X

מחלה ויראלית? אנטיביוטיקה לא תעזור – אבל הטיפים האלו כן

אומנם אין "תרופת קסם" למחלות ויראליות, אבל יש לא מעט דרכים להפוך את ימי המחלה האלו לקלים יותר





לא משנה כמה אנחנו נזהרים, בסופו של דבר מגיע הרגע שבו הגוף מאותת שהווירוס הצליח לחדור. חום, חולשה, צמרמורות ושלל תסמינים לא סימפטיים אחרים משתלטים, והרופא מאבחן בחיוך מנחם: "זו מחלה ויראלית, אין הרבה מה לעשות – רק לנוח ולחכות שזה יעבור".

אבל האמת היא שיש לא מעט דרכים להקל על ההרגשה ולהאיץ את ההחלמה. רוצים לדעת איך לצלוח את הימים האלו בצורה קצת יותר נסבלת? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את המחלה עם מינימום סבל ומקסימום נוחות.




לשתות, לשתות, לשתות

כשחום הגוף עולה והגוף מתמודד עם וירוס סורר, אחד הדברים החשובים ביותר הוא לשמור על רמות נוזלים תקינות. התייבשות מחמירה את התחושה הכללית הרעה ויכולה לגרום לעייפות מוגברת, כאבי ראש ואפילו להאריך את זמן ההחלמה.

מים, תה צמחים, מרק צח או כל משקה חמים אחר יכולים לעזור להרגיע את הגוף ולשמור על רמת הלחות של הריריות, וכך להקל על תחושת הגודש וחוסר הנוחות.

תזונה מחזקת – גם כשאין תיאבון

במהלך מחלה הגוף מתרכז במאבק בווירוס, ולעיתים קרובות התיאבון נפגע. למרות זאת חשוב לזכור כי אספקת חומרים מזינים לגוף הינה הכרחית לצורך התאוששות מהירה.

אם אינכם מוגלים לאכול ארוחות כבדות יחסית, כדאי לבחור במנות קלות לעיכול כמו מרקים, שייק פירות, יוגורט או אפילו דייסות. מזונות עשירים בוויטמין C כמו פלפלים, פירות הדר וקיווי יכולים לתרום לחיזוק טבעי של מערכת החיסון, ואילו ג'ינג'ר ודבש עשויים להקל על גירויים במערכת הנשימה.

מנוחה אמיתית – לא רק "להישאר בבית"

נכון, יום מחלה נשמע כמו זמן טוב להתעדכן בסדרות האהובות, אבל אם רוצים באמת להחלים מהר, חשוב לדעת שהגוף זקוק למנוחה אמיתית. שינה טובה, אפילו במהלך היום, עוזרת למערכת החיסון לעבוד ביעילות.

אם השפעת מפריעה לישון בגלל גודש באף, אפשר להגביה מעט את הכרית או להשתמש באדים שיקלו על הנשימה במהלך הלילה.

להקל על כאבים ותחושת אי נוחות

אחד הסימנים המוכרים של שפעת או הצטננות הוא כאב גרון, שמקשה על הבליעה ומוסיף לחוסר הנוחות הכללי. גרגור של מי מלח פושרים או שתייה של תה חם עם דבש יכולים להקל על ההרגשה. בנוסף אליהם, גם אדים חמים, אם באמצעות מקלחת חמה או מכשיר אדים, יכולים לעזור בריכוך הליחה ולהקל על הנשימה.

תרופות סבתא שעובדות

למרות שאין תרופה שתנצח את הווירוס, יש כמה שיטות קלאסיות שיכולות להקל על התסמינים. למשל, חליטות תה עם לימון, ג'ינג'ר ודבש, מרק עוף אמיתי, או אפילו מריחה של שמנים ארומטיים מסוימים באזור בית החזה.

כמובן לפני שמחליטים ליישם שיטה אחת או יותר, חשוב לבדוק שכל מרכיב מתאים לכם ואין רגישויות.

לדעת מתי לפנות לרופא

בדרך כלל שפעת ומחלות ויראליות אחרות חולפות תוך מספר ימים עד שבוע, אבל יש מצבים שבהם לא כדאי להתעלם מהתסמינים. אם מופיע חום גבוה שנמשך יותר משלושה ימים, קושי בנשימה, כאבים חריגים או הידרדרות במצב הכללי – זה הזמן לחזור לרופא לבדיקה נוספת.

מניעת הדבקה – לשמור על הסביבה בריאה

אפילו כשכבר מתחילים להרגיש קצת יותר טוב, חשוב לזכור שהווירוס עדיין עלול להיות מדבק. שטיפת ידיים תכופה, אוורור החדרים והימנעות ממגע קרוב עם אנשים בסיכון גבוה (כמו ילדים קטנים או מבוגרים) יסייעו למנוע הדבקה נוספת.

לסיכום, אומנם אין "תרופת קסם" למחלות ויראליות, אבל יש לא מעט דרכים להפוך את ימי המחלה האלו לקלים יותר. באמצעות מנוחה מספקת, שתייה מרובה, תזונה מחזקת ושיטות טבעיות להקלה על התסמינים ניתן להרגיש הבדל משמעותי בתהליך ההחלמה.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות































<