X

לאחר שנה וחצי של מלחמה – כנס מחקרים חדשים של הגליל בקמפוס תל-חי

לאחר שנה וחצי של פינוי, התקיים כנס מחקרי הגליל בקמפוס תל-חי, בסימן החזרה לצפון ולזכרו של פרופ' חיים גורן שהיה ממקימי המכללה האקדמית תל-חי וממייסדי הכנס. נשיא תל-חי, פרופ' אליעזר שליו: "חיים הוא רוח תל-חי. הוא היה ממקימי המכללה, חבר מל"ג, והשאיר אחריו מורשת מפוארת"





כנס מחקרי הגליל. צילום: האקדמית תל חי

לאחר שנה וחצי של פינוי, התקיים לאחרונה כנס מחקרי הגליל בקמפוס תל-חי, בסימן החזרה לצפון ולזכרו של פרופ' חיים גורן שהיה ממקימי המכללה האקדמית תל-חי וממייסדי הכנס.


את המושב המרכזי שהוקדש לפרופ' גורן פתח פרופ' זאביק גרינברג ואמר: "התכנסנו כאן היום ברגשות מעורבים. מחד-שמחה גדולה. שמחת החזרה הביתה. אחרי למעלה משנה של הוראה הרחק מהמכללה, מהקמפוס הזה שגורן היה מיוזמיו וממקימיו, אחרי מלחמה שעוד לא הסתיימה. חזרנו הביתה לתל-חי. יש גם הרבה עבודה של שיקום, חידוש והצמחה מחדש. של המכללה ושל הגליל כולו, כפי שלקחנו על עצמנו בחזון המכללה, וחזונה של האוניברסיטה שבימים אלה אנחנו בהקמתה. ההחלטה על קיומו של הכנס, עם כל המורכבות, היא החלטה על חזרה לשגרה של עשייה אקדמית. לצד השמחה כאב וזיכרון. איבדנו השנה שלשה מדור המייסדים של  המכללה וממוליכיה לאורך שנים רבות. יהודה לוי, מי שהיה המזכיר האקדמי הראשון ופעל במשך שנים לקידום תוכניות המכללה, פרופ' שמואל שמאי, ופרופ' חיים גורן. שלשה ענקים שכל אחד בדרכו ובתחומו הביאו את תל-חי שהיא היום אוניברסיטה בהקמה.  למקומה המכובד כיום במרחב האקדמי הישראלי".




נשיא תל-חי, פרופ' אליעזר שליו אמר בכנס: "חיים הוא רוח תל-חי. הוא היה ממקימי המכללה, חבר מל"ג, והשאיר אחריו מורשת מפוארת. מורשת זה גם סטודנטים רבים, סקרנים, עם רצון לרכוש עוד ועוד ידע ועם אהבה גדולה לידע. גורן ייזכר באהבתו הגדולה לגליל, אהבתו לטיולים, אהבתו להוראה ולמחקר. זו הדרך שהותיר לנו ולבה אנו נצעד."

ההיסטוריון המוערך, פרופ' ישראל ברטל, סיפר על גורן כאיש אקדמיה, כגאוגרף היסטורי מהייחודיים בתחומו. לאחר מכן נתנה העיתונאית והסופרת חן ארצי סרור הרצאה בעקבות ספרה החדש: "שבט, אחים: מערכת הפעלה חדשה לישראל'. במהלכה הציגה את בקשתה להציע שפה שתחדש את הברית הישראלית. שפה שבה מזרח ומערב, יהדות ואוניברסליות, מסורתיות וחלוציות יפעלו  יחדיו, במטרה להתגבר על הפירוד והקוטביות בחברה הישראלית.

במושבי הכנס נידונו נושאים חשובים ומעניינים, ביניהם: מקומן של נשות מפקדי המילואים, חווית הפינוי בצפון הארץ במלחמת חרבות ברזל, התמודדות העסקים הקטנים במציאות המשברית, חקלאות הגליל העליון – ממלחמה ועד בצורת, לקחי פיקוד הצפון ממלחמת חרבות ברזל בהקשרי מרחב העורף הצבאי והאזרחי, הטבע בצפון בזמן המלחמה ואחריה, המודלים השונים של התמודדות עם אתגרי החזרה, ההתחדשות והצמיחה העתידית שלאחר הפינוי הממושך ועוד.

הכנס נחתם בשני סיורים מרתקים. הראשון למנרה, בהדרכת מנהל הקהילה יוחאי וולפין, והשני  למטולה בהדרכת ליאור בז, דור שלישי למייסדי המושבה. מי יתן וישוקמו במהרה יישובי הצפון שנפגעו, שהתושבים כולם ישובו כולם לבתיהם ונדע ימים של שקט ושלווה, צמיחה והתחדשות.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך











<