X

"מצאתי את עצמי נלחם על החיים, רואה את הבלתי נתפס" – נחנך מוזיאון 'שבעה באוקטובר' בחיפה

היום התקיים טקס מוזיאון השבעה באוקטובר בעמותת יד עזר לחבר. מייסד העמותה, שמעון סבג: "חובתינו המוסרית לזכור את כל הנרצחים". מאמן הכדורגל שלמה שרף, סבא של מאי נעים־שרף ז”ל, שנרצחה ב 7 באוקטובר, בפסטיבל נובה: "חשבתי שכאן במדינה שלנו הילדים והנכדים יהיו בטוחים, כשחווינו אכזריות שאי אפשר לתאר"


חנוכת מוזיאון ה"שבעה באוקטובר". צילום: אודיה שווץ

היום (רביעי) בצהריים התקיים טקס חנוכת מוזיאון “השבעה באוקטובר” בעמותת יד עזר לחבר בנוכחות שגרירים, קונסולים, משפחות שכולות, שורדי מסיבת הנובה וניצולי שואה. מוזיאון “השבעה באוקטובר”, הוקם לזכרה של מאי נעים־שרף ז”ל ולזכר כל הקורבנות שנרצחו באותו יום ובמלחמת “חרבות ברזל”.


המוזיאון נולד מתוך אמונה עמוקה כי אסור לשכוח, וחובה לספר לדורות הבאים. כבר עשרות שנים הוא מעניק חיים, תקווה וחיבוק חם לניצולי שואה, לקשישים ולמשפחות נזקקות. לפני כ־12 שנים הוקם מוזיאון השואה של “יד עזר לחבר” והיום נחנך  מוזיאון “השבעה באוקטובר”.


מאמן הכדורגל שלמה שרף, סבא של מאי נעים־שרף ז”ל, שנרצחה ב 7 באוקטובר, בפסטיבל נובה: "חשבתי שכאן במדינה שלנו הילדים והנכדים יהיו בטוחים, כשחווינו אכזריות שאי אפשר לתאר ההיסטוריה כאילו חזרה. הפעם בתוך הבית שלנו, במדינה שלנו. מאי שלי נחטפה באותו יום נורא, היא הייתה האור של כולנו, שמחת חיים, חיוך שלא נגמר , קשה לעכל שהיא איננה והכאב ישאר איתנו תמיד".


מויזאון ה"שבעה באוקטובר". צילום: אודיה שווץ


עמית דרעי, שורד מסיבת הנובה: “ביום ה־7 באוקטובר 2023 היום ששינה את חיי ואת חייה של מדינת ישראל כולה מצאתי את עצמי נלחם על החיים, רואה את הבלתי נתפס. מאז, הדרך חזרה לחיים רצופה כאב, אשמה וזיכרון. אבל גם אור – בזכות אנשים כמו ד”ר איזבלה ובזכות מקומות כמו עמותת יד עזר לחבר, שמחזירים לנו אמונה. היום אני עומד כאן, לא רק כניצול  אלא כאדם שמאמין שוב בחיים".

שמעון סבג מייסד עמותת יד עזר לחבר: "אחד הפרויקטים שהיתי מוכן לוותר בשביל לעשות אותם זה הפרויקט הזה, אחרי שקרה מה שקרה חובתינו המוסרית כאזרחים לזכור את כל הנרצחים".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות