X

90 אלף שקלים למנקה שפוטרה בזמן חופשת מחלה

חברת ניקיון טענה שהעובדת התפטרה במהלך חופשת מחלה אך בית הדין לעבודה בחיפה דחה את הטענות




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

בית הדין לעבודה בחיפה פסק פיצויים לעובדת ניקיון שפוטרה שלא כדין בתקופת אי כושר עבודה.

חברת הניקיון שבה הועסקה טענה כי העובדת, ששברה את הרגל בזמן שעבדה אצלה  היא זו שהתפטרה, אולם השופט טל גולן קיבל את גרסת העובדת כי היא פוטרה בשל מצבה הרפואי וקבע כי היא זכאית לפיצויי פיטורים ולכל זכויות הסוציאליות הנוספות.


 




מנקה. צילום אילוסטרציה pexels

התובעת הועסקה כעובדת ניקיון בחברת שירותי ניקיון ושברה את רגלה בתאונת עבודה. כתוצאה מכך ששהתה בחופשת מחלה שלאחריה שבה לעבודה. כמה חודשים לאחר מכן היא קיבלה אישור מרופא תעסוקתי של קופת החולים שקבע כי אינה כשירה לעבוד למשך תקופה נוספת. תוך כדי אותה תקופה קיבלה העובדת מחברת הניקיון הודעה על סיום העסקתה.

בתביעה שהגישה נגד חברת הניקיון לבית הדין לעבודה בחיפה, היא טענה כי לא נעשה עמה "גמר חשבון" והיא לא קיבלה טופס 161. היא טענה שהיא זכאית להשלמת פיצויי פיטורים, פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, דמי הודעה מוקדמת ודמי חגים.

חברת הניקיון טענה מנגד כי התובעת לא פוטרה אלא הודיעה שהיא מתפטרת עקב מצבה הבריאותי. מאחר שהתפטרה הוצאה לה הודעה על סיום עבודתה, אך לאחר שהתברר שהאישור הרפואי הוא זמני נמסר לתובעת שהפיטורים מבוטלים ושהיא מתבקשת להודיע לממונים עליה אם היא מעוניינת לשוב לעבודתה. לדברי חברת הניקיון, העובדת לא ענתה לניסיונות ההתקשרות עימה ולכן אינה זכאית לסעדים הנובעים מטענת הפיטורים, ודמי החגים שולמו לה במלואם.

השופט  טל גולן קיבל את התביעה ברובה, מלבד רכיב דמי החגים. נקבע כי לפי העדויות והעובדות, התובעת פוטרה לאחר שהאישור בדבר אי כשירותה הרפואית הוארך. בית הדין ציין כי גרסתה של התובעת נמצאה מהימנה ולא נסתרה. כך בין היתר העידה התובעת כי לאחר שהמציאה את האישור הרפואי לנציגת הנתבעת, הנציגה הציעה לה לבקש מהרופא אישור שהיא אינה כשירה בכלל לעבוד בניקיון על מנת שניתן יהיה לפטרה. לאחר מכן אותה נציגה התקשרה אליה והודיעה לה שהיא מפוטרת מאחר שנגמרו לה ימי המחלה.

היכל המשפט חיפה. צילום: ויקיפדיה Hanay

חברת הניקיון מצידה לא התייחסה לטענות אלו של התובעת ולמעשה לא הכחישה אותן, וגם מניסוח המכתב שקיבלה התובעת עולה כי מדובר בפיטורים בשל מצבה הבריאותי. בנוסף ציין השופט כי לא ניתן לייחס לתובעת שום מעשה שמעיד על התפטרות מצידה.

כמו כן נדחתה טענת חברת הניקיון כי לאחר שהבינה שהאישור הרפואי הוא זמני ביטלה את הפיטורים והתובעת לא הודיעה אם היא חוזרת. בעניין זה, השופט קיבל את גרסת העובדת לפיה יצרה קשר עם חברת הניקיון לגבי תשלום שמגיע לה אך הנציגה השיבה לה "מה את רוצה פיטרנו אותך", ורק אז שלחה לה לראשונה את מכתב הפיטורים.

"הכשלים החמורים והקשים שנפלו בפיטוריה של התובעת; חובת השימוע הופרה במלואה; כפי שכבר צוין, עסקינן בעובדת מוחלשת, שהועסקה בשכר מינימום בענף תעסוקתי שמתאפיין לעתים בהפרות של משפט העבודה" נכתב בפסק הדין של השופט טל גולן.

בית הדין פסק כי חברת הניקיון תשלם לעובדת פיצוי בסך 94,202 שקל בגין השלמת פיצויי פיטורים, הלנת הפיצויים, תמורת הודעה מוקדמת ופיטורים שלא כדין. בנוסף חויבה חברת הניקיון לשלם למנקה הוצאות משפט בסך 6,000 שקלים.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט










<