X

מתמודדים לראשות העיר? הכתבה הזו בשבילכם

כל מה שרציתם לדעת ולא היה לכם (עד היום) את מי לשאול. גולשי 'ניוז חיפה קריות' ענו על המשאל ואמרו מה באמת חשוב להם לקראת הבחירות הקרובות לרשויות המקומיות

  1. 1

נכון, יש לנו עוד כמה חודשים עד לבחירות ברשויות המקומיות אך עם מספר מועמדים כל כך גדול שצץ כפטריות אחרי הגשם אנחנו חייבים לעשות סדר. ניסינו להבין מה מניע אותנו לבחור דווקא במועמד מסוים לראש עיר ולא באחר, וניסינו גם להבין מי בכלל מתמודד לרשות העיר. ספויילר: לא, אין לזה שום קשר לתושב מיואש שרק מחפש חנייה בחינם. אז מי זה מי זה? תורידו את המסכה כדי שנדע מה מניע אתכם!

פוליטיקאים בקריירה: אלו אנשים שעשו קריירה בפוליטיקה ויש להם ניסיון בתפקידים ממשלתיים ברמה המקומית או הארצית. הם עשויים להיות מזוהים עם מפלגה פוליטית ויש להם מצע המיישר קו עם ערכי מפלגתם.


פעילים: המבקשים לחולל שינוי בקהילה שלהם. הם עשויים לרוץ לתפקיד מקומי כדי לתמוך בנושאים כמו איכות הסביבה, צדק חברתי או זכויות בעלי חיים (חייבים למחזר, כמויות הזבל בשכונה כבר חוצה גבולות).




צילום קלפי: אילוסטרציה פיקסאביי

 

אנשי עסקים: בעלי ניסיון במגזר הפרטי עשויים לרוץ לתפקיד במטרה לקדם פיתוח כלכלי בקהילה שלהם. ייתכן שיש להם ניסיון ביזמות, פיננסים או נדל"ן.

מנהיגי קהילה: אנשים שזוכים לכבוד רב בקהילה שלהם ויש להם היסטוריה של התנדבות או מנהיגות. הם עשויים לרוץ לתפקיד כדי לשרת את הקהילה שלהם.

גמלאים: שיש להם זמן ומשאבים להקדיש לשירות הציבורי. הם עשויים להיות בעלי ניסיון במגוון תחומים ומבקשים להחזיר לקהילה שלהם. (כן, כן, הם רוצים לתרום כי חשוב להם ולא רק בשביל למלא את הלוח זמנים היומי שלהם).

אזרחים ממוצעים: אזרחים ממוצעים הם אנשים שאינם בהכרח פעילים פוליטית או מנוסים, אך הם נלהבים מהקהילה שלהם ורוצים לחולל שינוי. הם עשויים להיות מונעים על ידי נושאים כמו חינוך, ביטחון הציבור או תשתית. (פירוש: סטייל כמוני וכמוך שחייבים למצוא כבר חניה בעיר הזו).

הבחירות לרשויות המקומיות: איך אתם בוחרים את ראש העיר שלכם?

הבחירות לרשויות המקומיות: איך אתם בוחרים את ראש העיר שלכם?

 

כפי שאפשר להבין, אצלנו אין סוג אחד של אדם המתמודד בבחירות לרשויות המקומיות. המגוון של המועמדים משקף את המגוון של אוכלוסיית ישראל, והבחירות המקומיות מספקות הזדמנות לאזרחים מכל תחומי החיים לתרום לקהילותיהם.

עכשיו החלטנו לבדוק את הצד השני של המטבע וביצענו מחקר מעמיק ומקיף (עם החבר'ה בשכונה, בסופר, בגן השעשועים ובשיחת המתנה בסיום החוג במתנ"ס) שהעלה שש סוגיות מרתקות, הסדר יש להדגיש הוא אקראי לחלוטין:

השתייכות פוליטית: חלק מהבוחרים עשויים להעדיף ראש עיר המשתייך לאותה מפלגה פוליטית כמוהם, או שמיישר קו עם דעותיהם הפוליטיות. (בואו ננסה פעם אחת להריץ אישה חילונית בעיר דתייה, ריאליטי שיעשה אחוזי צפייה מטורפים, בהתחייבות!)

ניסיון וכישורים: חשוב לנו שלמועמד שלנו יהיה ניסיון בשירות ציבורי או תחום רלוונטי, כגון תכנון ערים או כלכלה. (בכל זאת, צריך עוד כמה תצפיות בעיר, לא?).

אישיות ותכונות מנהיגות: ראש עיר צריך להיות מסוגל להוביל ולעורר השראה בקהילה, ולכן אנחנו תמיד נוטים לחפש מועמדים כריזמטיים, תקשורתיים ובעלי כישורי מנהיגות חזקים.

משאל גולשים.

 

סוגיות מקומיות: האתגרים והסוגיות הספציפיות העומדות בפני עירייה יכולים להוות גורם מרכזי בבחירת ראש עיר. פעמים רבות המאזניים יוטו כשיגיע מועמד בעל הבנה ברורה של הנושאים הללו שיציע פתרונות מעשיים.

שקיפות ואחריות: כתושבים, אנחנו עשויים להעריך ראש עיר שיראה שקיפות בתהליך קבלת ההחלטות וכזה שעל הדרך גם יהיה אחראי לקהילה.

מוניטין אישי: בישראל כמו בישראל המוניטין האישי והרקורד של המועמד עשויים להוות גורם חשוב בתהליך קבלת ההחלטות, שכן יושרה וסטנדרטים אתיים של מועמד חשובים לנו מאוד. (מאוד!)

שאלנו אתכם, מה לכם הכי חשוב? מוכנים? מועמדים שימו לב, נא לשנן היטב.

על פי תוצאות משאל הגולשים של 'ניוז חיפה קריות', הבוחרים רוצים קודם כל מועמד עם חזון ותכניות לעתיד (45 אחוזים). נגישות לתושב חשובה אף היא עם 23 אחוזים. האישיות של המועמד מגיעה למקום השלישי במשאל הגולשים עם 20 אחוז וניסיון ארגוני סוגר את המשאל גולשים עם 12 אחוז בלבד.

 






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות











<