X

ראש עיריית קריית ביאליק בפנייה דחופה למנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "לאפשר לזוכי מחיר למשתכן לממש את זכייתם"

ראש עיריית קריית ביאליק, אלי דוקורסקי, פנה במכתב למנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטיין, בדרישה למצוא פתרון מיידי עבור זוכי תוכנית "מחיר למשתכן" בפרויקט "אפקה בשמורה" בעיר, אשר אינם יכולים לממש את זכייתם


אלי דוקורסקי. צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

המכתב נשלח בעקבות פניות תושבים שזכו בהגרלה מספר 2418 שנערכה בקיץ האחרון, ואשר גילו כי בחירת הדירות, שתוכננה לינואר 2025, הוקפאה על ידי משרד הבינוי והשיכון. הסיבה לכך, לפי טענותיהם, היא מחלוקת בין המשרד לבין חברת הבנייה באשר להצמדת מחירי הדירות למדד ולמועד קבלת היתר הבנייה לקרקע.


דוקורסקי הדגיש כי מדובר במצב בלתי סביר שפוגע בזוכים ומותיר אותם באי ודאות מוחלטת. עוד ציין כי הזוכים אינם מקבלים מענה מספק מהמשרד או מהחברה היזמית, דבר שמחריף את המצוקה.




ראש העיר קרא למשרד הבינוי והשיכון ולחברת הבנייה להגיע לפתרון בהקדם האפשרי, על מנת לאפשר לזוכים לממש את זכייתם לדירה במחיר מסובסד, בהתאם לתנאי ההגרלה וללא עיכובים נוספים. כעת ממתינים בעיריית קריית ביאליק לתגובה רשמית ולהבהרות בנושא.

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגבה: "משרד הבינוי והשיכון וחברות הבקרה מטעמו מבצעים ליווי שוטף לפרויקטים בתכניות "דירה בהנחה", בתוך כך המשרד מבצע מעקב אחר חסמים שעולים מהשטח בהתקדמות הפרויקטים ומקצה משאבים ומאמצים בהתרתם. נוסיף כי בשנה האחרונה השקיע המשרד מיליוני שקלים עבור פיתוח והאצת נדל"ן שהובילו לקידום בנייתן של יח"ד רבות ברחבי הארץ. נדגיש כי כל הפרויקטים בתוכנית "דירה בהנחה" מוכרים לנו ואנו עושים כל שביכולתנו בשיתוף הגורמים הרלוונטיים על מנת לקדמם. לעניין המכתב, נדגיש כי פניית ראש העיר לא הגיעה אל לשכת המנכ"ל ואנו לא מכירים את תוכן המכתב".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בקרית ביאליק










<






<












<