X

איך להתאים את האתר שלכם לעידן החדש של חיפוש בינה מלאכותית (AI)

גוגל כבר לא לבד במשחק – כלי AI חדשים משנים את הדרך שבה אנשים מחפשים מידע, ואתם צריכים להיערך לכך. כיצד תוודאו שהאתר שלכם מוכן לשינוי? הנה כמה טיפים שימושיים


בעשור האחרון, אם רצינו שגולשים ימצאו את האתר שלנו בגוגל – השקענו ב-SEO, שאלו הם ראשי התיבות של Search Engine Optimization – אופטימיזציה למנועי חיפוש. אבל עכשיו, כשצורת החיפוש משתנה וכלי בינה מלאכותית כמו ChatGPT, Copilot, Perplexity ואחרים הופכים להיות "הגוגל החדש" של חלק מהמשתמשים – הגיע הזמן להבין איך להתאים את האתר גם אליהם.

רגע, מה זה SEO בכלל?

SEO הוא כל מה שאנחנו עושים על מנת לשפר את הסיכוי שהאתר שלנו יופיע בתוצאות החיפוש האורגניות (כלומר, לא הממומנות) בגוגל. תהליך הקידום כולל שימוש במילות מפתח, שיפור מבנה האתר, שיפור מהירות הטעינה, קישורים פנימיים וחיצוניים ועוד. בעבר, המטרה הייתה ברורה: להופיע כמה שיותר גבוה בגוגל בעבור שאילתות החיפוש הרלוונטיות. והיום?




היום, בשנת 2025, אנשים מתבססים יותר ויותר על חיפוש שאינו באמצעות מנוע החיפוש של גוגל, אלא באמצעות כלי AI שונים. יתרה מכך, לאחרונה גוגל התחילה לשלב גם בתוצאות החיפוש בישראל את תוצאות ה-AI שלה, מה שגורם לשינוי גדול אפילו יותר בהרגלי החיפוש והכניסה לאתרים של הגולשים. וכך, יותר ויותר אנשים מתרגלים לבקש מכלי ה-AI סיכומים, המלצות, השוואות ועוד, כאשר התשובות מגיעות לא רק מאתרים – אלא ממודלים של בינה מלאכותית שאספו, עיבדו והבינו מידע ממקורות שונים.

כיצד ה-AI משפיע על ה-SEO?

השינוי הדרמטי הוא באופן שבו המידע מוצג. במקום רשימה של קישורים (SERP), הגולש מקבל תשובה ישירה – לפעמים ללא כל צורך לצאת מהצ'אט. המשמעות היא שגם אם המידע מהאתר שלכם מופיע "מאחורי הקלעים", לא בטוח שהמשתמש יראה מהיכן הוא הגיע וממש לא בטוח שהוא גם יגיע לאתר. לאור כל זאת, האתגר החדש של מקדמי אתרים הוא לגרום לתוכן של לקוחותיהם להיכלל ב"תשובות" של הבינה המלאכותית, וטוב מכך, לגרום לכך שהמודל יפנה אליהם כאל מקור, עם קישור שמביא תנועה לאתר. לתהליך זה אנו קוראים – אופטימיזציה ל-AI.

אז מה עושים כדי להתאים את האתר שלנו לעולם של ה-AI?

יש כמה צעדים שכדאי להתחיל ליישם כבר עכשיו:

  1. כתיבה טבעית, מדויקת וברורה:

המודלים של AI יודעים לזהות שפה טבעית. כתיבה מדויקת, עניינית וברורה תעזור לתוכן שלכם להיות "מתאים" יותר לתשובות שהבינה המלאכותית בונה.

  1. מענה לשאלות – לא רק מידע כללי:

במקום סתם לפרט על נושא מסוים, חשוב לנסח את התוכן כך שיענה על שאלות ספציפיות שגולשים שואלים. פורמט של שאלות ותשובות (FAQ), מדריכים מפורטים או פוסטים שעונים על בעיה מסוימת – הם נכס.

  1. שימוש בסכמות (Schema Markup):

אלו קטעי קוד שמתווספים לאתר ועוזרים למנועי חיפוש (ולמודלים של AI) להבין את התוכן שלכם טוב יותר – למשל, אם זו ביקורת, מתכון, מאמר חדשותי או פרופיל עסק.

  1. סמכותיות ואמינות:

אם האתר שלכם מצטט מקורות, מסביר מושגים בצורה מקצועית, מציג פרטים על המחבר או על בעל המקצוע – הסיכוי שה-AI יבחר "לסמוך" עליכם ולהשתמש בתוכן שלכם – עולה.

  1. עקביות ועדכונים:

בינה מלאכותית מעדיפה מקורות עדכניים. חשוב לעדכן תוכן ישן, להוסיף פוסטים בנושאים שרלוונטיים לתחום שלכם ולשמור על נוכחות דיגיטלית חיה.

לסיכום: העתיד של SEO הוא גם AI

חשוב לומר זאת בצורה ברורה: אנחנו בשום אופן לא נפרדים מה־SEO – אלא פשוט מרחיבים אותו. במקום רק לחשוב על גוגל, עלינו לחשוב כעת גם על צ'אטבוטים, עוזרים דיגיטליים וכלי חיפוש חכמים. מי שידע להנגיש את התוכן שלו בצורה שמובנת גם לבני אדם וגם לבינה מלאכותית – יישאר רלוונטי.

 






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בעסקים