X

"זה מה שנותן לי חמצן בלב, שזוכרים אותו" – המחווה המרגשת לזכרו של לוחם גולני שנפל בגבול הצפון

לא רק שוקולד והמבורגר להנצחתו של תומר קרן ז"ל. אמו, סנדרה אלון, החליטה ליצור סיכה כדי שכולם יזכרו אותו ואת כל החיילים. אלון: "יש סיכות של החטופים אבל לא של הלוחמים. אני רוצה שכולם יזכרו אותם"


סמל תומר קרן ז"ל. צילום באדיבות דו"צ

לפני כמה ימים נתקל ניר שובר, היזם והפעיל החברתי, במדבקה ברחוב לזכרו של תומר קרן ז"ל, עליה נכתב 'ספונטניות זה שם המשחק'. הוא העלה תמונה לרשת הפייסבוק וקיבל תגובה מאמא שלו סנדרה אלון, שהתרגשה עד דמעות. אלון ביקשה סיוע בהפצה של סיכה שיזמה לזכרם של הלוחמים שנפלו בקרבות. קרן נפל במארב קשה של מחבלי חיזבאללה בגבול הצפון ליד מוצב פרג, מירי טילי נ"ט. קרן היה מפקד כיתה בחטיבת גולני בגדוד 51.


סנדרה אלון מה עומד מאחורי היוזמה?




"חשוב לי מעבר לכל ההנצחות שאנחנו עושים שהן לא רגילות לעשות משהו קצת אחר. יש סיכות של החטופים, אבל אין סיכות של לוחמים, אין סיכה לחרבות ברזל, אני ובעלי חשבנו איזה סוג של סיכה שאני רוצה והוא עזר לי ליצור אותה והיא כבר מופצת. יש עשרות אנשים שיצרו איתי קשר והתקשרו ליצרן וזה התגלגל והמון אנשים מכירים את הסיכה הזאת".

סיכת הלוחמים לזכרו של תומר קרן. צילום: סנדרה אלון

מה הקונספט?

"הסיכה של החטופים כבודה במקומה מונח. מאוד הפריע לי שאין שום דבר שמזכיר את הלוחמים שלנו. משפחות שכולות יהיו עם צלקת לכל החיים, העולם שלנו נגמר ואנחנו מנסים לבנות עולם שהוא יהיה הרבה פחות מואר. רציתי שיזכרו אותנו ואת החיילים. פניתי לספק, הוא הסכים ומאוד רצה לעזור ואז יצרנו סיכה שתזכיר את כולם".

מי את רוצה שיענוד את הסיכה ואיך אפשר לסייע?

"אני רוצה שכולם יענדו את הסיכה, בתי ספר ביום הזיכרון, הכתבים בטלוויזיה, יש את החטופים ויש מי שהחזיר אותם, הם גרמו לזה לקרות. כולם. היום יש חזרות של החטופים ואנחנו שמחים ומתרגשים, אבל אלו לא ימים קלים עבורי. הבן שלי לא יחזור, צריך לזכור מי החזיר אותם. דווקא עכשיו בגלל שהם חוזרים, יותר מתמיד. אם יש משהו שנותן קצת נחמה זה שזוכרים אותנו ואת הילדים שלנו. אנחנו יום אחד נמצאים בתודעה, כמה שעות כאשר אומרים את המילים :'הותר לפרסום'. לי אישית הדבר היחיד שנותן לי חמצן ורוגע בלב זה שאני יודעת שזוכרים את תומר. אני צריכה עזרה בלהפיץ ושאנשים יקנו את הסיכה כמובן. לאור הפניות הרבות שאני מקבלת אני מפנה ליצרן המקסים שיספק את הסיכה ישירות- דוד טואף 0525208045






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<