X

מתחתנים ולא יכולים להתחדש בבגדי חתונה? עכשיו יש פתרון

זקוקים לכלה או חליפת חתן? עמותת 'מפעל חסד אור מצווה' עוזרת לחיילים בודדים וחיילות בודדות לקבל את מה שידם אינם משגת. עדנה ברבי: "באים אלינו מכל הארץ, במיוחד עכשיו אחרי המלחמה. אנחנו עוזרים ומסייעים. זה כמו להגשים חלום"

"אנחנו תומכים בכל כלה נזקקת, חיילות בודדות ויתומות". עדנה ורפאל ברבי. צילום: קלי ברבי

עמותת 'מפעל חסד אור מצווה' מסייעת לחיילים בודדים ולחיילות בודדות להשיג שמלות כלה וחליפות חתן. הם יושבים בכפר סבא אבל מגיעים אליהם מכל הארץ, גם מחיפה ומהצפון. במיוחד היום אחרי המלחמה, הביקוש עולה והם מבקשים סיוע בתרומות. את העמותה מנהלים הרב רפאל ברבי ואשתו עדנה, שעוזרים לאנשים מכל חלקי הארץ.


עדנה, איך אתם מקבלים את החליפות והשמלות?



"אנחנו נותנים חליפות או שמלות למשפחות שבאים עם אישורים מהרווחה, לכאלו שרשומים בביטוח לאומי גם לחיילות בודדות, יש לנו גם סופר לאנשים נזקקים שקונים במחירים מסובסדים. מגיעים אלינו מכל הארץ, מחיפה ומהצפון מכל המקומות. אנחנו תומכים בכל כלה נזקקת, חיילות בודדות ויתומות. הכול נקי וחדש דברים הכי מפוארים. יש לנו קבוצה ענקית בפייסבוק שנקראת שמלות כלה יד שנייה, הקמנו אותה כדי שנשים יוכלו לקנות שמלה כלה ומי שלא מוכרת אותה אחרי החתונה מעבירה לעמותה. משם אנחנו מקבלים הרבה שמלות".

יש יותר היענות אחרי המלחמה?

"בטח. פתחנו במיוחד בעקבות המלחמה מחלקה לחיילות בודדות. יש הרבה חיילים שהתחתנו בבסיס רק עם הבגד של השירות וגם לחיילות. כל מי שקשה לה אנחנו תומכים בה ונותנים שמלה כלה. עכשיו גם פתחנו מחלקה לגברים עם חליפות חדשות, כל מי שפצוע, או חייל בודד הכול אנחנו נותנים. גם מותגים".

"זה כמו להגשים חלום". עדנה ברבי. צילום: קלי ברבי

איך התגובות?

"זה כמו להגשים חלום, כלה שחולמת על שמלה שמאוד יקרה בחוץ ולא יכולה להרשות לעצמה פתאום מקבלת ומאוד שמחה. היא מרגישה כמו נסיכה. כל מי שרוצה לתמוך ולתרום שמלות כלה אנחנו נשמח אם ישאיר טלפון ונחזור אליו".

ניתן לתרום להתקשר ולתרום שמלות כלה בטלפון- 0539592453

או להעביר בביט- 0539592453

 




אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בגוד ניוז



<