X

מחמם את הלב: הלוחם שחייו ניצלו נפגש עם ילדים שרוצים לעזור לחיילים פצועים

מפגש מרגש בין לוחם שנפצע אנושות וחייו ניצלו ברמב"ם, לתלמידי בית ספר חמ"ד ניר עציון, התקיים באירוע שכולו הוקדש להצגת פתרונות שהמציאו הילדים במטרה לסייע לפצועי קרב (צפו בווידאו)





מ', לוחם ביחידה חסויה שנפצע אנושות בלבנון לפני מספר חודשים, ספג פגיעה קשה בראשו, כאשר במשך שבועות ארוכים הייתה סכנה לחייו ואף הנוירוכירורגים המנוסים ביותר לא היו בטוחים אם יצליח לשרוד. מ' שרד והחל במסע ארוך לשיקום שיארך עוד זמן, אבל מי ששרד פציעה כל כך קשה לא חלם לוותר על הפניה של אחד מהמנתחים שטיפלו בו – ד"ר ליאור לב טוב, רופא בכיר במחלקה הנוירוכירורגית ברמב"ם ואחראי על תחום נוירוכירורגיה התפקודית במרכז הרפואי, שילדיו נמנים על תלמידי בית הספר בניר עציון, הוא זה שפנה וביקש את מ' לבוא ולעודד את הילדים להשקיע ולהאמין בעצמם, להתגבר על מכשולים ולשאוף רחוק.


מ', שעשה את כל הדרך מבית לוינשטיין, הגיע באמבולנס ונכנס אל מתחם בית הספר לקול קריאות העידוד ומחיאות הכפיים של הנוכחים. הילדים, שהסתכלו עליו בעיניים נוצצות, הציגו בפניו את כל הרעיונות והמודלים שיצרו, מתוך מחשבה על האתגרים שע' וחבריו  לנשק נאלצים להתמודד איתם לאחר שנפצעו בהגנה על המולדת. "אנחנו מאוד מתרגשים להיות פה עם אחד הפצועים הקשים ביותר שהגיעו לרמב"ם", אמר ד"ר לב טוב במעמד האירוע, "הלכה למעשה נלחמנו על חייו, והיום אנחנו רואים אותו כאן על הרגליים. מדבר, מתקשר, מהווה מקור להשראה עבור כולנו. ילדים בכיתות ד'-ו', מציגים המצאות ממש מרתקות, עם חשיבה יוצאת דופן על צרכים של אחרים. מדהים לראות את דור העתיד בפעולה", ציין ד"ר לב טוב.




"האירוע הזה מוקדש כולו לחיבור בין הילדים שלנו לקהילה", אמרה חדוה בן ישר, מנהלת בית הספר ניר עציון, והוסיפה: "בחודשים האחרונים, במסגרת מיזם ייחודי ומעורר השראה, נערך בבית הספר האקתון חדשני בו תלמידים עבדו על פתרונות טכנולוגיים למענה לאתגרים העומדים בפני פצועי צה"ל – הן בשטח והן במהלך תהליך השיקום. היוזמה, שנולדה מתוך תחושת שליחות ומחויבות עמוקה, אפשרה לתלמידים להתמקד בבעיות אמיתיות ולפתח רעיונות שישפרו את איכות חייהם של הפצועים ושל חיילים בקרב. התלמידים שלנו שותפים לזמנים המורכבים שעוברים על כולנו, למחויבות ולערך הנתינה".

מ' במפגש שהתקיים בביה"ס חמ"ד ניר עציון. צילום: הקריה הרפואית רמב"ם

כשמ' נשא דברים בפני התלמידים ובני המשפחות שלהם, לא נותרה עין יבשה באולם: "אני מאוד מתרגש להיות כאן. הכוכבים האמיתיים הם הילדים שחושבים על הפרויקטים האלה. זו ציונות. לומר שמפה אני אצליח ואנצח הכל בחיים. כל מכשול שיש, אני מקבל אותו בחיוך, ואומר לעצמי איזו מתנה. כי מי שחי, אין לו זכות לא לחייך. והחיוך – זה הנשק הסודי של עם ישראל", סיכם לקול מחיאות כפיים.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות









<

<