X

השרה להגנת הסביבה נגד קולות המואזין שמפרים את החוק: "מדובר במפגע חמור ובלתי פרופורציונלי"

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, פנתה היום (שלישי) למפכ"ל המשטרה בדרישה להפעיל אכיפה מיידית מצד המשטרה. הפנייה מתבססת על שורת מדידות וניטורים שביצע המשרד להגנת הסביבה באזורים שונים, שהעלו חריגות משמעותיות מעוצמות הרעש המותרות בחוק


עידית סילמן. צילום: ברוך גרינברג/ויקיפדיה

בעקבות ריבוי תלונות מתושבים בכל רחבי הארץ על מפגעי רעש חמורים ובלתי חוקיים מבתי תפילה – ובפרט מסגדים – השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, פנתה היום (שלישי) למפכ"ל המשטרה בדרישה להפעיל אכיפה מיידית מצד המשטרה. הפנייה מתבססת על שורת מדידות וניטורים שביצע המשרד להגנת הסביבה באזורים שונים, שהעלו חריגות משמעותיות מעוצמות הרעש המותרות בחוק – אך למרות חוות הדעת המקצועיות שהועברו למשטרה, טרם ננקטו צעדים הממגרים את הרעש החמור.


עידית סילמן, השרה להגנת הסביבה: “המשרד להגנת הסביבה פועל באחריות ובמסירות – מבצע מדידות, כותב חוות דעת מקצועיות ומעביר את כל הנתונים למשטרת ישראל. כשאין אכיפה משמעותית – הציבור נשאר חשוף למפגעים שפוגעים בבריאות שלו ובשגרת החיים. מדובר במפגע חמור ובלתי פרופורציונלי. במדינות כמו מצרים וסעודיה קיימות הגבלות ברורות על עוצמות הרעש – ואילו בישראל התחום פרוץ. הגיע הזמן שהמשטרה תפעל בנחישות״.




במכתבה הדגישה השרה כי על פי חוק הרעש, שימוש באמצעי הגברה לצורכי תפילה מותר רק כאשר אינו גורם למפגע. בפועל, קריאות חוזרות בעוצמות גבוהות – לעיתים חמש פעמים ביום – מפרות את החוק, וגורמות למטרד מתמשך שפוגע באיכות החיים ובבריאות התושבים.

השרה סילמן מתריעה כי מדובר לא רק בסוגיה סביבתית אלא גם באתגר של משילות. “המצב שבו גם לאחר שנמצאה חריגה ברורה, לא מתבצעת כל אכיפה – הוא מצב בלתי מתקבל על הדעת. הציבור לא יכול להמתין עוד".

בחודשים האחרונים השרה להגנת הסביבה עידית סילמן והצוותים המקצועיים במשרד ערכו סיורים ופגישות בערים השונות, עם ראשי הערים ומפגשי תושבים ושמעו את מצוקתם בשטח.

במקביל לפנייה למפכ״ל המשטרה , מובילים במשרד להגנת הסביבה מהלך רחב היקף למיגור תופעת הרעש בערים בישראל, כחלק מתוכנית “ערים שקטות”.

על רקע העלייה בצפיפות, הקרבה הגוברת של אזורי מגורים לתשתיות תחבורה ותעשייה, ועלייה חדה בשימוש בצופרים, מערכות הגברה וכלי רכב רועשים – נרשמה בשני העשורים האחרונים הכפלה של ממש בחשיפת הציבור לרעש.

כיום, כמחצית מאזרחי ישראל חשופים לרמות רעש העולות על 60 דציבלים – מעל הרמות הבריאותיות המומלצות.

מסגד בעכו. צילום המחשה: פיקסאביי

במסגרת התוכנית, המשרד פועל בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי לפריסת גלאי רעש חכמים ומצלמות אקוסטיות שיזהו מקורות רעש ויאפשרו תגובה מהירה ויעילה מצד הרשויות המקומיות. לצד זאת, מתקיימים מבצעי אכיפה משותפים עם משטרת ישראל נגד רעש בלתי חוקי מכלי רכב, מקודמות תקנות חדשות בתחום התחבורה, ונפתחו כלים דיגיטליים לציבור למדידת רעש ולדיווח על חריגות.

“המשרד להגנת הסביבה עושה את חלקו – בצורה מקצועית, ממוקדת ועם אחריות לציבור. כעת נדרש כי משטרת ישראל תשלים את התמונה – ותחזיר לאזרחי ישראל את הזכות הבסיסית לשקט".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<