X

לא שותקים יותר – הקהילה הלהט"בית יוצאת למאבק

במפגש שהתקיים השבוע, ביוזמת “הקשת החיפאית”, חברי הקהילה העלו שורת טענות נגד ההתנהלות של עיריית חיפה ומשרדי הממשלה כלפי הקהילה הלהט”בית בעיר. כחלק מהמאבק לשיפור המצב, הקהילה דורשת להקים וועד גאה ודמוקרטי, שיפעל לייצוג חברי הקהילה מול הרשויות המקומיות והממשלתיות


"להילחם על האינטרס הקהילתי של חברי וחברות הקהילה". צילום אילוסטרציה: פיקסאביי

“אנחנו בעצם באות להילחם על האינטרס הקהילתי של חברי וחברות הקהילה בחיפה”, אמרה אחת מפעילות הקהילה. “אנחנו חושבות שמגיע לנו מענה הולם יותר בכל תחומי החיים שלנו, כפי שהעירייה התחייבה, וכפי שהיא כותבת באתר של העירייה. כרגע המענה שקיים הוא פחות ממינימלי, הוא אפילו לא קרוב למה שיכול להיות ולצורך בשטח״.


“חסר מענה פסיכו-סוציאלי – אנשים מחכים ואין להם לאן לפנות”



“מה שקיים, ותמיד היה קיים בבית הקהילות, זה המענה הפסיכוסוציאלי. אבל גם הצורך הזה, שהוא יחסית יציב, רחוק מאוד ממה שהקהילה צריכה בשטח. יש כל כך הרבה צורך, ואנשים מחכים ברשימות המתנה כשהם באמת במצבים על הקצה”, מסבירה הפעילה שפרטיה שמורים במערכת.

“אם יש מקרה חירום, ברור שיתנו מענה, אבל בסוף כשבן אדם צריך ליווי מקצועי, המערכת אמורה להיות מסוגלת לספק לו את זה. אי אפשר להסתפק בשני עובדים סוציאליים בלבד על קהילה שלמה – הם פשוט לא יכולים לתת מענה לכולם”.

“מקרי אלימות נגד להט”בים"

היא עוד סיפרה על מקרי אלימות קשים כנגד חברי הקהילה, במיוחד באמצעות אפליקציות היכרויות. “יש בעצם מקרים שלוקחים אפליקציות היכרויות, מפתים הומואים וביסים, להגיע למקומות ואז פשוט מקבלים מכות”, תיארה הפעילה.

“לפי מה שנאמר לנו, יש חברי קהילה שהותקפו בצורה קשה, וכשהם הגיעו להתלונן בתחנת המשטרה – סירבו להכניס אותם” כך סיפרה על פי אחד המקרים לטענתה. “אם העירייה הייתה בתקשורת מיטיבה עם הגורמים המפקחים, הם יכלו לקבל ליווי מתאים, והם לא היו צריכים לקבל עוד ביוש על כך שהם באו לבקש עזרה".

"מגיע לנו מענה הולם יותר בכל תחומי החיים שלנו". דגל הגאווה. צילום אילוסטרציה: PEXELS

“הקהילה דורשת להיות חלק מקבלת ההחלטות”

כחלק מהמאבק לשיפור המצב, הקהילה דורשת להקים וועד גאה ודמוקרטי, שיפעל לייצוג חברי הקהילה מול הרשויות המקומיות והממשלתיות. “אנחנו דורשות לקחת חלק משמעותי בתהליכי קבלת ההחלטות הנוגעות אלינו ולהקים ועד שייצג את הצרכים שלנו מול העירייה והגופים הממשלתיים”, אומרת הפעילה.

בנוסף, דורשת הקהילה שימוש מיידי בתקציבים שהוקצו עבורה, איוש התקנים הבלתי-מאוישים בבית הקהילות וגיבוש תוכנית עבודה שנתית – שתבוצע בפועל. “יש תקציבים, אבל הם לא מגיעים למקומות הנכונים. יש תקנים, אבל אף אחד לא ממלא אותם. העירייה צריכה לקחת אחריות”, היא מסכמת.

“הקשת החיפאית” קוראת לכל חברי הקהילה להצטרף למאבק ולסייע בגיבוש הדרישות מול הרשויות. המפגש נערך בשיתוף ארגוני הקהילה – האגודה למען הלהט”ב, פרויקט גילה להעצמה טרנסית ומעברים לקשת הטרנסית. “הקהילה שלנו לא תשתוק יותר. אנחנו כאן, ואנחנו דורשים את מה שמגיע לנו”.

מעיריית חיפה נמסר: "בית הקהילות" עבר בחודשים האחרונים שינוי ארגוני, לאור הצורך להרחיב את מרחב ומגוון פעילותו. בחודש האחרון נבחר מנהל חדש במכרז שיחל את תפקידו בימים הקרובים. בנוסף, לאחרונה אישרה ועדת הכספים העירונית תקציב ייעודי עבור חודש הגאווה הגדול ביותר, ביחס לארבע השנים האחרונות. בשבוע הבא יתקיים מפגש עם נציגי ארגוני הקהילות בחיפה ומחזיקת תיק הקהילה הגאה בעיריית חיפה ובהשתתפות כלל הגורמים המקצועיים (הטיפוליים, החברתיים, הקהילתיים וכיו"ב) בו יוצג מיפוי של הפעולות המקיימות בעיר לצד התכניות להמשך, בשיתוף פעולה מלא".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<
<






<





<