X

"אדמה, מים, רוח, אש… וריקות" (וידאו)

התערוכה מציגה באור חדש את הקשרים המיוחדים ביו חמשת האלמנטים המרכיבים את עולמינו והיא מוצגת עד חודש נובמבר. מוזיאוני חיפה קיבלו בימים אלה הודעה על זכייתם במרכז "שבת ישראלית" של משרד התרבות והספורט

אירוע פתיחת התערוכה התקיים בפטיו המוזיאון בו הוצגו עבודות הבמבוק המרהיבות של האמן היפני טאקאיוקי שימיזו. את הערב הנחתה אוצרת מוזיאון טיקוטין, ד"ר אתי גלס גיסיס, שהודתה לכל הנוכחים ובמיוחד לאמנים ולאספן המציגים בתערוכה.

יושי היגוצ׳י, נספח התרבות של שגרירות יפן בירך על התערוכה: "אהבתי מאוד את שם התערוכה: 'אדמה, מים, רוח, אש… וריקות' כי טבע זה דבר מאוד אוניברסלי ובאותו הזמן דבר מאוד אישי" וציין כי חודש יוני הוא חודש איכות הסביבה ביפן, הכולל אירועים שונים סביב הנושא ולכן "פתיחת התערוכה נעשית בדיוק בזמן ובנושא המתאים".


צפו בוידאו:

 

התרגשות רבה ניכרה בקרב האמנים המציגים בתערוכה: יעל הרניק, מאיה כהן לוי, עירית אבא, יוקי היראקאווה, טאקאיוקי שימיזו, והאספן, פרופ' איתמר פרוקצ'ה, שעלו לברך. שימזו סיפר כי שאב את ההשראה לעבודתו מהעיירה ממנה הגיע ביפן, בפו, שידועה בשני דברים – במבוק ומעיינות חמים, והזמין את המבקרים להתבונן ולחוש את אדי המעיינות עוברים דרך הבמבוק. האמנית מאיה כהן לוי סיפרה כיצד השפיעו תרבות יפן בכלל וציורי הדיו והקליגרפיה היפנית בפרט על חייה וכיצד עבודותיה משקפות את המודעות והזרימה של היד שלמדה בטכניקות האמנות היפנית. את הנאומים סגרה האמנית יעל הרניק כהן, שלמדה את התואר השני והשלישי שלה באמנות ביפן, וסיפרה על טכניקות הצביעה המיוחדות שלה בצבען היפני האינדיגו, הכוללות שימוש באורז, סויה ואצות ים.

התערוכה המיוחדת מוצגת עד חודש נובמבר. מוזיאוני חיפה קיבלו בימים אלה הודעה על זכייתם במרכז "שבת ישראלית" של משרד התרבות והספורט. מיזם "שבת ישראלית" שהחל לפני שנתיים מאפשר לציבור המבקרים כניסה חינם למוזיאונים בסופי-שבוע.

 




משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

האם אתם אוהדי כדורגל?

צפה בתוצאות

Loading ... Loading ...

אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בתרבות




<





<






<
<



<