X

יוזמה עצמאית – מתנדבים הכינו את מפת המקלטים המלאה של חיפה ומצבם של כל אחד מהם

לראשונה, לחיפה יש מפת מקלטים המציג את מצבם ושמישותם. פעילי רשימת "רוב העיר" סרקו את מקלטי העיר במטרה להשמישם בכדי שיאפשרו את קליטת התושבים בעת חירום. המשימה הבאה: פיזור מגוניות במקומות בהם לתושבים אין הגנה של ממ"דים או מקלטים

  1. 1

פעילי רשימת "רוב העיר" השמישו את המקלטים בעיר וניהלו מבצע בסיומו לחיפה וקריית חיים יש לראשונה מפה המראה את מצבם של המקלטים בעיר. הפעילים גייסו כ-500 מתנדבים לצורך ניקוי והשמשת המקלטים בחיפה וקריית חיים. המפה מראה את מיקומו ומצבו של כל מקלט באופן מפורט בפרויקט הנמשך מזה קרוב לשלושה שבועות ועדיין לא הסתיים. למפה המלאה של "רוב העיר": https://www.rovhaifa.org/haifa-shelters


מפת המקלטים של חיפה
מקור: גוגל"ביום שבת, כאשר פרצה המלחמה, היה ברור לנו שאנו לוקחים את הפרויקט על עצמנו ויצאנו לדרך", מספרת סאלי עבד, ראש הרשימה, "השתמשנו במערך הארגוני שלנו המבוסס על מטה מתנדבים רחב מאוד, להיערכות חירום. יזמנו מהלכים שהצטרפו אליהם מאות שותפות ושותפים חיפאים יחד עם קהילות, ארגונים, ומערך הרווחה והקהילה של העירייה.




"עיריית חיפה סייעה לנו ביחד עם פיקוד העורף. כ- 500 מתנדבים הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ בה הם דיווחו על מצב המקלטים, וצוותי מתנדבים ברחבי העיר יצאו לנקות, לתקן תקלות ולתלות שלטי הכוונה, כדי להבטיח מרחבים מוגנים מתפקדים, נגישים ובטוחים לכולם. כל המידע הועבר כמובן לעירייה".

"צוות מתנדבים ברחבי העיר יצא לנקות"
צילום: רוב העיר

"זה היה מחמם לב לראות כיצד השכנים הצטרפו אלינו בכדי לנקות את המקלטים. גילינו מקומות בהם אין שום מקלט, כמו בשכונת הוואדי בהדר ומקומות בהם אנו מתכוונים לפעול בשלב הבא ולהכניס ערך מוסף של פעילות לילדים. עיקר העבודה היתה בהתקנת שילוט שיורה לתושבים להיכן להגיע".

"הופתענו לטובה מהסיוע לו זכינו מכל מיני ארגונים כמו חברת חשמל שהציעה לסייע בהשמשת קווי מתח שלא פעלו. בחור בשם עדי אופיר התנדב להכין את המפה. למפה יש מפתח המסביר מה רואים בהדאגנו לציין בתוכה לגבי כל מקלט, האם המקלט נקי, האם הוא דורש נקיון, האם המקום נעול – כרגע המקלטים אמורים להיות פתוחים, האם השירותים נקיים, כמה כיסאות יש בכל מקלט, כמה מזרונים והתאריך בו נוקה המקלט".

"גילינו מקומות בהם אין שום מקלט"
צילום: רוב העיר

"בסך הכל ניקינו מאז החל המבצע כ-200 מקלטים. המקומות בהם חסרים מקלטים צויינו על סמך ההתרשמות של המתנדבים. העירייה הבטיחה להביא מיגוניות, שכל אחת מהן עולה כ-80 אלף שקל. הם יפוזרו בהתאם למפה".

"יש לנו עוד המון עבודה. נמשיך לנקות. חברת החשמל טיפלה בתקלות ועיריית חיפה תטפל במים. עדיין חסר שילוט בעברית ובערבית. הרבה שכנים מאוד שמחו ממה שעשינו והצטרפו לעבודות. אנו מאמינים ומקווים שבמה שעשינו נסייע לחוסן החברתי בעיר. אנו מקווים לסייע לילדים, להביא אומנים שיציירו ויתנו קצת חיים, להביא פסיכולוגית שתוכל לסייע ולהביא מתודות של הרפייה.  במקומות בהם יש קהילה שמעורבת, חשוב לנו לחזק את החוסן החברתי."

סאלי עבד, עומדת בראש רשימת "רוב העיר"
צילום: ארכיון פרטי

"התחלנו עם גרעין של 200 מתנדבים ועם הזמן זה גדל. כיום יש לנו כ-800 מתנדבים שמוכנים לסייע. נדהמנו מההיענות. לא כולם מתנדבים על הזמן, אבל הם מעורבים. זה היה פרויקט קהילתי של סיוע הדדי. הופתענו מסיוע בהדר, קריית אליעזר, שפרינצק, נווה שאנן. היה נעים לראות את ההירתמות של האנשים. המטרה תרמה ללכידות. היה כייף לראות כיצד בודקים אותנו".

 






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות









<
<
<