X

מחוזי חיפה: מסרונים שהוציאה בת 10 מהטלפון של אביה ישמשו כראיה נגדו

מאבק גירושין בין בני זוג מהאיזור הביא לפסיקה מעניינת. הבעל טען שמדובר בפגיעה בוטה בחוק כבוד האדם ובחוק הגנת הפרטיות, אבל השופטת דחתה את בקשתו




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

 

הזכות לפרטיות, אינה עומדת מול ראיה חיונית אשר יכולה להשפיע על ההליך המשפטי. כך עולה מפסק דין מעניין, שניתן בימים אלה בבית המשפט המחוזי בחיפה, בשבתו כבית משפט לעניינים אזרחיים, במסגרת מאבק גירושין בין בני זוג.


בית המשפט גם פונה בפסק דינו להורים המנהלים הליכי גירושין, שלא לערב את ילדיהם בהליכים המשפטיים.




 

מסרונים שהוציאה ילדה מהטלפון הנייד של אביה ישמשו ראיה במאבק הגירושין של הוריה. צילום אילוסטרציה pexles

 

מאבק גירושין בין בני זוג מהאיזור ניטש סביב זכותה של האישה לחלקה בדירת המגורים. במסגרת ההליכים המשפטיים ביקשה האישה להגיש לבית המשפט לענייני משפחה בחיפה, תכתובת של הודעות בין בעלה לבין אמו, בנוגע לדירת המגורים שעליה תובעת האישה בעלות חלקית, בניגוד לבעל שטוען כי הדירה שייכת כולה לאחותו וכי לאף אחד אין בה זכויות.

האישה ביקשה להציג את המסרונים בין הבעל לבין אמו, שלטענתה מפריכים את את גרסתו של הבעל.

לדברי האישה, ילדתם הקטינה ב 10.5, היא זו שמצאה את המסרונים בטלפון של אביה והעבירה אותו לטלפון שלה.

לגרסת האישה, הילדה שמודעת להליכים שמתנהלים בין הוריה, העבירה את המסרונים לטלפון של האישה ובהם יש מידע המפריך את טענות הבעל.

בית המשפט לענייני משפחה בחיפה החליט לקבל את המסרונים כראיה בהליך המשפטי.

בתגובה עתר הבעל לבית המשפט המחוזי בעיר, וטען כי אשתו שידלה את בתם להוציא את ההודעות מהטלפון שלו, ללא ידיעתו או הסכמתו.

הבעל טען כי מדובר בפגיעה בוטה בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו ובחוק הגנת הפרטיות.

 

היכל המשפט בחיפה. צילום ארכיון

 

 

הדיון התנהל בפני השופטת אספרנצה אלון, שציינה בפסק דינה, כי הליכים בבית המשפט למשפחה מתנהלים בשקיפות רבה יותר מאשר הליך אזרחי רגיל, ומחייבים חובות גילוי מוגברות בין הצדדים.

עוד קבעה השופטת כי ככל שהראיה חיונית יותר להוכחת האמת, כך יגבר משקלה לעומת משקלה של הפגיעה בפרטיות.

השופטת לא התעלמה מהעובדה שבמקרה זה מעורבת ביתם הקטינה של בני הזוג וכתבה בפסק הדין:

"יידעו הורים כי הליכים משפטיים ומשפחתיים בסופו של יום מסתיימים, אך צלקות שיותירו הורים בנפש ילדיהם בגין המאבק המשפטי ועירובם בו, לא ייעלמו.

העמדת קטין בתווך בין ההורים, העמדתו במבחן נאמנויות ביחס למי מהוריו, הם נזקים שיישא הקטין על גבו ובנפשו לכל חייו. ראוי כי כל הורה ישמור על יציבתו הנפשית והרגשית של בנו/בתו, אשר ממילא מתערערת עם התערערות המשפחה".

השופטת פסקה שמידת הפגיעה בפרטיות במקרה זה, אינה חמורה וקשה כפי שמתאר הבעל. הראיה הוגשה לצורך הפרכת טענות האיש והזמת עדותו ועדות אמו, באשר לזכותה הלכאורית של האישה, בחלק מדירת המגורים. במצב שכזה, קבעה השופטת, היה מקום לקבל את הראיה.

השופטת סיכמה כי החלטת בית המשפט לענייני משפחה נמצאת במתחם הסבירות של שיקול הדעת השיפוטי וכי במקרה זה, ראוי כי הגנת הפרטיות תיסוג מפני הצורך להבטיח הליך משפטי הוגן.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט