X

פרויקט החממה לאומנות מקום של מוזיאוני חיפה מציג

תערוכה קבוצתית חדשה – "קריטי משותף" 7 אומניות ואומנים מציגים את תוצרי הפרויקט הקהילתי – אומנותי שלהם במגוון מדיומים

   תערוכה קבוצתית חדשה – "קריטי משותף"

7 אומניות ואומנים מציגים את תוצרי הפרויקט הקהילתי – אומנותי שלהם במגוון מדיומים


תוכנית החממה לאומנות מקום של מוזיאוני חיפה לשנת 2024 הגיעה לקו הסיום. ב- 12.2.25 תיפתח תערוכה קבוצתית חדשה, הנושאת את השם "קריטי משותף", במבנה החממה, הצמוד למוזיאון חיפה לאומנות, שבה יוצגו 6 פרויקטים אומנותיים שיצרו 7 אומניות ואומן בשיתוף עם קהילות שונות.




הזמנה לפתיחת התערוכה 'קריטי משותף'

שנת 2024 הייתה שנה מאתגרת מכל הבחינות, עם מלחמה בכמה חזיתות במקביל. ואף על פי כן, הצליחו אומני החממה, לפגוש את הקהילות וליצור. עבודות האמנות בתערוכה מציגות מהלכים משתפי קהילה שערכו האומנים במרחבים יוצאי דופן כמו מלונות מפונים ועיר נטושה ומופגזת, כיכרות, סטודיו בכפר ינוח, ארכיונים ודירות פרטיות. האמנים קיימו דיאלוג עם קבוצות אנשים שונות, השתתפות ונוכחות היוו חומר ליצירה וחלק מתהליך העבודה.

לדברי עוז זלוף, אוצר החממה לאומנות מקום: "אמני החממה של השנה האחרונה יצרו פרויקטים שאפתניים, שמעידים על קשב לפערים חברתיים, לחוויות מושתקות ולסיפורים של מקומות, יחידים וקבוצות, שרחוקים מהעין הציבורית.

"המלחמה יצרה אתגר יוצא דופן, גם ביכולת להסתובב פיזית ולהיפגש עם אחרים, וגם ביכולת לעסוק בתכנים שונים בתקופה של הישרדות רגשית ותהפוכות נפש ברמה הלאומית. התערוכה כוללת סיפורים חשובים ומעניינים, שמקבלים מקום ביצירה אמנותית".

האומנים שיציגו בתערוכה:

טל געש פעלה בכיכר פריז בחיפה, המתפקדת כמרחב חיים של אנשים שמצאו עצמם בשולי החברה. היא יצרה עמם ועם המרחב שיח מתמשך שמתבטא במיצב סאונד הכולל הקלטות שונות המבטאות תהליכים נפשיים ומרחביים.

התערוכה 'קריטי משותף' בחממה לאמנות מקום. מתוך הפרויקט של טל געש. צילום באדיבות האומנית

מיכל לפיד מנהלת דיאלוג מתמשך עם קהילת המפונים של היישוב שלומי, בו גדלה, במלונות בחיפה ובירושלים. היא עובדת ביחס ליישוב הנטוש והמטווח, לבתים ההרוסים ולאנשים שבחרו להישאר או לחזור. היא מציגה חלקי נפלים, פסל מכני שאת חלקיו אספה עם תושבים מבתיהם המופגזים ועוד.

התערוכה 'קריטי משותף' בחממה לאמנות מקום. מתוך הפרויקט של מיכל לפיד. צילום באדיבות האומנית

התערוכה 'קריטי משותף' בחממה לאמנות מקום. מתוך הפרויקט של מיכל לפיד. צילום באדיבות האומנית

פאינה פייגין לנדאו מנהלת מחקר הכולל שיח ואיסוף עדויות אודות אתר קראוונים חיפאי בו גדלה, שנעלם מהתודעה הישראלית כחוויה משמעותית ומעצבת בתהליך הקליטה של עולים לארץ. היא מקימה אותו לתחייה באנימציה ובבניית ארכיון מבוסס קהילה שהתפזרה לה ונאספת על ידה בתהליך המחקר.

התערוכה 'קריטי משותף' בחממה לאמנות מקום. מתוך הפרויקט של פאינה פייגין לנדאו. צילום באדיבות האומנית

נאני ברוק מעלה בתערוכה מופע תיאטרלי הכולל מונולוגים של יוצרים מקצועיים וחובבים אודות חוויות זרות משותפות הנטועות בהכרה העצמית הזהותית של המשתתפים.

התערוכה 'קריטי משותף' בחממה לאמנות מקום. מתוך הפרויקט של נאני ברוק. צילום באדיבות האומנית

האני חטיב מבצע מהלך פיסולי משתף עם חומר גלם יוצא דופן: סבון שמן זית, חומר מייצג של תרבות שורשית מקומית וחומר המתקשר לבית אמו, שהייתה מכינה סבון משאריות שמן הזית. חטיב הנחה ולימד קבוצות נשים יהודיות ודרוזיות לפסל ולעבוד עם החומר, הנשים בחרו להטביע בו טקסטורות בד המהדהדות את אימותיהן.

התערוכה 'קריטי משותף' בחממה לאמנות מקום. מתוך הפרויקט של האני חטיב. צילומים באדיבות האומן

לילא עבד אלזראק ודנה זיו מתעדות שיחות עם צעירים וצעירות מהחברה הערבית על חוויות של זרות, בושה ודחייה. השיחות מעובדות ומולחנות ליצירות סאונד ,העוסקות במעמדה של השפה הערבית כביטוי למעמד חברתי.

האמנים המשתתפים בפרויקט זכו לתכנית הכשרה ייחודית, מפגשי אימון עם מנטור/ית משדה האמנות הישראלית, ליווי אוצרותי והפקתי, מערך שיווקי ליצירה ומלגות ייחודיות בסיוע מרכז אדמונד דה רוטשילד ושותפות חיפה-בוסטון.

לדברי יותם יקיר, מנכ"ל מוזיאוני חיפה: "החממה לאמנות מקום כבר הפכה לתוכנית דגל של מוזיאוני חיפה, שמביאה לתרבות בחיפה יצירה מרשימה ונדירה של אמנים עם ובתוך קהילות בחיפה. אני מודה מעומק הלב לשותפים שלנו: מרכז אדמונד דה רוטשילד ושותפות חיפה-בוסטון, שמאפשרים את קיום החממה, בזכות תמיכתם הנדיבה".

 

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בתרבות ופנאי


<






<







<