנת לכימות בציון בודד. נכון לכן לקרוא את הנתונים שאנו מפרסמים היום בצניעות הנדרשת. אנחנו בראמ"ה יודעים לפתח ולהפעיל מבחנים וסקרים, אך הנתונים לעולם ישקפו רק חלק מהתמונה, ואף אחד לא יכול להצטיין בהכל. לכן, האתגר הוא לא המדידה של העבר, אלא המעשה שהיא מניעה בעתיד, ובכך אנו חושבים שנכון להתמקד".

 






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות
























<