X

לציון שנה לכהונתו כנשיא האקדמית רמת גן, פרופ' מוחמד ותד: "גלו את מלוא הארץ, גלו את העולם״

מאז נכנס פרופ׳ מוחמד ותד לפני שנה לערך ללשכת הנשיא, רוחות של עשייה מקצועית בלתי פוסקת שוררת בתוך המכללה האקדמית רמת גן: נוצרו קשרים אקדמיים ושיתופי פעולה של המכללה בישראל ובעולם כאחד. הדבר בא לידי ביטוי בכל התחומים





"תחלמו חלום שלם, תחזיקו בתקווה שלמה". פרופ' מוחמד ותד. צילום באדיבות המכללה האקדמית רמת גן

שנה לכניסתו לתפקיד, ורוח חדשה מורגשת בין כותלי המכללה האקדמית רמת גן. מאז נכנס פרופ׳ מוחמד ותד לפני שנה לערך ללשכת הנשיא, רוחות של עשייה מקצועית בלתי פוסקת שוררת בתוך המכללה האקדמית רמת גן: נוצרו קשרים אקדמיים ושיתופי פעולה של המכללה בישראל ובעולם כאחד. הדבר בא לידי ביטוי בכל התחומים: המחקרי, הפדגוגי ובפעילות אקדמית-בינלאומית.


כשלב ראשון, גובשה זהות אקדמית למכללה, כמוסד אקדמי מוביל, המשמשת גם מנגנון של גישור על הפערים ההיסטוריים בין קבוצות שונות בחברה הישראלית, והשואפת למצב את בוגריה בעמדה גבוהה, ממנה יוכלו להתמודד על תפקידים מובילים בשוק העבודה, ובכדי לשמש כמובילי דעה וכמעצבי מדיניות. זאת, לצד פיתוח וקידום מצוינות אקדמית במחקר ובהוראה, שכלול כישורי ההוראה האקדמית, ובפרט בעידן הטכנולוגי החדש והמאתגר. כל זאת, תוך שקידה על טיפוח ערכים של מחויבות, רצינות, חריצות, ומקצועיות בקרב הסטודנטים, ובכלל זה, הכשרתם ללמידה דיגיטלית, וכן הכשרתם לעולם המחקר באמצעות פרוייקטי גמר יישומיים ומחקריים בתחומים השונים הנלמדים במכללה.




במחקר האקדמי, חלה התפתחות משמעותית. החל ממינוי רפרנטיות אשר מסייעות בניהול השוטף וביישום פעילות רשות המחקר המסייעת לחוקרים ועד להרחבת הפעילות המחקרית במכללה, הכוללת פרסומים אקדמיים, השתתפות בכנסים אקדמיים ויצירת קרן מחקר תחרותית מוגדלת.

לצד קידום המחקר האקדמי במכללה, עוצב מחדש נושא ההוראה האקדמית ואיכותה. תוך מתן דגש למודלים חדשניים של הוראה אקדמית; הוראה דינמית המכינה גם לשוק העבודה, הכוללת משחקי-תפקידים, ועירוב הסטודנטים בדינמיקה באולם ההרצאות, בין אם כאשר מדובר בהוראה פרונטלית, ובין אם מדובר בהוראה מקוונת או היברידית.

בנוסף, לראשונה הוקמה במכללה היחידה לבינלאומיות, שעוסקת בפיתוח ובקידום שיתופי פעולה בינלאומיים עם מוסדות אקדמיים מובילים במדינות אחרות. בנוסף לשני הסכמי שיתופי הפעולה שנחתמו במהלך השנה הראשונה – עם אוניברסיטת רישהוד בהודו ואוניברסיטת מונרו בניו-יורק (ארה״ב) – שורה נוספת של הסכמי שיתופי פעולה נמצאים בשלבי הכנה סופיים, ואלה עתידיים להיחתם בקרוב. הסכמי שיתופי הפעולה האמורים כוללים פיתוח תוכניות אקדמיות וקורסים אקדמיים משותפים, תוכניות לחילופי סטודנטים ולחילופי סגל אקדמי, קיום כנסים משותפים, וקידום מחקרים אקדמיים משותפים. רק לאחרונה התקיימו שני וובינרים בינלאומיים בהשתתפות מיטב החוקרים מהאקדמית רמת גן.

