X

לאחר ההפגנה נגד צה"ל: יו"ר ועדת הקרן לאזרחי ישראל מבטל את התקציב המיועד לאוניברסיטת חיפה

ח"כ ניסים ואטורי, יו"ר הוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל, הודיע כי הוא מבטל את התקציב המיועד לאוניברסיטת חיפה ואת הסיור שהיה מתוכנן להתקיים באוניברסיטה ביום ראשון הקרוב. זאת, בעקבות הפגנה בשטח האוניברסיטה נגד פעולות צה"ל בעזה


המכתב של ח"כ ניסים ואטורי

חבר הכנסת ניסים ואטורי, סגן יו"ר הכנסת ויו"ר הוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל (קרן האושר), הודיע היום (חמישי) על ביטול סיור מתוכנן ורשמי של הוועדה באוניברסיטת חיפה ועל הקפאת כל השקעה כספית במוסד. זאת בעקבות אישור האוניברסיטה לקיים הפגנת הסתה נגד חיילי צה"ל תחת הכותרת "עצרו את מלחמת ההשמדה בעזה".


במכתב חריף שנשלח לנשיא האוניברסיטה, פרופסור גור אלרואי, אומר ואטורי "נדהמתי לראות כי אישרת היום לקיים את ההפגנה ההזויה הזו נגד חיילי צה"ל תחת הכותרת "עצרו את מלחמת ההשמדה בעזה, אנו מזמינים אתכם להשתתף בדוכן המחאה נגד מלחמת ההשמדה נגד עמנו הפלסטיני בעזה". נגיד את המובן מאליו אין שום מלחמת השמדה בעזה. יש מלחמה אחת מול אויב נאצי אכזר אשר חדר לישראל בשבעה באוקטובר, רצח, שרף אנס ומטרתו הייתה אחת להשמיד את כולנו. גם בימים אלה יש בעזה 58 חטופים שרויים בצרה ושביה. אבל ההפגנה היום כמובן לא דאגה להם רק לאויב".




עוד כותב ואטורי: "נדגיש שלצערי לא מדובר במקרה בודד רק לפני מספר שבועות התקיים אירוע הסתה דומה כאשר סטודנטים מסיתים מחאו כפיים מול הזכרת שמות נרצחים! לצערי ניכר שאינכם אוניברסיטה בישראל כי אם אוניברסיטה בשכם או לחילופין בארצות הברית. אני מבטל בזאת את הפגישה וסיור הוועדה בראשותי, המתוכנן ליום ראשון באוניברסיטה. אני מודיע לך כי כל עוד אני יו"ר הוועדה לא יושקע שקל אחד עד הפסקת התמיכה בטרור במוסד בהובלתך".

שי גליק, מנכ"ל בצלמו מסר: "כל מי שמסית גם אם הוא מוסד אקדמי, לא יקבל אגורה שחוקה מכספי מדינת ישראל. אני קורא למועצה להשכלה גבוהה להקפיא מיידית את כלל התקציבים לאוניברסיטת חיפה".

מאוניברסיטת חיפה לא נמסרה התייחסות והיא תפורסם לכשתתקבל.

קרן לאזרחי ישראל, היא קרן עושר ריבונית שמטרתה לנהל את הכנסות מדינת ישראל מההיטל המוטל על רווחים המופקים ממשאבי טבע בה, בהם גז טבעי, נפט ואשלג, מתוך ראייה כלכלית ארוכת טווח ובמטרה להשיאם, כדי לאפשר את המשך קיומה של הקרן לדורות הבאים.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות



<





<
<