X

שתיים, שלוש…סיים – מפעילים חדשים מצטרפים למערך הכטב"מים

השבוע מסתיים קורס מפעילי כטמ״ם מספר 44. בקורס מסיימים 36 מפעילים חדשים בהם סג"ם ר' מקריית חיים שהתחיל את דרכן בקורס טיס ולאחר מכן עבר לקורס מפעילי כטב"ם. במהלך מלחמת חרבות ברזל ר' תגבר בטייסת כטמ"ם 161 טייסת "הנחש השחור" המפעילה את הזיק ועובדת צמוד עם כוחות הקרקע


סג"ם ר'. צילום: דו"צ

סג"ם ר' בן 19 מקרית חיים, מסיים קורס מפעילי כטמ"ם מספר 44. לסג"ם ר' שלושה אחים קטנים: א' בן 10, ט' בת 8 וד' בן 5. אמו יועצת פיננסית ואביו קצין רפואה ראשי של אוגדה מתמרנת. בתיכון סג"ם ר' הרחיב מגמות ביולוגיה ותיאטרון ותוך כדי התנדב במד"א כשנה וחצי.


בזמנו החופשי סג"ם ר' אוהב לנגן על גיטרה, החלקה אומנותית על הקרח, לטייל, לגלוש, לראות סרטים וסדרות ולשחק טניס. סג"ם ר' התגייס לקורס טיס, לאחר כשנה בקורס עבר לקורס מפעילי כטמ"ם. ר' רצה שירות משמעותי מאז ומתמיד.




ר' מספר: "לקחתי השראה מהמסלול הצבאי של אבא שלי, היה לי חשוב להרגיש מה זה אווירה צבאית, לצאת קצונה ולתרום, להיות חלק מהמערכה". ר' מספר כי בקורס יש הרגשת חיבור, כולם בשביל כולם, יש הרגשת אחדות ורצון לעזור אחד לשני.

במהלך מלחמת חרבות ברזל ר' תגבר בטייסת כטמ"ם 161 טייסת "הנחש השחור" המפעילה את הזיק ועובדת צמוד עם כוחות הקרקע במהלך התמרון. סג"ם ר' מספר כי החוויה שהכי זכורה לו לטובה מהקורס, הייתה המסיבת תחילת קורס שהם אירגנו. סג"ם ר' מסכם את הקורס: "קורס מעצים ומחשל, עוזר לך להיות מקצוען ולהתמודד עם רגעי אמת ורגעי שיא".

בקורס מפעילי כטב"ם מכשירים את המפעילים איך להיות מפעילים מקצועיים, איך לתקוף, מתי לתקוף ומתי לא לתקוף, הפללות, מטרות ומגוון של כלים כדי לשמור על כוחות הקרקע בזמן המלחמה ולבצע משימות מיוחדות ומבצעים כחלק מתפקידם כמפעילי כטמ״ם.

מערך הכטמ״ם הוא מערך התקפי הפועל מה7.10 24/7 בלי הפסקה. טייסות הכטמ״ם תוקפות ואוספות מודיעין באופן שוטף.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות






























<