בשנה החולפת, נערכו שינויים גם בוועדות ובמועצות המכהנות. שורה של מינויים בולטים של דמויות מפתח בעולם האקדמיה, הנמנים עם תחומי מחקר מגוונים, בוצה במועצה האקדמית העליונה; ומינויים אקדמיים נחשבים נעשו בוועדות המינויים השונות של המכללה. בנוסף, פיתוח לשכת הרקטור, בין היתר, על-ידי מינוי משנה לרקטור; כאשר כל זה אמור לסייע בפיתוח תוכניות אקדמיות והטיפול בקידומים אקדמיים. לצד זאת, הוקמו שלוש פקולטות – הפקולטה למקצועות הבריאות, הפקולטה לטכנולוגיות ולמידע, והפקולטה למדעי החברה ולחינוך. יתירה מזו, הוקם פורום הנשיא, הכולל לא רק את הנהלת המכללה וראשי החוגים האקדמיים אלא גם את חברי פורום המנהלים. מטרתו לעודד ולעורר דיונים רוחביים בסוגיות הנוגעות לניהול האקדמי של המכללה. לצד זאת, התקיים הליך של ארגון מחדש של ועדת ההוראה, ביחס למנדט התקנוני שלה, וקידום פעילות של מועצות החוגים בהרמוניה וביעילות. הדבר מתווסף להקדמת מועצות אקדמיות פקולטתיות וועדות הוראה חוגיות.

רוחות של עשייה מקצועית בלתי פוסקת. המכללה האקדמית רמת גן. צילום: טלי ליבמן

לבסוף, המכללה שקדה על פיתוח תוכניות אקדמיות קיימות, דוגמת תואר שני באחיות (סיעוד), וכן בקידום בקשות נוספות לתוכניות אקדמיות חדשות – בתחומי עניין נחשבים ביותר – המונחות כיום על שולחן המועצה להשכלה גבוהה, ולבסוף בפעילות אקדמית אינטנסיבית להכנת תוכניות אקדמיות נוספות, אשר עתידות להיות מוגשות לאישור המועצה להשכלה גבוהה. בצד זאת, המועצה להשכלה גבוהה אישרה למכללה להקים תוכנית מקיפה של מכינות אקדמיות, כאשר מדובר במערך מובנה ומסודר, אשר עשוי להגשים את ייעודה של המכללה כמי ששואפת להנגיש את ההשכלה הגבוהה לשכבות המוחלשות בחברה הישראלית.

באופן חדשני, המכללה יצאה עם שורה של מהלכים המשקפים שירות לרווחת ולטיפוח אקדמי של הסטודנטים:

א.       פגוש את הנשיא: כל סטודנט שחפץ בכך, יכול לבקש לפגוש את נשיא המכללה.

ב.       מדיניות הדלת הפתוחה: מפגש חודשי של הנשיא, הרקטור, והמנכ״ל עם הסטודנטים.

ג.       מניעת נשירה (בתפעול דיקנית הסטודנטים): פעילות הממונה תהא בשיתוף פעולה עם ראשי החוגים ו/או מי מטעמם הממונים על הנשירה בכל תוכנית, לצורך צמצום נשירה.

ד.       תושבי הצפון בעת מלחמה: לימודים מקוונים והתחשבות בהם במבחני סמסטר קיץ, לרבות מועדים מיוחדים ומועדים שלישיים. הכל בתיאום עם ראשי החוגים.

ה.       מלגות לסטודנטים: בזכות תרומה שהתקבלה במכללה, אנו מעניקים מלגות למתעניינים ולסטודנטים.

המוטו של הנשיא, פרופ׳ מוחמד ותד, לסגל ולסטודנטים כאחד: ״תחלמו חלום שלם, תחזיקו בתקווה שלמה, פרשו כנפיים, עופו לכם בשמיים, גלו את מלוא הארץ, גלו את העולם״.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך



<







<












<






<