X

ראשוני – “הרים את הקול וצעק במהלך בירור לגיטימי”: עשרות תלונות הוגשו לעיריית חיפה

דו״ח תלונות הציבור לשנת 2024 מציג 30 תלונות שהוגשו במהלך השנה החולפת – חלקן נמצאו מוצדקות, חלקן לא מוצדקות ובחלקן לא ניתן היה להכריע לגביהן. בדו״ח נכללות דוגמאות מפורטות מהשטח, שמספקות הצצה ישירה לתחושות הציבור ולהתמודדות העירונית עם הביקורת






עיריית חיפה. צילום: דורון גולן

בניין עיריית חיפה. צילום: דורון גולן

דו״ח ממונה תלונות הציבור בעיריית חיפה לשנת 2024 מציג תמונת מצב של טיפול בתלונות הציבור לאורך השנה. על פי הנתונים הרשמיים, במהלך השנה התקבלו כ־30 תלונות. על פי הדיווח של מנהלת אגף פניות הציבור, נורית בן שמחון, 4 תלונות נמצאו מוצדקות, 19 לא מוצדקות, ו־7 נוספות לא אפשרו הכרעה חד־משמעית.


בדו״ח נכללות דוגמאות מפורטות מהשטח, שמספקות הצצה ישירה לתחושות הציבור ולהתמודדות העירונית עם הביקורת:



באחת הפניות, תושב העיר דיווח כי רכב פינוי עירוני חסם את נתיב היציאה לכביש החוף. לדבריו, הנהג סירב להזיז את הרכב חרף פנייתו אליו, ואף התנסח בצורה שאינה הולמת עובד ציבור. הפונה צירף סרטון המאמת את טענותיו. לפי הדו״ח: “התבצע בירור מקיף בנושא מול העובד נשוא התלונה. מדובר בפניה מוצדקת. לאור הממצאים שהועברו לידנו העובד המדובר ננזף, וכן חודדו הנהלים כיצד לנהוג במקרים מסוג זה. בכל מקרה נמצא כי העובד חרג מסמכותו, שלא כמצופה מעובד ציבור, וננקוט בכל האמצעים העומדים ברשותנו לטיפול בבעיה".

במקרה אחר דיווחה תושבת: “הגעתי לעירונית קרית אליעזר להשלים טיפול במעבר דירה. לצערי נתקלתי בעובד לא מקצועי שמעבר לחוסר ההקשבה שלו היה גס רוח, הרים את הקול וצעק במהלך בירור לגיטימי. סירב לעזור ולחפש את המסמכים שלי שהיו במשרד, לסיכום היה חסר מקצועיות לחלוטין".

בדו״ח נכתב: “בהמשך לפנייה בנוגע להתנהלות נציג השירות בעירונית קריית אליעזר, מדובר בפניה מוצדקת. נערך בירור על ידי מנהלת המחלקה לשירותי קהל, אשר בחנה את הפנייה וביצעה בירור עם הנציג הרלוונטי. מממצאי הבירור עולה כי המתלוננת פנתה לעירונית בבקשה לבצע שינוי מחזיק בנכס. לטענתה, בביקורה הקודם השאירה מסמכים הקשורים להסבת החיוב, אך לא הייתה בטוחה אצל מי מהנציגים הופקדו המסמכים. לדבריו של העובד, במהלך הביקור התעוררה אי הבנה, והיא הביעה תחושת תסכול על כך שלא ניתן לה סיוע מיידי, אולם לא הצליחה לספק פרטים מזהים שיסייעו באיתור המסמכים. בסופו של דבר, המסמכים אותרו והטיפול הושלם לשביעות רצונה של הפונה. כחלק מהפקת לקחים, תודגש מחדש בפני כלל עובדי העירונית החשיבות שבניהול תיעוד מדויק של מסמכים המושארים על ידי תושבים, והצורך בשירות רגיש ומכיל גם במצבים של אי בהירות מצד הפונים".

תלונה נוספת הוגשה על ידי בעל עסק למנופי במת הרמה, שטען כי מתקשה לקבל אישורים מהעירייה: “הנני בעל עסק של מנופי במת הרמה אשר מהווה פיתרון לתושבי העיר בהקשר לחפצים גדולים אשר לא נכנסים במעלית או חדר מדרגות. לפי הנהלים של עיריית חיפה – ובעיר חיפה בלבד – בכדי להניף עליי להוציא אישור עבודה מעיריית חיפה. הדבר מקובל, אך האדם האמון על האישורים איננו זמין לזה. בשיחה שניהלתי עימו הוא אמר לי שהוא עושה לנו טובה שהוא מאשר לנו בכלל. שאלתי אותו מה זאת אומרת – זה חלק מהתפקיד שלך, אחרת הטלפון שלך לא היה מפורסם אצל המנופאים.

בפועל מה שקורה כשמגיעים למקום העבודה – שולחים בקשת עבודה ותמונות של ההפרעה הנוצרת במקום. יש ימים שהוא לא עונה, יש ימים שהוא עונה מיד ויש ימים שהוא עונה אחרי שעתיים (הכל מתועד אצלי בהודעות).

ואז בזמן הזה, שלא ברור אם יענה או שלא יענה להודעה, אנחנו מתחילים לעבוד במקום. משום מקום מגיע הפיקוח העירוני, שלפי מידע שקיבלתי מחלק מהם, העובד בעצמו שולח אותם לכתובת שאני נמצא בה – על מנת לרשום דו”ח כי אין אישור עבודה, כי הוא לא עונה בווטסאפ.

נוצר מצב שמגיעים לבצע עבודה של 300 שקלים ומקבלים דוחות של 730 שקלים. מבחינת הפיקוח – אותם לא מעניין דבר, והם רואים לנגד עיניהם רק את רשימת הדו”ח, בלי לנסות להבין את המצוקה שלי ושל הלקוח.”

תגובת העירייה כפי שמופיעה בדו״ח: “מדובר בפניה שאינה מוצדקת. לאור התלונה נערך בירור מעמיק מול ההנהלה. ממצאי הבירור העלו כי לצורך קבלת אישור מתאים ובזמן, יש לעדכן לפחות יום מראש בנוגע למידע הקשור לנושא. אין זה אפשרי להניח שפניה תוביל לתשובה מידית, ומכאן שאין להסתמך על כך שתינתן תשובה מיידית.

לאור זאת, כל עבודה ללא קבלת אישור רשמי מראש – בוצעה שלא בהתאם, ולכן הונפק דו”ח. עם זאת, העירייה בוחנת כעת את הנהלים במטרה למצוא פתרונות חלופיים במטרה לייעל ולשפר את השירות. התנצלנו בדבר חוויית השירות שלא עלתה בקנה אחד עם ציפיותיו של הפונה״.




אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בלוקאל פוליטי











<