X

לרגש, לצחוק ולהסיר מסכות – מופע התיאטרון המיוחד שאתם צריכים להכיר

זה לא עוד תיאטרון רגיל. אלא תיאטרון של שחקנים בעלי אוטיזם בוגרי בית הספר ליאו באק. המסר הוא חזק וברור של קבלת האחר. המופע 'לא רואים עליך' מציג את המאפיינים של אוטיזם בדרך מרגשת וקומית

לא רואים עליך. צילום: אופיר כהן

צליל חרלופסקי מחנכת בכיתות תקשורתיות ומורה לתיאטרון בתיכון ליאו באק מעלה מופע המשתף בוגרי כיתות תקשורתיות מבית הספר ליאו באק בחיפה. הם מספרים על האוטיזם שלהם ומבקשים להעביר מסר של לקבל את האחר.


חרלופסקי מי משתתף במופע?




המופע נקרא 'לא רואים עליך' הוא מופע ייחודי שבו נשברים מיתוסים ומסירים מסיכות. השחקנים בוגרי תיכון ליאו בק בכיתות תקשורתיות כשהמטרה באמת לעלות מופע על המאפיינים של האוטיזם בצורה מרגשת וקומית כדי לתת השראה לכל אחד עם האתגרים שהוא מתמודד איתם ולהראות שיש כוחות לצד קשיים ולעלות למודעות את הנושא של קבלה עצמית ולשבור סטיגמות חברתיות בנושא שונות ואוטיזם וקבלת האחר. הם שחקנים שעבדו בחזרות רבות, הם חבר'ה. כלומר, חברים אחד של השני, מרגישים בנוח, הם מכירים אותי מבית הספר והם רוצים להעביר מסר שגם אנשים שהם על הרצף יכולים לקבל השראה, שלא צריך לחיות בהסתרה, ולא במסכות".

סיטואציות קומיות מחיי היומיום". צילום: עידו לאופמן

על מה המופע?

"המופע מציג סיטואציות קומיות מחיי היומיום. למשל קשישים במסעדה שנפגשים, פסיכולוג ומטופל ויש מערכון 'כוכב נולד' שהם מדברים על האוטיזם. הופענו בליאו באק ועכשיו אנחנו מתעדים להופיע ב 22.5 בתיאטרון חיפה, קריית ביאליק, בית ציוני אמריקה בתל אביב. השחקנים הם בוגרים של התיכון הנמצאים בחלקם בשירות לאומי ובמסגרות אקדמיות שונות".

חרלופסקי הוסיפה בהתרגשות: "לאחר שלמדתי לימודי תעודה בתיאטרון ׳החדר' ב 2014 הבנתי שלתיאטרון יש כוחות להוציא מתלמידים על הרצף יכולות תקשורתיות שבמקומות אחרים אינם תמיד באים לידי ביטוי. לאחר לימודיי, הנחיתי סדנאות תיאטרון במערך התקשורתי והבנתי כמה התרומה של התיאטרון הינה משמעותית. כבר אז החלום להראות מופע בו הלקות מונחת על הבמה התהווה אך לא בשלו התנאים לא מבחינה מקצועית ולא מבחינה אישית ולכן החלום נשאר בליבי ולמספר חברים שהיו שותפים לרצון".

מה הוביל למופע?

"לאחר כמה שנים של הנחיית סדנאות החלטתי להתמקצע יותר בתחום של התיאטרון ופניתי ללימודי תואר שני בתיאטרון באוניברסיטת חיפה בהדגש על נושא תיאטרון ומוגבלות בידיעה שהחלום שלי הפעם צריך להתגשם. במקביל ללימודים והפקת אירועים בבית הספר במסגרת יום חנוכה מואר אשר מתקיים מידי שנה בבית הספר, החיבור ביני לבין התלמידים במעטפת התיאטרלי חיזקו עוד יותר את הרצון להגשים את החלום. בחרתי בבוגרים במכוון מתוך סיבה של פניות לחזרות, בשלות ומתוך ידיעה שכרגע הם לא לפני שינויים בחיים האישיים על מנת לא ליצור עומס בתקופת שינויים".

"שנוכל לראות את האדם שמולנו, להבין אותו, לקבל אותו ולחבק אותו". צילום: עידו לאופמן

מה המסר שאת רוצה להעביר?

"כולי תקווה כי השימוש בפלטפורמה של תיאטרון כבסיס לשינוי תפיסה חברתית קבלת השונה אכן יגע בקהל ויעורר בנו התבוננות פנימית, שכולנו נלמד להסתכל מעבר לאבחון, מעבר למילים ולקבל את השונה כשותף מלא בחברה שלנו. אני מאמינה ששינוי תפיסתי כזה יכול להוביל אותנו ליצירת עולם שבו כל אדם באשר הוא ירגיש ראוי, מובן ונאהב. שנוכל לראות את האדם שמולנו, להבין אותו, לקבל אותו ולחבק אותו".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בגוד ניוז










<