X

השלום לקח, המחוזי החזיר

בפסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בחיפה, קבעו השופטים כי יש לקבל את הערעור שהגישה אישה נגד החלטת שופטת בית המשפט לענייני משפחה בנוגע לחלוקת רכוש בין בני זוג. בימ"ש המחוזי פסק כי ישנה חשיבות לתרומה הבלתי נראית שתרמה האישה לקיום התא המשפחתי




"לא ניתן להתעלם מתרומתה של אישה במרחב הביתי". עו"ד יריב רז. צילום: מח' מדיה משרד עו"ד יריב רז

המערערת, אישה שהייתה נשואה לבעלה במשך שנים, טענה כי במהלך חיי הנישואין היא הקריבה את עצמאותה הכלכלית וגידלה את ילדיהם המשותפים, בשעה שהבעל ניהל עסק מצליח. עם סיום הנישואין, ביקשה האישה חלוקה הוגנת של הנכסים שנצברו, כולל רכוש ועסק הקידוחים שהיה מקור פרנסת המשפחה.


בית המשפט לענייני משפחה בחדרה דחה את תביעתה הרכושית של האישה תוך שנקבע כי היא לא הוכיחה שותפות בנכסים הרשומים על שם הבעל, כולל נכסים שנרכשו במהלך חיי הנישואין. בין היתר, נטען כי האישה לא סיפקה מספיק ראיות על תרומתה הכלכלית הישירה.




בערעור שהוגש על ידי עו"ד יריב רז לבית המשפט המחוזי בחיפה ונידון בפני הרכב של שלושה שופטים, בראשות השופט סארי ג’יוסי, נקבע כי יש להתערב בהחלטת בית המשפט לענייני משפחה. השופטים קבעו כי הנכסים שנרכשו במהלך חיי הנישואין, גם אם נרשמו על שם הבעל בלבד, מהווים רכוש משותף ויש לאזן ביניהם בצורה שוויונית. בנוסף, הם הדגישו כי האישה תרמה את חלקה המהותי במאמץ המשפחתי באמצעות טיפול בילדים וניהול הבית, מה שאפשר לבעל לפתח את העסק.

בפסק הדין, השופטים הפכו את החלטת בית המשפט לענייני משפחה וקבעו כי לאישה מגיעות זכויות בנכסים המשפחתיים. בית המשפט המחוזי החזיר את הדיון לבית משפט השלום על מנת לקבוע את חלוקת הרכוש בין השניים.

עו”ד יריב רז, שייצג את האישה פרו-בונו, אמר לאחר פסק הדין: “זהו ניצחון לצדק ולשוויון בזכויות. לא ניתן להתעלם מתרומתה של אישה במרחב הביתי”. פסק הדין מהווה תזכורת כי שוויון בזכויות כלכליות אינו תלוי רק בהשתכרות ישירה, אלא גם בחשיבות התרומה הבלתי נראית לקיום התא המשפחתי.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט








<