X

אולימפיאדת הביוטכנולוגיה השביעית בטכניון

משרד החינוך והטכניון קיימו בתחילת החודש את אולימפיאדת הביוטכנולוגיה השביעית. האולימפיאדה נועדה למשוך תלמידים לתחום זה ולטפח את תלמידי התיכון העוסקים במחקר יישומי בביוטכנולוגיה. התלמיד דביר בן-אשר מכפר סבא זכה במקום הראשון

את האירוע שהתקיים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון פתחה פרופ' מרסל מחלוף, סגנית דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, שאמרה לתלמידים ולמוריהם: "התרשמתי מאוד מהעבודות שעשיתם במהלך השנה. זכיתם בהזדמנות להתעמק בלמידה, להשוות ממצאים, לפתח שיטות ולהגיע לחקר האמת. כל מה שרכשתם במהלך עבודת המחקר ילווה אתכם כמו אבן יקרה כל החיים. אני מקווה לראות אתכם בפקולטה כסטודנטים בעוד כמה שנים".

מימין: פרופ' אילת פישמן, עדי יחיאלי, נגה בן דוד, דביר בן-אשר, אליאן סגל, שחר אלפי ויהודית דסקלו. צילום: אלון יחזקאלי


אירוע הגמר של האולימפיאדה מתקיים אחרי חודשים של עבודה מאומצת בבתי הספר, ומגיעים אליו חמישה תלמידים נבחרים מכל הארץ שצלחו את כל השלבים. את האולימפיאדה מובילים מאז היווסדה פרופ' אילת פישמן ופרופ' עומר יחזקאלי מהטכניון ויהודית דסקלו, מפמ"ר ביוטכנולוגיה במשרד החינוך. יהודית דסקלו אמרה כי "השנה האחרונה העמידה את כולנו במבחן, ובכלל לא היה ברור שנצליח לקיים אולימפיאדה. תלמידים רבים מפונים מבתיהם, בחינות הבגרות של מועד חורף נדחו, ומחשבותינו נתונות לפצועים ולמשפחות החטופים. עם זאת, בזכות המורים הנפלאים של המגמה והמוטיבציה של התלמידים, הגענו ליום החשוב הזה. האולימפיאדה תורמת רבות לקשר בין הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון לבתי ספר תיכוניים, קשר שמפתח את תלמידי המגמה ברחבי הארץ".




"בראש ובראשונה אני רוצה להודות למורות ולמורים הנפלאים של מגמת הביוטכנולוגיה אשר עובדים ללא לאות כדי לעניין ולסקרן את התלמידים בתחומי המדע והטכנולוגיה," אמרה פרופ' אילת פישמן. "אני מברכת את כל התלמידים שהגיעו לגמר על המוטיבציה והמסירות. כולכם עשיתם עבודה מצוינת שהקשתה עלינו לבחור את הזוכים".

דביר בן-אשר שזכה במקום הראשון בהרצאה על הפיתוח הזוכה. צילום: אלון יחזקאלי

במקום הראשון זכה דביר בן-אשר, תלמיד כיתה י"ב מתיכון 'תורה ומדע בכפר' בכפר סבא, שעסק בעבודתו בהשפעת החלבון הרקומביננטי אלפא-1-אנטיטריפסין על דיכוי תגובה דלקתית. חולים הסובלים מחוסר באלפא-1-אנטיטריפסין מטופלים אחת לשבוע בקבלת עירוי ובו חלבון מסרום דם הומני, וטכנולוגיה שתאפשר לייצר אותו במעבדה תוכל לענות על הצורך בזמינות, הדירות ויעילות שלו כנוגד דלקת במחלות אוטואימוניות. דביר הוא לא רק תלמיד מצטיין, הוא גם יו"ר מועצת הנוער העירוני בכפר סבא.

במקום השני זכתה שחר אלפי מכיתה י"ב באורט הנרי רונסון, אשקלון, אשר בערב לפני האולימפיאדה חוותה אזעקות של "צבע אדום" ובכל זאת הגיעה עם חבריה לכיתה. עבודתה עסקה בתפקיד השפעת סודיום בוטירט על מאפיינים שונים של שורות תאי סרטן השד MDA ו MCF-7. העבודות של דביר ושחר נעשו בשיתוף פעולה עם ד"ר נועה גודין מהמרכז הטכנולוגי בבאר שבע.

במקום השלישי זכתה אליאן סגל, תלמידה מעמל ב' פתח תקווה, שחקרה את השפעת הפפטיד הציקלי AFP4 על פעילות האינטגרין αVβ3 בתאי סרטן השד. עוד עלו לגמר נגה בן דוד מאורט ע"ש רבין גן יבנה ועדי יחיאלי מתיכון דרכא בית ירח, עמק הירדן.

המשתתפים באירוע שמעו את הרצאתה של הדוקטורנטית ענבל אדמתי מהמעבדה של ד"ר עמית צייזל מהפקולטה להנדסה ביוטכנולוגיה ומזון: "שתי הפנים המולקולריות של רעלת הריון". ענבל הציגה את עיקרי עבודת הדוקטורט שלה על סמנים ביולוגיים חדשים שיאפשרו לאבחן רעלת הריון מוקדמת בשלב הפרה-סימפטומטי שלה וכך להציע התערבות יעילה יותר שתחסוך חולי וסבל מהאם ומהעובר כאחד. היא אמרה לתלמידים כי התפעלה מהפרויקטים החדשניים שהם הציגו ומיכולת ההרצאה שהפגינו בפני עמיתיהם.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות























<