X

נציגות יוקרתית והיסטורית של שישה שחייני מכבי חיפה כרמל באולימפיאדת פריז 24

אביב ברזלי ואדם מראענה השיגו את הקריטריון וימריאו גם עם המשלחת הישראלית בחודש הבא. יו"ר מחלקת השחייה של מכבי חיפה: "מרגש שקשה להסביר את זה"

במסגרת תחרות הקריטריון האולימפית (ה-TRIALS) שהתקיימה בבריכת השחייה במכון וינגייט נרשם רגע שיא במשחי המוקדמות השייך לשחיין האגודה, אדם מראענה שקבע את הקריטריון האולימפי במשחה ל-100 גב, תוך שהוא משווה  את השיא הישראלי כשהוא עוצר את השעון בזמן של 53.60 שניות על רקע קריאות העידוד.

הוא שיפר את שיאו האישי בקרוב לשנייה אותו שיא ששבר בקיץ האחרון (54.52שניות) . שיאו של השחיין הירוק הפך אותו למוביל ברשימת טבלת השיאים לצידו של השחיין האולימפי, יעקב טומרקין.


אדם מרעאנה. צילום: איגוד השחייה




מראענה(20) הנחשב לאחד השחיינים המוכשרים של האגודה מאז שהיה צעיר הוא, יליד חיפה . אימו יהודיה ואביו מוסלמי . ההישג, הפך אותו להיות השחיין הערבי-ישראלי הראשון במשחקים האולימפיים והספורטאי הערבי-ישראלי השלישי אי פעם במשלחת הישראלית למשחקים.  "הפתעתי את עצמי, אני מאוד שמח" אמר מראענה והוסיף לקראת הבאות :" לפניי עבודה קשה בחודש וחצי הקרובים במטרה להשיג את הטוב ביותר שניתן כדי לייצג את המדינה והאגודה בכבוד”.

אביב ברזלי. צילם: איגוד השחייה

הישג יוקרתי נוסף שייך לשחיינית מכבי חיפה כרמל, אביב ברזלי שקבעה אתמול (רביעי) את הקריטריון ב-200 גב עם שיא אישי של 2:09.63 דקות והיא גם תמריא בחודש הבא לפריז לייצג את המדינה ואת האגודה .

כזכור, ברזלי העפילה לחצי הגמר במשחקים באולימפיאדת בטוקיו. "אני ממש שמחה, עבדתי סופר קשה בשביל זה" אמרה השחיינית הירוקה.

ההישגים של השחיינים זכה למחמאות רבות מראשי האגודה שלא הסתירו את התרגשותם. עדי סגל, יו"ר מחלקת השחייה של מכבי חיפה כרמל : "זה היה מרגש שקשה להסביר את זה. אדם הוא סיפור סינדרלה. ממקום שלא סופרים אותך בחוץ להישג כזה זה מדהים. השקענו בו מעטפת גדולה כי האמנו בו. הוא שחיין בית, נשמה. ספורטאי על שעתידו עוד לפניו. אנחנו פשוט גאים בו וגם באביב שעשתה הישג גדול. אחרי שנה לא פשוטה ומאתגרת עם ה7 באוקטובר כשהיא נמצאת בארה"ב ומתמודדת לבד עם זה שם, לבוא לעשות הישג כזה בחדות. זה מדהים. היא שחיינית של מאני טיים. מדהימה".

רשימת שחייני מכבי חיפה לפריז: מירון חירותי, 50 חופשי. אביב ברזילי ,200 גב. אדם מראענה, 100 גב. איילה שפיץ שליחות 4*200. רוני פולונסקי כרגע שליחים. ינסה לקבוע קריטריון בסוף השבוע. לאה פולונסקי כרגע גם שליחות ותנסה לקבוע קריטריון אישי בסוף השבוע. דוד גרצ׳יק פספס בשלוש מאיות השנייה וינסה שוב באליפות אירופה.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בספורט