X

לרגל יום האישה, ראיון מיוחד עם עו"ד תמי אולמן: “הייתי צריכה להשתמש הרבה במרפקים כאישה צעירה בעולם של גברים״

פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' של סדרת כתבות עם נשים מתחומים שונים. עו”ד תמי אולמן, סגנית יו”ר לשכת עורכי הדין הארצית, מספר על הדרך שעשתה בתחום המשפט הפלילי ומביטה קדימה על עתיד הנשים במערכת המשפט





"הייתי צריכה להשתמש הרבה במרפקים כאישה צעירה ועורכת דין בעולם של גברים". עו"ד תמי אולמן. צילום פרטי

לרגל יום האישה הבינלאומי, ראיון עם עו”ד תמי אולמן, אחת מהדמויות המובילות בתחום המשפט הפלילי בישראל וכיום גם ממלאת מקום ראש לשכת עורכי הדין בישראל, לשיחה על הקריירה המרשימה שלה, על האתגרים המגדריים בתחום המשפט ועל המסר שלה לנשים צעירות.


עו"ד תמי אולמן עוסקת במקצוע עריכת דין שנים רבות ומזה למעלה מ-40 שנים משמשת כעורכת דין ובעלת משרד עורכי דין בתחום המשפט הפלילי. ״בזכות עבודה קשה, התמדה, מסירות ללקוחות וקצת כישרון, כיהנתי במגוון תפקידים ובין היתר כיהנתי שתי קדנציות כיו"ר ועד מחוז חיפה בלשכת עורכי הדין, וכיום הנני מכהנת כממלאת מקום ראש לשכת עורכי הדין בישראל״.




כשנשאלת על האתגרים שחוותה לאורך הדרך, אולמן משתפת בכנות: “אם מסתכלים במבט לאחור, לתקופה בה התחלתי את צעדיי הראשונים בתחום עריכת הדין. הייתי צריכה להשתמש הרבה במרפקים כאישה צעירה ועורכת דין בעולם של גברים ועוד בתחום הפלילי. אין ספק שבעבר התחום היה פחות שוויוני לנשים, אבל לא הייתי אומרת שכיום ישנו שוויון מוחלט בין נשים לגברים בתחום עריכת הדין, בדומה לתחומי עיסוק נוספים, עדיין קיימים אתגרים מגדריים, אשר הדרך להתמודד איתם היא ביטחון בעצמך ובמה שאת עושה, עבודה קשה, התמדה ונחישות״.

על מצב השוויון המגדרי בתחום המשפט היום, אולמן מציינת: “מבחינת מאזן הכוחות בתחום עריכת הדין ובתי המשפט מבחינה מגדרית, עדיין קיימים פערים, אבל עם השנים הפערים מתחילים להצטמצם. כמובן שיש עוד דרך לעשות ולשפר, אבל אין לי ספק שאם המגמה תמשיך זה יקרה. השינוי מתחיל בכל אחת ואחת מעורכות הדין, במטרות שהיא מציבה לעצמה, בדרך עבודה והתנהלותה״.

באשר למצב הנשים בקריירה באופן כללי, אולמן מדגישה את האתגר המרכזי: “מבחינת נשים וקריירה, אכן ניתן לראות שיפור בשנים האחרונות, אבל יש עוד הרבה מה לעשות בדרך עד להגעה לשוויון. ההצלחה טמונה ביכולת של שילוב בין משפחה וגידול ילדים לצד קידום קריירה מוצלחת, כמובן שחייבים משפחה תומכת. לדעתי אין ספק שנשים בעמדות בכירות במערכת המשפט משפיעות על אופייה של מערכת החוק והצדק".

"יש עוד הרבה מה לעשות בדרך עד להגעה לשוויון". עו"ד תמי אולמן. צילום: אלבום פרטי

אולמן מתארת את השינויים החיוביים שכבר ניתן לראות בשטח: “בשנים האחרונות ניתן לראות יותר שופטות בכל הערכאות כולל בית המשפט העליון, נשיאות בתי המשפט השונים כולל בית המשפט העליון, פרקליטות מחוז ופרקליטות בתפקידים בכירים בפרקליטות המדינה, בתביעה המשטרתית ובגורמי האכיפה השונים. אין ספק שלכל אלה יש השפעה כנשים מובילות בעמדות בראש המערכות. למשל, אם נסתכל על משרד היועצת המשפטית לממשלה, נראה את העבודה הקשה והסבוכה המוטלת על כתפיה והשפעתה הרבה כעומדת בראש המערכת״.

לנשים צעירות השואפות להגיע לתפקידים בכירים בעולם המשפט, לאולמן יש מסר ברור: “המסר לנשים בתחילת דרכן הוא הנחישות והרצון להצליח, היכולת והרצון להקדיש שעות וימים על מנת להצליח ולהיות יסודי בעבודה, לא לזלזל באנשים ותמיד לנסות לחשוב מחוץ לקופסה״.

על תפקידה ואחריותה במערכת המשפט, אולמן מסבירה: “מבחינת תפקידי, אני עושה כל שביכולתי על מנת לשמור על עקרונות שלטון החוק. אני מחויבת להגן על מערכת המשפט על מנת שתהיה חזקה ועצמאית. ההתמקדות היא בתיקון עוולות ובשמירה על עקרונות מוסריים וחברתיים. כמובן שעל מנת להצליח ליישם את כל אלה, יש לשמור על לשכת עורכי דין חזקה, אשר תבטיח שמירה על עצמאות מקצוע עריכת הדין ושמירה על המערכת המשפטית ללא תלות בנסיבות״.

למרות הקריירה הארוכה והמרשימה, תשוקתה למקצוע בשיאה: “אני אוהבת את העבודה שלי, השאיפה שלי היא להמשיך לעבוד באותו הקצב כמו שאני עושה עד לרגע זה. אחרי יום דיונים בבתי המשפט ואחר כך פגישות במשרד, כשאני הולכת הביתה בסוף היום, אני לוקחת תיקים כדי להכין למחרת היום, לשבוע הבא ולשנה הבאה. אני חייבת תודה למשפחתי התומכת ולצוות המשרד המלווה אותי מזה שנים רבות. השאיפה היא להמשיך לאהוב את המקצוע ולקום כל בוקר לעבודה בחדוות יצירה״.

"המסר לנשים בתחילת דרכן הוא הנחישות והרצון להצליח". עו"ד תמי אולמן. צילום באדיבות לשכת עורכי הדין מחוז חיפה

עו”ד תמי אולמן היא עורכת דין פלילית בכירה, המתמחה בעבירות פליליות כמו עבירות מין, רצח ודיני צבא. אולמן כיהנה כיו”ר לשכת עורכי הדין במחוז חיפה וכיום היא ממלאת מקום יו”ר לשכת עורכי הדין הארצית.

אולמן, ילידת חיפה, למדה בבית הספר הריאלי העברי והייתה אלופת ישראל בסייף בנעוריה. היא נשואה לפרופ’ יהודה אולמן ואם לשבעה ילדים, כולל שלושה ביולוגיים וארבעה מאומצים. אולמן פעילה חברתית ותומכת בפרויקטים חינוכיים וקהילתיים.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט









<
<