X

גאווה מקומית – על פי דו"ח משרד החינוך קריית ים מובילה בנתוני הגיוס לצה"ל (בנים)

קריית ים מובילה בנתוני הגיוס לצה"ל. (בנים) האלוף במיל. אבי מזרחי, בן העיר קריית ים: ״אחרי מלחמה כאלה נתונים מצביעים על לכידות חברתית ואיתנות של קהילה. תעודת כבוד לעיר הולדתי שאני גאה בה מאד". ראש העיר, דוד אבן צור: "ההישג האמיתי שלנו העובדה שהגשמנו את החלום הציוני עם הכי הרובה קליטת עלייה ובעיקר דור צעיר עם לב גדול, ערכים ומשמעות"


דוד אבן צור. צילום באדיבות דוברות העירייה

קריית ים הציגה נתונים מרשימים בהתמדה במסגרת החשיבות שמקנה המערכת לשמור על התלמידים, נתונים יפים על הצטיינות בהסמכה טכנולוגית וכמו כן קריית ים נחשבת לאחת ומהערים שהשקיעו הכי הרבה במעטפת חיבוק, טיפול וליווי נפשי לתלמידים בתקופות הקשות שידעה המדינה.


מערכת החינוך בישראל עברה בשנים האחרונות את אחת התקופות המטלטלות בתולדותיה של תקופת הקורונה, המלחמה בצפון, והאובדן הקשה של 14 מבני ובנות העיר שנפלו בקרבות.


הכאב הזה נכנס אל הכיתות, אל הבתים, ואל הלב של כל ילד בעיר. כמעט כל תלמיד הכיר מישהו שנפגע. בתוך המציאות הזו, מערכת החינוך בחרה לא לוותר על דרכה ולשים את הילד במרכז, לפני הכול.


קריית ים היא אחת הערים שהשקיעו הכי הרבה בישראל במעטפת רגשית, בטיפול, בליווי ובתמיכה נפשית. היא עשתה זאת לא כתגובה למשבר, אלא כדרך חיים.


והתוצאות ניכרות: עלייה בשיעור הניגשים ל־5 יחידות במתמטיקה. עלייה משמעותית בהתמדה ובנוכחות תלמידים. גידול מרשים בגיוס לשירות צבאי, בעיקר בקרב בנים.

מצוינות טכנולוגית יוצאת דופן עם תוכניות שמכשירות את תלמידי העיר לעולם של מחר. ובית הספר רבין שהוכר השנה כבית ספר מצטיין ארצי.

ראש העיר, דוד אבן צור : ״אנחנו קהילה של אנשים שקלטה הכי הרבה עלייה בישראל והגשימה את החלום הציוני. ההישג האמיתי שלנו הוא דור צעיר עם לב גדול, עם ערכים ועם משמעות. הנתונים משתנים משנה לשנה, אבל הדרך שלנו קבועה – חינוך עם נשמה, עם כיוון ועם אמונה בילדים שלנו.

קריית ים תמשיך להשקיע בתלמידיה, להעניק להם חיבוק, ביטחון ועתיד, ולהוכיח שחינוך אמיתי נמדד גם  בהקניית ערכים ומנטליות חזקה לצד מקצועיות עם נשמה שמייצרת חיבור עמוק בין התלמיד לקהילה , לרשות ולמדינת ישראל. זה הערך המוסף של מערכת החינוך בעיר ולא בכדי משפחות מכל רחבי הארץ בוחרות להגיע לקריית ים גם בגלל החינוך".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בקרית ים