X

השוטר שירה למוות בסלומון טקה – זכאי

בית משפט השלום בחיפה זיכה את קצין המשטרה שירה למוות בסלומון טקה מהעבירה שיוחסה לו של גרימת מוות ברשלנות. בגופו של טקה נמצאו סימנים של אלכוהול וחשיש ובית המשפט פסק שקצין המשטרה היה בסכנת חיים מיידית וממשית מפגיעה של אבנים שהושלכו לעברו על ידי טקה ונערים נוספים

היום (שלישי) בצהריים פסק השופט הבכיר בבית משפט השלום בחיפה, ד"ר זאיד פלאח, כי קצין המשטרה שירה וגרם למותו של סלומון טקה (18) לפני חמש שנים בגן ציבורי בקריית חיים, זכאי מהעבירה שיוחסה לו בכתב האישום ובית המשפט קבע כי הירי בוצע מתוך הגנה עצמית.

לפי כתב האישום בילה הקצין בגינה ציבורית עם אשתו ושני ילדיו. אשתו הפנתה את תשומת לבו לכך שנער כבן 13 נותן כסף לשלושה קטינים אחרים, באופן שיצר אצלה רושם כי הם נוטלים את כספו באיומים.


הקצין ניגש אל הנער, ציין כי הוא איש משטרה, תשאל אותו על שאירע והלה אישר כי מסר להם שטר של 50 שקלים. הקצין פנה אל שלושת הקטינים, הזדהה באמצעות תעודת מינוי משטרתית ודרש מאחד הקטינים לרוקן את כיסיו. על פי כתב האישום, בשלב זה הצטרף טקה אל הקטינים, שאל את הקצין מיהו וטען כי התעודה והאקדח שהציג מזויפים.




סלומון טקה ז"ל

בכתב האישום נטען כי טקה והקטינים הקניטו את הקצין וגידפו אותו והוא החליט הקצין לעזוב את המקום, התקשר למשטרה ודיווח כי מאיימים עליו. הקצין הבחין שאשתו וילדיו ממתינים לו במרחק של כ-25 מטרים והחליט לא להתקרב אליהם, במקום זה נכנס לחניה פתוחה של בית סמוך. הנערים הלכו בעקבותיו, וטקה וחלק מהקטינים השליכו לעברו אבנים, כאשר שתיים מהאבנים פגעו בו וחבלו בו.

על פי עדותו של חוקר המחלקה לחקירות שוטרים במשפטו של הקצין, אחת משתי האבנים שפגעו בקצין הושלכה על ידי טקה. לטענת הקצין הוא חש בשלב זה כי נשקפת סכנה לחייו והוא יצא מהחניה אל מרכז הכביש, כשטקה ושניים מהנערים עומדים מולו במרחק כמה מטרים. הוא שלף את אקדחו, דרך אותו, כיוון אותו לעבר הנערים וצעק להם להתרחק. מיד לאחר מכן כיוון את אקדחו אל מרכז הכביש לשמאלו של טקה ומעט לפניו, וירה ירייה אחת. הקליע שירה הקצין פגע באספלט וליבתו ניתזה אל חזהו של טקה וצוותי רפואה שהוזעקו למקום קבעו את מותו.

מחאת יוצאי אתיופינה בעקבות מותו של סלומון טקה ז"ל, בצומת קריית אתא. צילום ארכיון: דוברות המשטרה

בעקבות מותו של טקה פרצו מהומות ענק בקריות שהתרחבו עד מהרה לחלקים נוספים במדינה ובמהלכן התעמתו בני העדה האתיופית עם כוחות המשטרה בטענה לאפליה ומישטור יתר נגדם על ידי המשטרה. במהומות נגרמו נזקים לרכוש בהיקף של מיליונים רבים של שקלים, כבישים נחסמו ומאז הופנו איומים ברצח כלפי הקצין ובני משפחתו שזהותם ומקום מגוריהם אסורים בפרסום מחשש לחייהם.

