X

פרסום ראשון – נמל המפרץ ישלם לעיריית חיפה 40 מיליון שקלים בשנה

העירייה תחייב גם את מתחם הפולינום בחמישה מיליון שקלים לשנה, לאחר שמשרד הפנים קבע ששני המתחמים נמצאים בתחום שיפוטה. ההחלטה התקבלה בישיבת צו המיסים לשנת 2026 ומתבססת על קביעת הוועדה הגיאוגרפית של משרד הפנים, לפיה שני המתחמים נמצאים בתחומי השיפוט של העיר חיפה







נמל המפרץ. צילום ארכיון: רענן כהן

בישיבת צו המיסים לשנת 2026 שהתקיימה היום (רביעי) בעיריית חיפה, נקבע כי נמל המפרץ ישלם לעירייה ארנונה בהיקף של כ-40 מיליון שקלים לשנה. בנוסף, מתחם הפולינום של חיל הים יחויב בארנונה בגובה של חמישה מיליון שקלים לשנה.


החלטה זו מתבססת על קביעת הוועדה הגיאוגרפית של משרד הפנים, לפיה שני המתחמים נמצאים בתחומי השיפוט של העיר חיפה. המהלך צפוי להזרים עשרות מיליוני שקלים לקופת העירייה ולחייב אותה גם באחריות על שירותים מוניציפליים בשטחים אלה – לרבות פיקוח ואכיפה. צו הארנונה המעודכן יובא בקרוב לאישור מועצת העיר.







אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בלוקאל פוליטי