X

"חשוב שלמדינה יהיו יותר מכשירי CT ו-MRI, כדי שהמטופלים יוכלו לקבל טיפול בזמן"

שרית מלול-מרקוביץ' היא אחת מהדמויות המרכזיות באסותא חיפה, מנהלת מערך הדימות בבית החולים מזה 19 שנים. היא אימא לשני ילדים, וממונת בטיחות הקרינה של רשת אסותא כולה, אחראית על שמירת בטיחותם של העובדים הנמצאים בסמיכות למתקני הקרינה המייננת. הדרך שלה לתחום הדימות, למרות עשורים של הישגים, הייתה מקרית למדי




כשהשתחררה מהצבא, חיפשה  שרית מלול-מרקוביץ' (49) מקריית אתא, מקצוע לשלב עם תואר אקדמאי. "רוב הדימותנים לא נולדו עם חלום לעסוק בתחום הזה" היא אומרת. "המונח 'דימותן' אינו נחשב לשאיפה של ילדים. במקרה שלי, נחשפתי למקצוע דרך חברה של אמא שלי." מלול-מרקוביץ' מצאה את עצמה נמשכת לתחום, התחילה ללמוד ולאט לאט צמחה במסלול המקצועי של אסותא. השנים עברו והיא טיפסה לתפקיד ניהולי משמעותי. לא מזמן, סיימה גם דוקטורט שעסק באטרקטיביות של מקצוע הדימות ובשאלה מדוע לא מספיק אנשים פונים אליו.

כמנהלת מערך הדימות של אסותא חיפה, מלול-מרקוביץ' מתמודדת עם אתגרים משמעותיים וייחודיים, במיוחד בהקשר למערכת הבריאות הישראלית. "קיים מחסור רציני בדימותנים ברמה הלאומית, והמקצוע הזה הוכר כמקצוע במחסור" היא מציינת. "עם זאת, באסותא אנחנו מקפידים לגייס את אנשי המקצוע המובילים ביותר, ולהשקיע בטכנולוגיות מתקדמות". מלול-מרקוביץ' מציינת כי ברשת אסותא משלבים גם מערכות בינה מלאכותית (AI) בתהליך הדימות, תוספת שמסייעת לזהות סימנים מוקדמים ומספקת תובנות אבחוניות מהירות יותר.


שרית מלול-מרקוביץ'. צילום: אסותא




לדבריה, צוות הדימות הם למעשה "העיניים של הרופא" עם אחריות עצומה לאבחון נכון ומדויק. "הדימותנים עושים את הזיהוי הראשוני שיכול להציל חיים" היא מסבירה. "לדוגמה, יש מקרים בהם מטופל מגיע לבדיקה, והדימותן מזהה סימנים מחשידים ומפנה אותו מיידית לחדר מיון. אנו עדים לא אחת למקרים בהם תפקוד מהיר ומדויק של הדימותן הוביל להצלת חיים. רק לאחרונה גילינו ממצא חשוד בבדיקת אולטסאונד שד שביצעו למטופלת, שאם לא היה מתגלה בזמן, היה יכול לסכן את חייה".

הפן המקצועי בתחום הפך לאישי עבור מלול-מרקוביץ' באחת התקופות האחרונות, כשחוותה אובדן אישי. "לפני מספר שבועות אחי, ד"ר ערן מרקוביץ', שהיה וטרינר ידוע בחיפה, נפטר. אני ליוויתי אותו במהלך האבחונים והטיפולים, ופתאום ראיתי את מקצוע הדימות מנקודת מבט של צרכנית שירותי בריאות ולא מנהלת" היא משתפת. המקרה של אחיה רק הוכיח לה את חשיבות זמינות הדימות במערכת הבריאות, אל מול המציאות הלא פשוטה של זמני המתנה ארוכים. "כדי לקבל אבחנה מדויקת, היה עליו להמתין זמן לא מבוטל, כמו עוד מטופלים רבים שמחכים לתורים" היא אומרת. "חשוב שלמדינה יהיו יותר מכשירי CT ו-MRI, כדי שהמטופלים יוכלו לקבל טיפול בזמן ולא יצטרכו לחכות".

בנוסף לאתגרים היומיומיים, הצוות באסותא חיפה מתמודד גם עם המצב הביטחוני המשתנה. "בימים אלו יש לא מעט אזעקות בחיפה ובאזור עכו, שם ממוקמת ניידת MRI נוספת של אסותא וקופת חולים לאומית" מציינת מלול-מרקוביץ'. "אנחנו עושים את כל המאמצים להמשיך להעניק את שירותי הדימות במידת האפשר, בהתאם להנחיות פיקוד העורף".

לדבריה, הביקוש לבדיקות MRI גבוה גם בימי שגרה, והמצב הנוכחי מגדיל את הצורך בשירותי דימות זמינים. "אנחנו מבינים את חשיבות האבחון המדויק והמהיר עבור המטופלים שלנו, ופועלים במלוא המרץ להמשיך ולתמוך בזמינות של השירות תחת המגבלות של פיקוד העורף".

במשך השנים, מלול-מרקוביץ' ראתה את תחום הדימות מתפתח ומתעדכן, והיא שואפת לעוד יותר חידושים והתקדמות. היא מאמינה כי הבינה המלאכותית תמשיך לשנות את הדרך בה נעשה אבחון בתחום הדימות ותאפשר לאנשי המקצוע לבצע תהליכי פענוח מדויקים ומהירים יותר. "יש כלים מדהימים שיכולים לעזור לנו, וחשוב לנו להישאר בחזית הטכנולוגיה למען בריאות המטופלים".

מלול-מרקוביץ' רואה בתפקידה לא רק תפקיד טכני, אלא גם שליחות אישית ומקצועית. עבור רבים באסותא חיפה, היא לא רק מנהלת מערך הדימות – היא דמות משפיעה שעומדת בראש צוות מקצועי ומסור, שמקפיד על סטנדרטים גבוהים של אבחון ובטיחות.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות

















<