X

"אני רואה את החיים שלי עוברים לפניי" – המאבק לחיים של אלינה חליסטוב, צעירה בת 25 שחולה במחלת מוח נדירה

אלינה חליסטוב מקרית ביאליק, חולה במחלת מוח נדירה ומבקשת תרומות לניתוח בארה"ב שעלותו 650 אלף שקלים ורק הוא יכול להציל את חייה. אחותה נסטיה מבקשת לעזור לה: "אנחנו צריכים לגייס את הכסף כמה שיותר מהר כדי להציל את החיים שלה. מבקשים מכולם לעזור"


מתמודדת עם מחלת מוח נדירה. אלינה חליסטוב. צילום: אלבום משפחתי

אלינה חליסטוב בת 25 מקרית ביאליק מחכה לעבור ניתוח בארה"ב שיכול להציל את חייה לאחר שהתברר כי חולה במחלה נדירה (מויה מויה), מחלה כרונית נדירה שבה נוצרת הצרות קשה בכלי הדם במוח, המפחיתה את זרימת הדם וגורמת לאירועים מוחיים. מדובר במחלה מסכנת חיים ולצורך כך היא מגייסת תרומות לכסות את עלות הניתוח שעומד על 650 אלף שקלים.


בפוסט מרגש בפייסבוק היא כתבה: "אני מתמודדת עם מחלת מוח נדירה. המחלה חוסמת בהדרגה את העורקים במוח שלי, מה שמעמיד אותי בסכנה מתמדת לאירוע מוחי נוסף ונכות נוירולוגית קשה. המחלה הזאת פוגעת בצד השמאלי של המוח שלי, הצד האחראי על הדיבור, הבנה, הליכה ותנועת הידיים וזה רק על קצה המזלג. עברתי אין ספור בדיקות, פגשתי את המומחים הכי גדולים בארץ אבל אף אחד לא הצליח לתת לי תשובות, רק בארה"ב יודעים ושם נמצאת התקווה היחידה שלי אבל עלות הטיפול 650 אלף שקלים, אין לי שום דרך להגיע לסכום הזה לבד, אבל כשהמון אנשים נותנים מעט זה מצטבר למשהו ענק".




נסטיה אחותה מספרת בעצב כי רק הניתוח יכול לעזור. "אלינה רק בת 25, אין לה ביטוח חיים ורק הניתוח בארה"ב יכול להציל את החיים שלה".

איך התגלתה המחלה? "בחודש מאי היא הייתה בעבודה והחילה להתנהג בחוסר היגיון, היא לא הבינה שהיא עוברת שבץ, מזל שמי שעבד איתה ראה שמשהו לא בסדר והציל לה את החיים, הוא ביקש ממנה לשלוח משהו דרך המערכת והוא ראה שהיא נכנסת לטלפון והיא גמגמה והוא ראה שהיא מבולבלת, היא בעצמה אמרה שהיא לא מרגישה חלקים בגוף. לקחו אותה ישר לבית חולים עשו בדיקות ושחררו הביתה יום אחרי אמרו לחזור דחוף ואשפזו אותה. היא עברה את כל טובי המומחים. אמרו לה שזה נקרה מויה מויה, שזו מחלה מאוד נדירה. יש מרכז בארה"ב שמתמחה ספציפית בזה. זו בעיה בזרימת כלי הדם ואז כתוצאה מכך נוצרים עוד כלי דם שהיא לא צריכה אותם".

"איך מבקשים מאנשים להציל את החיים שלך?". הפוסט של אלינה חליסטוב

מה היא מרגישה? "היא חווה כל מיני שבצים, היא יכולה לקום באמצע הלילה עם חצי גוף משותק. יש לזה השלכה, זה חצי מהמוח שהוא מת, זה יכול להשאיר אותה עם שיתוק או נכות. אמרו לה כבר שהיא בדרגה שהיא 3 מתוך 6, אז היא צריכה לעבור שני ניתוחים רק בארה"ב, בארץ לא מתמחים בזה. אנחנו אוספים תרומות, היא לא עשתה ביטוח חיים כי היא צעירה ולא חשבה על זה, המדינה לא ממנת את הטיפולים. רק העלות של הניתוחים היא 650 אלף שקלים".

בינתיים מה קורה? "כלום. אין שום טיפול, הרופאים אומרים לה רק לקחת אספירין. הרופאים פשוט חסרי עצות. אנחנו צריכים לגייס את הכספים כמה שיותר מהר, יש היענות ואנחנו מבקשים מכולם לעזור ולהפיץ".

לתרומות: https://giveback.co.il/project/82006

אפשר גם לתרום ישירות:

בנק לאומי (10)

סניף 891

חשבון 04781989






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<












<