X

תושבים זועמים בקריית מוצקין: ״לבטל לאלתר את גזירות החניה בתשלום״

עיריית קריית מוצקין החלה לסמן בכחול-לבן רחובות שעד כה החניה בהם הייתה חופשית והדבר מעורר זעם בקרב התושבים. סיעת האופוזיציה מוצקינטו, פנתה בדרישה לבטל את הגזירה. העירייה לא מסרה כל התייחסות לנושא


עיריית קריית מוצקין. צילום: דורון גולן

“אנו חשים כי ידי הרשות נשלחות עמוק מדי לכיסינו". עיריית קריית מוצקין. צילום: דורון גולן

סיעת האופוזיציה מוצקינטו פנתה לראש עיריית קריית מוצקין, ציקי אבישר, בדרישה חד-משמעית לבטל את הסדרי החניה בתשלום שהחלו לפעול ברחבי העיר. במכתב ששלחה הסיעה בשמה של קבוצת תושבים, הובעה מחאה חריפה על “שורת גזירות כלכליות ובירוקרטיות”, ובראשן החניה בתשלום.


“כתושבי העיר מזה שנים רבות, אנו חיים ונושמים את קריית מוצקין. עבורנו, העיר היא הבית, ואין לנו מקום אחר להחנות את רכבינו,” כתבו. “ההחלטה לחייב תושבים בתשלום עבור חניה ברחובות העיר, במקום מגוריהם, היא בלתי נתפסת ומעידה על ניתוק מוחלט ממצוקת התושבים ומציאות חייהם״.




לטענת הסיעה, חובת התשלום מהווה צעד נוסף בשורת מהלכים שפגעו ברווחת התושבים: “אנו חשים כי ידי הרשות נשלחות עמוק מדי לכיסינו, הדבר מעלה תהיות קשות לגבי סדר העדיפויות העירוני״.

בהמשך המכתב מציינת הסיעה מספר פעולות נוספות שננקטו בעיר: העלאה של 10% במס הארנונה, חלוקת העיר לרובעים, תחזוקה לקויה של המרחב הציבורי ואכיפה עירונית שלטענתם אינה מתחשבת. “תחושת הרדיפה מצד הפיקוח העירוני, המלווה במתן דוחות ללא שיקול דעת או התחשבות בנסיבות התושבים, מעמיקה את תחושת המירמור וחוסר האונים״.

לדבריהם, מדובר בפגיעה ישירה באמון הציבור. “אנו מרגישים נבגדים. אנו מרגישים כי הרשות המקומית, ובראשה אתה, ראש העיר והנהלתו, מתנערים מאחריותכם כלפינו, התושבים, ובוחרים בפתרונות קלים על גבנו״.

המכתב מסתיים בדרישה מפורשת: “אנו דורשים, באופן חד משמעי ובלתי מתפשר, לבטל לאלתר את גזירות החניה בתשלום. אנו קוראים לך לבחון מחדש את כלל המדיניות העירונית הנוכחית ולהתחיל לפעול למען תושבי העיר, תוך הקשבה אמיתית לצורכיהם״. הסיעה סיימה בדרישה: “אנו מצפים לתשובה מהירה ולפתרונות מעשיים שיחזירו את האמון בין הרשות לתושביה״.

'ניוז חיפה קריות' פנה לעירייה על מנת לקבל את התייחסותה אולם לא התקבלה כל התייחסות והיא תפורסם לכשתתקבל.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בקרית מוצקין









<

<