X

גאווה חיפאית – מגן צדק חברתי לעיתונאי ליאור אל-חי

ועד עמותת “יד עזר לחבר” החליט פה אחד להעניק את מגן צדק חברתי לליאור אל-חי כתב ידיעות אחרונות ווינט בחיפה ובקריות וראש סניף חיפה והצפון, על תרומתו היוצאת דופן למען החברה הישראלי בכלל ולמען ניצולי שואה, קשישים ואוכלוסיות מוחלשות בפרט





מגן צדק חברתי. ליאור אל-חי

ליאור אל-חי כתב ידיעות אחרונות ו-ווינט בחיפה ובקריות וראש סניף חיפה והצפון יקבל מחר (חמישי) מגן צדק חברתי בטקס שייערך בעמותת יד עזר לחבר בחיפה, כאות הוקרה על תרומתו העיתונאית יוצאת הדופן למען החברה הישראלית בכלל, ולמען ניצולי שואה, קשישים ואוכלוסיות מוחלשות בפרט.


ועד העמותה ציין כי ליאור אל-חי, "בפעולתו המקצועית רבת השנים, הפך לשופרם של 'האנשים השקופים'. כתבותיו האמיצות הביאו לשיח ציבורי נרחב, לחשיפה של מצוקות כואבות ואף לשינוי מדיניות בפועל. בין היתר, הכתבות שלו בנושא הקשישים שלא יכלו להרשות לעצמם לרכוש תרופות, עוררו הד ציבורי רחב והובילו עד לשולחן הכנסת ולפעולתו של שר האוצר דאז, ח”כ יאיר לפיד, שיזם מהלך להעניק תרופות חינם לניצולי שואה".



"אל-חי לא חסך מאמץ, והמשיך להעלות לסדר היום הציבורי את מצבם הכלכלי הקשה של הקשישים, גם מעבר לימי הזיכרון לשואה, ובכך נתן קול לאלה שקולם נאלם. כתבותיו בנושא מקרים מצמררים של קשישים שנמצאו מתים בדירותיהם ימים רבים לאחר מותם – עוררו זעזוע ציבורי והובילו להקמת מערכות סיוע וארגונים שמטרתם למנוע הישנות מקרים כאלו".

על כן, החליטה עמותת “יד עזר לחבר”, בהובלת נשיא העמותה פרופ’ בלפרידמן, מנכ”ל העמותה ד”ר שמעון סבג, ד”ר רותי כהן, רומן אברמוביץ’, אדיר וולונסקי וחברי הוועד הנוספים – להעניק אל-חי את מגן צדק חברתי לשנת 2025. הטקס ייערך מחר (חמישי) ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, באנדרטת “יד עזר לחבר” בחיפה.

אל-חי: "אני מודה לנשיא עמותת יד עזר לחבר פרופ' בל פרידמן, מנכל העמותה ד"ר שמעון סבג וכל חברי הוועד. זכיתי לעבוד במקצוע שמאפשר לי  להקשיב לאנשים ולהביא את סיפוריהם. לעיתים רבות גם לסייע. כל עוד אני במקצוע העיתונות, לא אוותר על עבודת השטח היומיומית, ועל הסיפורים האנושיים – מבחינתי זה הדבר המרתק ביותר. אני סבור שעיתונאי צריך לראות בעיניו את דמעת הכאב אך גם את שמחת האנשים. זה החיבור האמיתי שלי למילה עיתונאי".

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בהכי חם










<