X

אחות בנשמה – סיפורה של ג'נאן עטילה קיזל

לרגל יום האחים והאחיות הבין- לאומי שחל השבוע: ג'נאן עטילה קיזל, אחות בסניף ראמה של קופת חולים מאוחדת, במקצוע שבו היא רואה שליחות של ממש, מתוך אמונה חזקה שתפקידה לתמוך באנשים ברגעיהם החלשים





ג'נאן עטילה קיזל. צילום עצמי

בגיל 38, ג'נאן עטילה קיזל מסמלת את מהות האחיוּת, מקצוע שבחרה מתוך תשוקה אמיתית ורצון עמוק לעזור לזולת. היא עבדה 11 במרפאת בית גן ובשנה האחרונה היא עובדת בסניף ראמה של קופת חולים מאוחדת, במקצוע בו היא רואה שליחות של ממש, מתוך אמונה חזקה שתפקידה לתמוך באנשים דווקא ברגעיהם החלשים.


כבת בכורה במשפחה המונה הורים ושלושה אחים נוספים, ג'נאן עטילה קיזל, אחות בסניף ראמה של מאוחדת, גילתה את ייעודה בנסיבות אישיות. "הכל התחיל כשהייתי נערה," היא מספרת, "סבא שלי חלה והתאשפז לתקופה ארוכה. המשפחה כולה התגייסה לתמוך בו, במיוחד הדודים ואבי."




באותה תקופה, סבה היה מאושפז במחלקת טיפול נמרץ, מורדם ומונשם למשך שלושה חודשים מלאים. "כולנו דאגנו לשלומו כי הוא דאג לכולנו. תמיד חיבק והכיל את כולם. ידענו שאם נאבד אותו, נאבד חלק מהותי מההוויה שלנו כמשפחה מלוכדת."

למזלם, מצבו של הסב השתפר עם הזמן והוא יצא מכלל סכנה. לאחר השהות בטיפול נמרץ, הועבר למחלקה פנימית והחל להתאושש. בביקוריה התכופים, ג'נאן התרשמה עמוקות מעבודת האחיות.

"סיפרתי לסבא שאני מתעניינת במקצוע," היא נזכרת בחיוך, "והוא, שזיהה את הפוטנציאל, ביקש מהאחיות במחלקה שאלווה אותן בלקיחת מדדים לחולים. הן היו סבלניות ולימדו אותי איך למדוד סימנים חיוניים. מאז העניין נשאר תקוע בראשי וידעתי שזה המקצוע שאלמד."

הקשר המיוחד עם סבה רק התחזק לאחר שחרורו. "הוא סמך אך ורק עליי," מספרת ג'נאן בגאווה. "במיוחד כשהיה זקוק לאינהלציה או כשהחשמל התנתק והיה צריך להפעיל את בלון החמצן. תמיד קרא לי לעזור לו ולא לאף אחד אחר. זה היה חלק ממני בכל שלב בהתבגרותי."

ג'נאן זכתה לתמיכה משמעותית מהוריה בבחירתה המקצועית, "אבא היה האדם שתמיד עודד ועזר לי לבחור בתחום, ודאג שאלמד לתואר שני כדי להתקדם בחיים," היא מציינת. "אימא הייתה השראה נוספת – חלומה היה להיות אחות, אבל בימיה לא הייתה לה אפשרות עקב מגבלות חברתיות."

הדרך המקצועית של ג'נאן החלה כבר בתקופת לימודיה, כשעבדה כמטפלת בבית אבות ובהמשך כאחות. גישתה למקצוע מתאפיינת בנכונות להתמסר מעבר לנדרש.

"בהיותי אחות עזרתי תמיד למטפלות בכל פעולת סיעוד, גם הפשוטות ביותר – בהורדת מטופלים, הלבשה ורחיצה," היא מספרת. "לפעמים ישבתי שעות מול מטופלים שהתקשו לאכול, והאכלתי אותם בלב מלא, מתוך הבנה שזו אחת ההנאות המעטות בגילם המבוגר."

בעבודתה בקופת חולים מאוחדת ג'נאן נותנת את כל כולה למטופלים " יום אחד אישה בת 65+ שנתקעה בקופת חולים ולא היה מי שיאסוף הביתה , אני הייתי כבר לקראת סוף משמרת והסעתי אותה הביתה".

"היה מקרה שבו מטופל בן 70 פלוס חולה אונקולוגי מבית ג'אן שהיה משויך ליחידה להמשך טיפול הזדקק לזריקה ביום מסוים ואחות היחידה לא הייתה זמינה, הוא פנה אלי וביקש שאגיע אליו הבטחתי שאני מגיעה אולם שכחתי. כשחזרתי בערב הביתה נזכרתי בו וחזרתי למרפאה לקחתי את הציוד הנחוץ והגעתי אל ביתו ונתתי לו את הזריקה".

ג'נאן, מקדישה בנוסף חלק ניכר מזמנה לתרומה לקהילה. "אהבה ועזרה לזולת תמיד הובילו אותי," היא מסבירה. "אני מודעת לכך שאנו חיים באוכלוסייה רב-גונית מבחינה תרבותית ודתית, ולכן אני מקבלת כל אדם כפי שהוא ומתייחסת אליו קודם כל כאדם".

בתקופות מאתגרות במיוחד, כמו בזמן מגפת הקורונה והמלחמה האחרונה, ג'נאן ובעלה לא נרתעו מלהושיט יד. "למרות הקושי הכלכלי שחווינו, תרמנו מנות חמות וערכנו סדנת הכנת אוכל למרכז קשישים בנוף הגליל," היא מספרת בגאווה. "במהלך חודש הרמדאן תרמנו ארוחה חגיגית לגיל הזהב בכפר ראמה."

ההתנדבות של ג'נאן ממשיכה להתרחב. "לאחרונה התקשרתי עם עמותה לבנות בעלות צרכים מיוחדים והתחייבתי לתרום עוגות ימי הולדת שאני מכינה, לכל נערה ביום ההולדת שלה".

הפילוסופיה של ג'נאן פשוטה אך עמוקה: "אשמח תמיד לעזור ולתרום לקהילה בכל עת צורך." עבורה, המקצוע והאדם חד הם – שליחות מתמשכת של חמלה ונתינה. את משנתה היא מסכמת "כשהגלים מתחזקים, החזקים מתגלים".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות










<