X

היום שאחרי – כתבתנו יצאה לבקר בשכונה שנפגעה מטיל איראני ומצאה את ספרי הקודש שנותרו ללא פגע (וידאו)

טיל בליסטי איראני שפגע בליבה של שכונת המגורים השלווה בחיפה, שינה את החיים מקצה לקצה וזרע הרס רב. בין מראות הכאוס נמצאו תושבים אופטימיים וגם ספרי קודש שנותרו ללא פגע בדירה שנהרסה כליל


רחוב הגליל הבוקר (שני) עזוב, שחור והרוס. הבתים הרוסים, המכוניות שרופות ואנשים שאיבדו את בתיהם ברחוב חסרי אונים. בין כל הזוועות יש גם אופטימיות ואנשים מאמינים ובבית אחד שנשרף כולו ונהרס שרדו ספרי הקודש שהיו בארון


ביום רגיל ילדים מטיילים ברחוב הגליל בשכונת נווה שאנן הוותיקה בחיפה, בתי הקפה פתוחים אבל היום המראות השחורות לא נותנות מנוח. הרחוב הרוס ועזוב למעט שוטרים, אנשי מד"א וכיבוי אש ותושבים רבים שאיבדו את בתיהם בלילה. המכוניות הרוסות, שרופות ושבורות, אבל בין כל ההריסות של הבניינים נותרו בדירה אחת ספרי קודש שלא נשרפו ונותרו כאילו שום דבר לא קרה אתמול בלילה.




מסביב למקום הפגיעה, עצים קרועים, זכוכיות בכל עבר וגם בבתים עצמם הכל הרוס, שבור, קרוע. השעון שהיה על הקיר נתלש כולו, החלונות נשברו, הספות נקרעו וחדר המדרגות גם הוא כאילו עוד רגע מתפורר. במאפיה הצמודה יושב פרלמנט שמורכב מתושבים שגרים ברחוב או בסמוך, שותים קפה ומנסים להתאושש מהלילה שהיה והמראות הקשים.

בניין שנפגע מפגיעת הטיל הבליסטי שנורה מאיראן. צילום: אודיה שווץ

תושב השכונה, עו"ד איתן סטולר: "אתמול היו אזעקות ונכנסו לממ"ד, פתאום היה בום רציני בבית והבנתי שהפגיעה ממש קרובה, אחרי שיצאנו הבנתי שהפגיעה הייתה 100 מטר ליד הבית שלי, נשרפו בנינים ומכוניות, היה 'שמח' פה. פיקוד העורף הגיע במהירות , הגיעו אנשים סקרנים אבל צריך בהחלט לשבח את פיקוד העורף על העבודה היפה".

נזקים כבדים לרכוש בשכונה. צילום: אודיה שווץ

איך התחושות?

"אנחנו חזקים ונמשיך להיות חזקים, אתה אף פעם לא מאמין שזה יקרה , רק שאתה שומע את הבום, אני מציע לאנשים ברגע שהם שומעים אזעקה להגיע לממ"ד".

יו"ר ועד שכונת נווה שאנן, משה דידי: "אתמול כשהייתה אזעקה התחלנו לקבל הודעות, אני שומע שמות של אנשים שאני מכיר והלב מתחלחל, גרים פה אנשים טובים מאוד, זה הרחוב הראשון שנבנה בנווה שאנן, באתי הבוקר לראות והאנשים בפאניקה ובהלם, כל מי שצריך עזרה שיפנה לוועד ואנחנו נעזור".

ספרי הקודש לא נפגעו. צילום: אודיה שווץ

דויד שיקורל גר ברחוב הגליל וביתו נפגע: "ברוך השם אני מרגיש מצוין, אם זה רצון השם זה הכי טוב, הטיל פגע גם שני מטר ליד הרכב והוא לא נשרף ואילו רכבים שהיו רחוקים יותר כן נשרפו, הוא כולו נמעך מכל כיוון אפשרי זה כי היה תפילין וזו הסיבה שהוא לא נשרף זה חסדים של השם, עדיין לא יודעים איפה נישן בלילה ברוך השם השם יעזור, כמובן שהיו דברים חשובים בבית, אבל ספרי קודש נשארו ודברים שהלכו הלכו ברוך השם".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות









<

<