X

להבין את ההיסטוריה בהקשר העכשווי – הנגשת הידע האקדמי לקהילה

קורס "חשיפה לאקדמיה" במכללה האקדמית צפת חוגג 15 שנות פעילות וחוזר בסדרה בת חמש הרצאות וסיורים עם מיטב המרצים והחוקרים. המודל הייחודי של התכנית משלב הרצאה אקדמית של כשעה וחצי באודיטוריום החדש של המכללה, ולאחריה סיור בשטח הקשור לנושא ההרצאה





הגליל והגולן, היסטוריה ונוף בצל מלחמת חרבות ברזל. צילום: גיל ברנר

האקדמית צפת גאה להכריז על חידוש תכנית "חשיפה לאקדמיה", מיזם ייחודי המנגיש ידע אקדמי לקהילה המקומית זה 15 שנה. התכנית, שנולדה מתוך חזון לחיבור בין האקדמיה לקהילה, מביאה את מיטב המרצים והחוקרים אל תושבי צפת והסביבה כאשר הפעם כותרת הסדרה נולדה ממציאות חיינו בגליל ובגולן לאחר מלחמת חרבות ברזל.


"הסדרה הנוכחית משקפת את הצורך העמוק שלנו להבין את ההיסטוריה של אזורנו בהקשר העכשווי," מסביר פרופ' ינון שבטיאל, היועץ האקדמי ומהמייסדים של התכנית. "המפגש בין העבר להווה בגליל ובגולן מקבל משמעות מיוחדת בימים אלה, כאשר אנו מגלים שההיסטוריה אינה רק נחלת העבר, אלא מהדהדת במציאות היומיומית שלנו".




המודל הייחודי של התכנית משלב הרצאה אקדמית של כשעה וחצי באודיטוריום החדש של המכללה, ולאחריה סיור בשטח הקשור לנושא ההרצאה. את הצד הארגוני מובילה לילך הדסי, בשיתוף דיקנאט הסטודנטים בראשות דורית פרטובי.

תכנית הסדרה תכלול חמישה מפגשים וסיורים בנושא : הגליל והגולן – היסטוריה ונוף בצל מלחמת חרבות ברזל, בהובלת המרצים: תמיר פורת: סוסיתא העתיקה – ממוצב צה"לי לגן לאומי מפואר (3.3), דפנה מאיר: אצבע הגליל או אצבע בעין – ההיסטוריה של עיצוב הגבול הלבנוני מ-1923 ועד היום (10.3), פרופ' ינון שבטיאל: מערכות המסתור – הממ"דים של יהודי הגליל במרידות ברומאים (17.3),  פרופ' חיים בן דוד: תגליות חדשות בכפר יהודיה (24.3) וד"ר עינת עמבר: ממשבר לצמיחה – הגליל בתקופת המשנה והתלמוד (31.3).

עלות השתתפות בסדרה: 300 שקלים לאדם (100 שקלים למפגש אחד על בסיס מקום פנוי)**

*מספר המקומות מוגבל

לפרטים נוספים והרשמה: 04-6927834 / 054-9299492, לילך הדסי






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך








<














<