X

לרגל יום האישה, ראיון מיוחד עם תא"ל (מיל') חדוה אלמוג: “לא לחשוש לגשת למכרזים גם כאשר נראה לכן שלא תזכו”

פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' לרגל יום האישה, של סדרת ראיונות עם נשים מכל התחומים. תא"ל (מיל') וסגנית ראש העיר חיפה לשעבר חדוה אלמוג, הקדישה את חייה לקידום מעמד הנשים ולשירות הציבורי – מהזירה הצבאית ועד השלטון המקומי


"ההתמודדות נותנת ניסיון ויכולת התמודדות".חדוה אלמוג. צילום: עיריית חיפה

בשנים שבהן השוויון המגדרי היה עדיין בגדר חלום רחוק, חדוה אלמוג כבר פעלה בשטח כדי לשנות את המציאות. דרכה החלה כחיילת בנח”ל, התפתחה לשירות צבאי מרשים שבשיאו מונתה לקצינת ח”ן ראשית – האישה הבכירה ביותר בתחום קידום מעמד החיילות בצה”ל. אך אלמוג לא עצרה שם. לאחר שחרורה, המשיכה להוביל מהלכים משמעותיים לקידום זכויות נשים בישראל, הן בנעמ”ת והן בזירה המוניציפלית, כשהייתה לסגנית ראש עיריית חיפה. גם כיום, בעשייה התנדבותית וקהילתית ענפה, היא ממשיכה לפעול למען החברה הישראלית.


אלמוג מאמינה כי הדרך לשוויון מגדרי עוברת בהשתתפות אקטיבית של נשים במכרזים ובתפקידים בכירים, גם אם נראה להן שאין להן סיכוי לזכות. “המסר לנשים צעירות מאוד ברור בעיני ופעלתי לפיו במשך שנים. לא לחשוש לגשת למכרזים גם כאשר נראה לכן שלא תזכו. ההתמודדות נותנת ניסיון ויכולת התמודדות״.




היא גם מדגישה את החשיבות של חינוך נשים צעירות למקצועות מדעיים וטכנולוגיים: “יש לעודד את הילדות הצעירות ללכת ללמוד מקצועות מדעים, טכנולוגיה וכל אותם מקצועות שנראה שיהוו מקפצה לתפקידים ולהתפתחות ברמות הגבוהות". בנוסף, היא קוראת לנשים לקחת חלק בעשייה הציבורית: “הדרך הטובה היא להיות חלק פעיל בחיים הציבוריים ולא לשבת ביציע ולקטר״.

חדוה אלמוג כקצינה צעירה בחטיבת הנח"ל. צילום מתוך פייסבוק חדוה אלמוג

אלמוג נולדה וגדלה בחיפה, והתגייסה לצה”ל כחברת גרעין נח”ל. כבר בשלבים מוקדמים של שירותה זיהתה את הפערים המגדריים והחלה לפעול לשיפור תנאי השירות של החיילות. במהלך 25 שנותיה בצה”ל, שירתה בתפקידים בכירים, ביניהם קצינת ח”ן פיקוד צפון בזמן מלחמת שלום הגליל, מפקדת בה”ד 12, ולבסוף קצינת ח”ן ראשית בדרגת תת-אלוף. בתפקידה זה, היא נאבקה לקידום נשים בצבא והייתה שותפה להחלטות ששינו את מעמדן של חיילות ונשות קבע בשירות הצבאי.

לאחר שחרורה מצה”ל ב-1991, החלה אלמוג מסלול של עשייה ציבורית ענפה. היא הצטרפה לנעמ”ת ופעלה לשינוי מעמד האישה בשוק התעסוקה – משיפור תנאי השכר, דרך קידום נשים לעמדות ניהול ועד יצירת מרכזי סיוע לנשים נפגעות אלימות במשפחה. בשנת 1998 נבחרה לכהן כיו”ר נעמ”ת ישראל והעולמית, תפקיד שבו ניהלה מערך רחב של מוסדות חינוך, רווחה ותעסוקה לנשים. בתקופתה הובילה חקיקה לקידום שוויון מגדרי, כולל חוק למניעת הטרדות מיניות, והקימה מסגרות תומכות לנשים מהמגזר החרדי והערבי.

"הדרך הטובה היא להיות חלק פעיל בחיים הציבוריים ולא לשבת ביציע ולקטר". חדוה אלמוג. צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

בשנת 2008 הצטרפה אלמוג לפוליטיקה המקומית ונבחרה לסגנית ראש עיריית חיפה. במהלך עשור בתפקיד זה, היא החזיקה בתיקי תכנון ובנייה, שימור אתרים ונגישות, והובילה מהלכים משמעותיים שהשפיעו על פיתוח העיר. בין הישגיה המרכזיים: קידום תכנון אורבני מתקדם, תמיכה בפרויקטים לרווחת הקהילה ופיתוח מסגרות חינוכיות לילדים ולנוער.

גם לאחר שסיימה את כהונתה הרשמית בעירייה, המשיכה אלמוג בעשייה ציבורית והתנדבותית. היא כיהנה כחברת מועצת העיר חיפה ופעלה במספר גופים ציבוריים, בהם העמותה להנצחת חללי הנח”ל והמורשת, שאותה היא עומדת כיום בראשה. תחת הנהגתה, הפכה העמותה למרכז חינוכי מוביל המנציח את מורשת הנח”ל ומספק תכניות חינוכיות לערכים ולמנהיגות.

לגבי שילוב נשים במוקדי קבלת החלטות, אלמוג מציינת: “ככל שיותר נשים תיכנסנה למערכות הציבוריות. הצבאיות המפלגתיות הן תוכלנה לשנות את השיח, ובעקבות זאת את התהליכים, נושא שכר ועמדות בכירות של הנשים – בג”צ קבע אמירה ברורה וצריך להמשיך ולתקן. לשנות בפעילות יזומה של הממשלה עד שלא יצטרכו חוקים אלא הטובות תגענה לתפקידים ללא עזרה של העדפה מתקנת״.

"לא לחשוש לגשת למכרזים גם כאשר נראה לכן שלא תזכו". חדוה אלמוג. צילום: אלבום פרטי

חדוה אלמוג היא הוכחה לכך שמנהיגות נשית יכולה לחולל שינוי אמיתי – בצבא, בשלטון המקומי, ובחברה כולה. ביום האישה הבינלאומי, סיפורה הוא השראה לכוחן של נשים לפלס את דרכן קדימה, לשבור תקרות זכוכית ולהוביל את הדורות הבאים לעתיד שוויוני יותר






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות


















<