פסק הדין משתרע על יותר מ-200 עמודים בהם מפרט השופט פלאח את את העדויות הרבות והממצאים הפורנזיים שהוצגו בפניו. השופט קבע כי עדותם של הנערים שהיו עדי ראייה אינן אמינות והיו בהן סתירות רבות. בגופו של טקה נמצאו סימנים של אלכוהול וחשיש וממצאי די-אנ-איי הוכיחו שטקה אכן השליך אבנים על קצין המשטרה.

השופט הבכיר פלאח פסק כי הנערים הפגינו זלזול בוטה בקצין המשטרה ובית המשפט שוכנע כי רצונו של קצין המשטרה היה להרגיע את הרוחות. בית המשפט פסק כי קצין המשטרה היה "בסכנת חיים ממשית ומיידית" וכי הייתה הצדקה לירי שביצע. "מאחר ושוכנעתי, שהנאשם היה בסכנת חיים ו/או סכנה גופנית, ממשית, מוחשית ומיידית, אזי ועל אף התוצאה הקשה של מעשיו, הרי שכתוצאה מהתנהלותו נוטרלה הסכנה, וניצלו חייו וחיי בני משפחתו. על כן – שוכנעתי, שהייתה הצדקה לירי שביצע הנאשם, חרף הסיכון הממשי שהיה טמון בירי מעין זה. מסקנתי, שהסיכון אותו נטל הנאשם, עת ביצע ירי לצידו של המנוח, לא היה סיכון בלתי סביר, והירי היה מתבקש בנסיבות העניין".

"לאחר בחינת כל התנאים הגעתי למסקנה, שאלה התקיימו במלואם: בסמוך לפני הירי, הותקף הנאשם באבנים, ע"י המנוח וחבריו, והאבנים כוונו לגופו של הנאשם, חלקם פגעו בו, ואחת האבנים פגעה בעורפו, סמוך לראשו. גם לאחר פציעת הנאשם, לא חדלו המנוח וחבריו מתקיפתו, וברגע הירי המשיך המנוח להחזיק באבן, ולא שעה לדרישת הנאשם, כי הוא וחבריו יתרחקו ממנו. מצב זה יצר איום מיידי ומוחשי, לגופו ו/או לחייו של הנאשם, ולגופם ו/או חייהם של בני משפחתו שהיו בקרבת מקום, ותגובתו של הנאשם, עת ביצע את הירי, הייתה מיידית, מידתית וסבירה, וכל מטרתה הייתה לנטרל את הסכנה, להרחיק את תוקפיו, ולמנוע מהם מלממש את הסיכון לחייו, לגופו, ולחירותו, שלו ושל בני משפחתו".

השופט הבכיר פלאח פנה למשפחתו של טקה והביע צער על מותו של בנם. הוא הוסיף כי ייתכן ויהיה קשה למשפחה לקבל את פסק הדין ותחוסת חוסר צדק אך לדבריו "הצדק לא פועל רק לצד אחד אלא לשני הצדדים". השופט פנה גם לקצין המשטרה ואמר לו: "על אף הזיכוי המשפטי, עול כבד רובץ על נפשך, שהרי הזיכוי לא יכול למחוק את העובדה, שכתוצאה ממעשיך נגרם מותו של אדם".

עו"ד רונן יצחק, המשנה למנהלת מח"ש: ״בית המשפט קבע היום כי הגשת כתב האישום על ידי מח"ש היתה מוצדקת וכי מח"ש פעלה כראוי ובאופן מקצועי, הן בניהול החקירה והן בעת ההחלטה על הגשת כתב האישום וניהול התיק. עם זאת, בית המשפט מצא שיש מקום לזכות את הנאשם ממספר נימוקים. אנו נלמד את הכרעת הדין ונשקול את צעדינו".

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות























<





<