X

דריכות לאורך גבול הצפון לקראת נאום מזכ"ל חיזבאללה

מחר (שישי) אמור חסן נסראללה לשאת נאום בפעם הראשונה מאז תחילתה של מלחמת "חרבות ברזל" ולאורך גבול הצפון ממתינים לשמוע האם נסראללה יודיע על הרחבת המערכה הצבאית או יסתפק בדברי תמיכה בחמאס

  1. 1

כל יחידות צה"ל לאורך גבול הצפון נמצאות בדריכות לקראת נאומו של חסן נסראללה, מזכ"ל ארגון הטרור חיזבאללה ששולט בדרום לבנון. תוכנו של הנאום אינו ידוע כמובן אולם ההתייחסות היא שנסראללה יחליט לנקוט בצעד הקיצוני ביותר שביכולתו ולהודיע על הצטרפות למלחמה נגד ישראל ופתיחת חזית שנייה.

ממתינים לנאום. מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה (צילום: עמוד הטוויטר של רשת PressTV)


נאומו של נסראללה במהלך מלחמת לבנון השנייה, על כך שהטילים שלו יגיעו לטווח של "אחרי חיפה" עדיין זכורה היטב במערכת הביטחון ולאור העובדה כי הוא מחזיק ברשותו מאגר אדיר של רקטות ארוכות טווח שיכולות להגיע למרחק של מאות קילומטרים, מערכת הביטחון פרסה סוללות נגד טילים במקומות רבים.



זמן קצר לאחר תחילת מלחמת "חרבות ברזל" פונו היישובים לאורך גבול הצפון ורק תושבים בודדים נותרו בהם על מנת לשמור על תפעול שוטף. לאורך גבול הצפון ישנם כוחות גדולים של צה"ל אולם יש לזכור כי אנשי חיזבאללה נמצאים קרוב מאוד לגבול וכבר היו ניסיונות לחצות את הגבול ולהיכנס לתוך שטח ישראל שהסתיימו גם בפגיעה בחיילים. עד כה פעילותו של חיזבאללה מוגדרת "מצומצמת" ועיקר מאמציו מופנים לפגיעה במוצבי צה"ל לאורך בגבול וירי פצמ"רים לעבר הגליל.

חיל האוויר תוקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון. צילום: רשתות חברתיות

טובי המוחות במערכת הביטחון מנסים לפענח את כוונותיו של נסראללה שמחזיק עדיין בכוח הצבאי הגדול והמיומן ביותר באזור ומסוגל לנהל מלחמה ארוכה עם ישראל. נקודת ההנחה של מערכת הביטחון כעת היא הקיצונית ביותר, שנסראללה יודיע על הרחבת המערכה נגד ישראל ובכך יאלץ אותה לפעול בשתי חזיתות במקביל. במקביל, הועברו מסרים לנסראללה ולממשלת לבנון, כי התלקחות צבאית בגבול הצפון, תחייב את צה"ל לפעול בתקיפות יתרה ולבנון תסבול מפגיעה קשה ביותר.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות