X

לעיריית חיפה אין תקציב לטיפול בשכונות הכלואות בזמן מלחמה

כך עולה מתשובתו של ראש העיר יונה יהב לשאילתה שהגיע חבר מועצת העיר, שרבל דכואר, שדורש חשיפה מלאה של תכניות הפינוי והסיוע של העירייה בשכונות בעלות נגישות מוגבלת בזמן מלחמה. יצוין כי השבוע ספגו השכונות המערביות פגיעה ישרה של טילים שירה חיזבאללה וגרמו לפצועים קל ונזקים לרכוש


חבר מועצת העיר חיפה, שרבל דכואר, הגיש שאילתה למועצה בנוגע להיערכות העירייה לפינוי תושבים וטיפול בפצועים בשכונות “כלואות” בעיר בזמן מלחמה. על פי דכואר, מדובר בשכונות הסובלות ממחסור חמור בתשתיות תחבורה וגישה חופשית, מה שעלול להוות מכשול רציני במקרה של פינוי חירום או צורך במתן שירותי הצלה כמו אמבולנסים ורכבי כיבוי אש.

השכונות המוזכרות בשאילתה, כגון שכונת עבאס, שכונת חליסה, שכונת כבביר ושכונת ואדי ג’מאל, קרי, עין הים, מוגדרות כ”שכונות כלואות” בשל היותן בעלות גישה מוגבלת, עם כניסה ויציאה יחידה. דכואר מציין באופן מיוחד את שכונת עבאס, שם הרחובות הצרים מונעים יציאה בטוחה של תושבים וכן מקשים על כניסת כוחות הצלה.



בשאילתה שהגיש, העלה דכואר מספר שאלות לגבי ההיערכות העירונית והממשלתית לפינוי תושבים ומתן שירותים בשכונות אלה. בין היתר, שאל על תכניות הפינוי, שיתוף הפעולה עם גופים ממשלתיים ומצילי חיים כמו מד”א וכיבוי אש, והיערכות לספק תרופות ומזון לאוכלוסיות נזקקות ואנשים עם מוגבלויות.

בתשובתו לשאילתה, הבהיר ראש העיר כי נושא השכונות הכלואות נמצא על סדר היום של ההנהלה העירונית. ״הנני פועל להשיב את הכספים שהוגדרו לביצוע פרויקט לאומי ואבדו בקדנציה הקודמת״ עוד הוסיף, ״נכון לעכשיו הנושא נמצא על סדר יומה של ההנהלה ואנו מתרגלים את המענה לפינוי באופן שוטף יחד עם כל גורמי ההצלה וארגוני החירום פיקוד העורף, מד"א, כב"ה, מתנדבים, כוחות עירוניים״.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<